Skånegatan 31

Det handlar om en bostad som har genomgått en total förvandlig så sent som i år. En pedantiskt utförd renovering där det inte har snålats någonstans. Denna stilfulla cityvåning är belägen i pampig hörnfastighet i mycket välmående förening vilket bl a avspeglas i den låga avgiften. Hiss finns


Skånegatan 31

Bostadsrätt

3 + Kök

115 kvm

3 913 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

borttagen tillsvidare

5 500 000 kr

Andelstal: 3,6% Lägenhetsnr: 115 Driftkostnader: 5 000 kr/år varav El: 3 500 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Man blir glad av sådant som är smakfullt och renoverat med känsla. När man dessutom har tagit hänsyn till byggnadens historia och kulturella värde och varsamt tagit tillvara på eller försökt återskapa gammalt då blir man varm i hjärtat. Så var beredd på att du lämnar den här bostaden med ett leende på läpparna. Det handlar om ett hem som genomgått en total förvandling så sent som i år. Lägenheten har gått från ordinär till enastående med hjälp av skickliga hantverkare, noggrant utvalda material och stor respekt för det tidiga 1900-talets estetik och design.
En pampig hörnfastighet byggd 1911 belägen i Göteborgs absoluta nöjescentrum. Interiört hittar man ett magnifikt kassettak som är utsmyckat utöver det vanliga, stora välvda fönsterpartier och 3,3 m i takhöjd på sina ställen. Detta i kombination med ett sprillans nytt Marbodalkök, nydragen el i hela bostaden, egen separat tvättstuga, gäst-WC och två stora sovrum gör att bostaden dessutom är oerhört praktisk. Välkommen till ett hem med finish på hög nivå och som andas kvalité och personlighet.

På Skånegatan bor du mitt i händelsernas centrum med närhet till allt. Skånegatan, eller evenemangsstråket som den också kallas, sträcker sig från Korsvägen hela vägen bort till Odinsplatsen och på denna gata hittar du det mesta i nöjesväg. Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Parallellt med Skånegatan går Södra Vägen. Det är gatan som gäller när du vill äta och dricka gott på något av dem välkända restaurangerna eller ta en god kopp kaffe på något utav de små genuina kaféerna. Här finns också flera butiker för shopping av mode och inredning. Ica Focus, bortanför Korsvägen, lockar med sitt oerhört breda utbud och här finns allt från delikatesser till apotek, systembolag och skomakeri.

Lägenhetens 115 kvm disponeras enligt följande:

Entré/Hall
+
Entrén lämnar inte mycket mer att önska. Genom en gedigen välvd träport kommer du in i entrén där en röd matta är utrullad för att just du ska känna dig välkommen hem. Första intrycket utstrålar verkligen välskött fastighet och engagerade medlemmar som är mån om hög boendekvalité. Här är välstädat, här finns inslag av grönska, mässingsdetaljer och rustika material. Förslagsvis tar du trappen upp till våning 1 för att få dig en dos vardagsmotion men har du barnvagn eller tunga matkassar går den rymliga hissen lika bra.
Innanför dörren till bostaden får du nästa WOW upplevelse. Golvet i hallen är av Carreramarmor lagt i fiskbensmönster. De vitmålade väggarna möter höga fotlister i en varm ljusgrå kulör. Hallen är tillräckligt stor för att rymma ytterkläder för hela familjen. Insidan av ytterdörren har målats svart precis som övriga innerdörrar i bostaden. Hallen är långsmal och binder samman alla rummen vilket ger en runtgående planlösning. I den inre delen av hallen ligger nyinlagda furubrädor som har vitvaxoljats för att möta karaktären på lägenheten och en igensatt dörr har blivit en bokhylla istället. Från hallen nås också gästtoaletten.

Kök
+
Här i köket möter sekelskiftet modern minimalism på ett otroligt smakfullt sätt. Det här köket har plats för ett stort matbord och är skapat för stora middagar med vänner. Köket är från välrenommerade Marbodal och har en ljusgrå färgsättning med inslag av beige som gör nyansen varm. Som kronan på verket ligger en bänkskiva av kalksten (Jura Gelb) med underlimmad ho. Fläkten är snyggt undangömd med en kåpa över och målad i samma kulör som köket. All maskinell utrustning kommer från märket NEFF som gör vitvaror i toppklass. NEFF är ett tyskt premiummärke som tillhör Siemens/Bosch koncernen och gör innovativa och stilrena köksmaskiner. Precis som i hallen är väggarna vitmålade och på golvet ligger vitvaxoljade furubrädor. I lampsocklar i taket sitter stora glödlampor som ger bra ljus till kocken men som är dimbara för att få den rätta mysbelysningen under middagen. I köket finns också ett stort städskåp.

Badrum
+
Ett alldeles unikt badrum som är runt till utformningen, sannolikt har det varit ett trapphus här en gång i tiden. Dessutom med en fransk balkong! Det enda som inte renoverats i år men som inte känns daterat tack vare den grå färgskalan. Badrummet är helkaklat och utrustat med dusch, WC, handdukstork, handfat med kommod och golvvärme.

Vardagsrum
+
På andra sidan serveringsgången/hallen med vy över Skånegatan, Svenska mässan, Scandinavium och Lisebergs åkattraktioner ligger det pampiga vardagsrummet som framförallt utmärker sig med stora rundade fönsterpartier och ett magnifikt kassettak. Ett härligt sällskapsrum för såväl fester som sköna hemmakvällar i soffan. Här är brädgolvet i original men har vitvaxoljats som i övriga bostaden. Väggarna är målade med Beckers kulör Ingefära som framhäver snickerier, fönster och inte minst - taket!

Master bedroom
+
I fil med vardagsrummet, med pardörrar som separerar, ligger det som idag används som master bedroom. Men för den som önskar en separat matsal skulle det här rummet lämpa sig mycket väl. Även detta är ett pampigt rum med 3,3 meter i takhöjd och med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om förvaring. Väggarna är målade i samma kulör som i vardagsrummet och golvet här är vitmålad parkett i fiskbensläggning. Precis som i vardagsrummet är det ett stort välvt fönsterparti som släpper in ljus och där man kan blicka ut över Lisebergs julgran som, tro det eller ej, snart hissas.

Sovrum
+
I anslutning till köket ligger bostadens andra sovrum. Även detta tillräckligt stort för att användas som master bedroom. Det här rummet är lugnt beläget mot innergården. Här finns förvaring i platsbyggda garderober och originalstuckatur ramar in rummet. Väggarna har en beige ton även här och golvet är nyinlagt och vitvaxoljat. Fina svartmålade pardörrar sepererar rummet från köket.

Tvättstuga
+
Det är vad jag kallar vardagslyx med en egen separat tvättstuga i lägenheten. Helt ny tvättmaskin och torktumlare från Samsung och utöver det bra med förvaring och en arbetsbänk att vika/stryka tvätt på. Dessutom finns en mindre diskho med blandare från Tapwell och golvvärme.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett lättåtkomligt förråd beläget på entréplan, ca 5-6 kvm. Kabel-TV via Com Hem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Com Hem, ingår inte i avgiften. Föreningen har en stor tvättstuga på entréplan med maskinpark från Miele (två tvättmaskiner, torktumlare, större torkrum samt mangel)
Föreningen har 12 parkeringsplatser, med separat kösystem, som går att hyra för 680 kr/mån. Annars finns boendeparkering att tillgå för dig som är skriven på adressen. För mer info om priser och områdessträckning se Göteborgs stads hemsida.

Ansvarig mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Förening

Brf Skånegatan 31

Brf Skånegatan 31 förvärvade fastigheten Göteborg Heden 31:3 år 2001. Det innefattar ett flerbostadshus om 7 våningar beläget i hörnet Skånegatan/Burgårdsgatan. Föreningen upplåter 28 lägenheter med bostadsrätt med en total area om 3147 kvm och en lokal om 95 kvm med hyresrätt. Byggnaden är uppförd 1911.

Ekonomi
Föreningens ekonomi får anses vara mycket god. Långfristiga skulderna uppgår till 9 870 000 kr fördelade på fyra lån. Det ger 3 136 kr/kvm i belåningsgrad vilket kan jämföras med snittet i Göteborg som ligger på ca 6 000 kr/kvm. Detta avspeglas också i avgifterna som även de är betydligt lägre än snittet i Göteborg.
Det finns inga beslutade förändringar av avgiften, dock har man inte lagt budget ännu för 2018.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten
1986 ROT-renovering
2005 Renovering av fasad
2013 Översyn av takplåtar och komplettering av snöskydd
2013 Mätning av grundvattennivån och kontroll av sättningar. Provsvaren föranleder inga åtgärder.
2014 Spolning av stammar
2016 Ny hiss, brandbesiktning, uppfräschning av tvättstugan

Kommande renoveringar och underhållsarbeten
2012 tog föreningen fram en underhållsplan för dem kommande 30 åren. Renovering av balkongerna står näst på tur och i samband med det ser man över fönsterplåtar. Man kommer även genomföra relining av stammar. Föreningen har gott om kapital i kassan vilket i första hand kommer användas till det planerade underhållet.
Det har tidigare diskuterats balkongbygge mot gård men inga beslut är fattade.

Övrigt
Trappstädning sköts av externt städföretag. Föreningen äger fastigheten och påverkas inte av någon tomträttsavgäld. Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Västerstaden.
En överlåtelseavgift om 2 240 kr tas ut i samband med överlåtelsen och betalas av köparen. Föreningen har även rätt att ta ut pantsättningsavgift som betalas av pantsättaren.
Juridisk person beviljas ej medlemskap.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 114 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-10-28 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!