Prinsgatan 4C

Högst upp i huset med ostört läge på annars livfulla Prinsgatan. Över den tysta gården med många fina uteplatser finns denna charmiga sekelskiftestvåa. Vy mot Skansen Krona och himlen som närmsta granne. Väldigt låg månadsavgift och välskött bostadsrättsförening. Balkongbygge diskuteras.


Prinsgatan 4C

Bostadsrätt

2 + kök

58 kvm

1 840 kr/mån

5 av 5 (ej hiss)

3 700 000 kr

Andelstal: 1,87% Lägenhetsnr: 00351 Driftkostnader: 4 500 kr/år varav El: 3 000 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Magnifik takhöjd och många välbevarade sekelskiftesdetaljer, så som stuckaturer och takrosetter, höga fönster, vackra golv, spegeldörrar och gamla fina gjutjärnselement. Läget är verkligen helt perfekt, inom 200 meter hitter du allt. Bra mataffärer, fiskbil, saluhall, spårvagn, systembolag, bio och ett fantastiskt utbud av restauranger, men så fort man kommer innanför portarna och sedan upp i lägenheten så kan man inte tro att man befinner sig mitt i stan.

Hall
+
Ombonad hall med effektfull färgsättning. Plats för ytterkläder och skor. Ljuset från vardagsrummet leder dig nyfiket vidare dit.

Vardagsrum
+
Två stora fönster bjuder på ljus under större delen av dagen. Här kan du möblera med både soffgrupp och matbord, ändå känns det luftigt. Takhöjden och det fria läget gör sitt till och det här känns verkligen ostört.

Sovrum
+
Sovrummet är ombonat målat i en mörkt blå ton och rymmer gott och väl plats för en stor dubbelsäng, arbetsplats eller läshörna. Här kan du ligga i sängen spana med fri vy mot Skansen Krona. En jättestor fördel är den rymliga klädkammaren där två personers kompletta garderober ryms.

Kök
+
Köket har en platsbyggd känsla med skåp ända upp i full takhöjd. Vita snickerier och maskiner o rostfritt. Matplats invid fönstret, perfekt för ett runt matbord och sittplats för minst fyra då det tidigare skafferiet fått göra plats för fler middagsgäster.

Badrum
+
Helkaklat badrum i stilrent vitt, vit kommod och glasade skjutdörrar till duschen ger ett luftigt intryck. Bra förvaring i ett högskåp samt i kommoden under tvättstället. Golvvärme och handdukstork.

Allmänt
+
Fastighetens kullerstensbelagda innergård är ovanligt trivsam och harmonisk och nyttjas flitigt av de boende i föreningen. Här finns ett flertal trevliga sittgrupper där man kan umgås i en grönskande och skyddad miljö. Dessutom finns den stora terrassen som används av föreningens medlemmar och passar bra för en trevlig grillkväll eller en sommarfest.

I anslutning till innergården finns även cykelrum samt soprum väl anpassat för källsortering. Vidare finns en välutrustad tvättstuga med torkrum i C trapphuset som är tillgänglig för de boende i fastigheten.

Välkommen till en av Linnés populäraste adresser - Prinsgatan. Med Skansen Kronan som blickfång åt öster och vackra Oscar Fredriks kyrka åt väster ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är inte svårt att förstå vad som gör Prinsgatan så populär. Här finns allt man kan önska; en skön blandning av caféer, krogar och små udda butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Redan klockan halv åtta på morgonen slår genuina Bar Italia upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en italiensk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställs blommor från blomsteraffären ut på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en stenugnsbakad pizza på den franska kvarterskrogen Cyrano, Bistro Classico eller Bar Normal. Inom kort öppnar även ett bageri tvärs över gatan. Endast ett kvarter bort ligger Linnégatan med dess rika utbud av caféer, restauranger, mataffärer med mera och en kort promenad bort breder Slottsskogens grönska ut sig för hundpromenaden eller löprundan.

Ansvarig mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

0703-959526

anna-kajsa@alvhem.com

Förening

Brf Hejderidaren 4

Bostadsrättsföreningen Hejderidaren 4 äger en välhållen och vacker fastighet från 1912 på hörnet av Prinsgatan och Nordhemsgatan. Föreningens adresser är Prinsgatan 4 A/B/C. Uppgångarna A och B har hiss medan gårdstrapphuset C inte har någon hiss. Trapphusen har mycket av sekelskifteskaraktären bevarad och är i gott skick. Föreningen har jobbat med att bibehålla den tidstypiska känslan, exempelvis genom att man har använt passande ljusarmaturer och Eljo Renova strömbrytare.

Föreningen, som bildades 1980, består av 31 lägenheter, samtliga med bostadsrätt, med en yta som uppgår till 3080 kvm. Föreningen har 4 st attraktiva hyreslokaler med bra skyltläge ut mot Prinsgatan och hyrs idag ut till en färgaffär, pizzeria, sushi och ett café/restaurang. Den sammanlagda lokalytan är på 284 kvm.

Föreningens ekonomi
Ekonomin i föreningen är oerhört bra och nyckeltalen talar sitt tydliga språk. Avgifterna ligger idag på 381 kr/kvm, vilket är långt under snittet i Göteborg som ligger runt 600-700 kr/kvm. Föreningen äger 4 st fina lokaler med bra skyltlägen ut mot Prinsgatan, dessa står idag för hela 33% av de totala intäkterna. Föreningen har 4 st lån på knappt 13 Mkr, vilket endast motsvarar 4191kr/kvm bostadsrättsyta, snittet i Göteborg ligger på ca 6 000 kr/kvm. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Gjorda renoveringar
Styrelsen arbetar aktivt med husets underhåll och trivsel. Fastigheten är i gott skick då de större renoveringarna redan är genomförda. 2016 bytte man porttelefoni. Under 2015 så har en del av yttertaket målats om. Man hade även en vattenläcka i en av hyreslokalerna vilket medförde att väggar och golv fick renoveras. Under 2013 byggde man om soprummet för breddad återvinningsmöjlighet. Nytt golv har även lagts in i lokalen som hyrs ut till pizzerian. Under 2014 bytte föreningen ut de båda entréportarna till nya gedigna ekportar i tidstypisk passande stil och lägenheterna fick nya säkerhetsdörrar (de sistnämnda bekostades av respektive lägenhetsinnehavare). Varje år har mindre löpande underhåll gjorts, se gärna årsredovisningen för utförligare specifikation gällande utförda renoveringar.
Stora renoveringar och ombyggnader gjordes strax efter ombildandet av föreningen 1982 då nyinstallation av hiss i trapphus A och B, omputsning av fasad och både rör- och elstambyte utfördes.

Övrigt
Föreningen äger marken som fastigheten står på och kommer därigenom ej att påverkas av eventuell höjd tomträttsavgäld. Fastigheten står stadigt på berg, det finns inga sprickor i murstocken och något behov av grundförstärkning föreligger inte.

En uppmaning från styrelsen är att blivande medlemmar, precis som dagens befintliga, ska känna ansvar för fastigheten och föreningen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!