Södra Vägen 13

Endast 782 kr i avgift och i en nästintill skuldfri förening som har en ambition att införa nollavgift under de kommande åren. Detta är ett eftertraktat boende, högt upp i fint funkishus och endast ett stenkast från Avenyn. Ett ljust, fritt och insynsskyddat läge med utsikt över innerstaden. Hiss finns och även stort förråd. Vån 4/5.


Södra Vägen 13

Bostadsrätt

2 + Kök

76 kvm

782 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

4 475 000 kr

Andelstal: 3,4196% Lägenhetsnr: 00017 Driftkostnader: 4 200 kr/år varav El: 3 000 kr / Försäkring: 1 200 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett otroligt kvalitativt hem i en av Göteborgs mest attraktiva föreningar. Goda lokalintäkter, en otroligt låg belåning och ett hus i mycket gott skick bäddar för ett tryggt boende med mycket låga avgifter. Här bor ni högt upp i huset med ett fritt och insynsskyddat läge med utsikt över stadslivet och Heden. Tystnaden och lugnet är påtagligt samtidigt som Göteborgs paradgata och den trivsamma stadspulsen nås ett stenkast bort. I kvarteren finns shopping för alla och ett rikt utbud av restauranger där två givna middagsalternativ är Toso och Familjen. Belloras prisade takbar imponerar varje gång och på helgerna lockar Fratelli Gridellis fantastiska frukostbuffé. På Avenyn finns gott om kommunikationer och en mycket välsorterad livsmedelsbutik. För den kulturintresserade ligger Konserthuset och Stadsteatern endast ett stenkast bort och inom fem minuters promenad finns Universeum, Scandinavium, Världskulturmuseet och Liseberg. Samtidigt har ni närhet till avkopplande grönska i Näckrosdammen eller varför inte Trädgårdsföreningen.

Brf Vasagatan 60 har en rustik tegelfastighet i sin ägo och föreningen nås både via Vasagatan 60 och Södra Vägen 13. Föreningens drivs av ett gäng engagerade medlemmar som tar hand om sin fastighet och ekonomi på bästa sätt. De goda lokalintäkterna har givit föreningen möjlighet att amortera av lånen under årens lopp och ambitionen är att vara skuldfri under kommande år. I entrén välkomnas ni av ett tidstypiskt trapphus och hissen tar er upp till våning fyra av fem. Trettiotalet och funktionalismen är känt för sin sparsmakade och stilrena byggnadsstil som även återfinns i lägenheten. Fiskbensparkett, fönsterbräden av sten, dekorativa listverk och högt till tak. Lägenheten har en genomgående planlösning med fönster mot öst och väst som ger ljuset härligt spelrum. Till lägenheten hör ett vindsförråd som nås högst upp i samma trapphus. Förrådet har högt till tak och är cirka 9 kvadratmeter stort.

Hall
+
När ytterdörren (en säkerhetsdörr) stängts så känns stadspulsen avlägsen. Här välkomnas ni till ett tyst och rofyllt hem med en väloptimerad planlösning med många funktioner. I anslutning till hallen finns även en inre hall där alla skrymmande vinterkläder - för både en, två och tre personer - ryms gott och väl. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Hallen tar er vidare in till samtliga rum.

Vardagsrum
+
Ett imponerande rum med väl tilltagna ytor och fina vinklar ger en härlig harmoni. Det är här man samlas, både till vardags i soffan eller med ett gäng vänner runt middagsbordet. Ljuset flödar in från stora fönsterpartier och vacker fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbräden i sten påminner om funkiseran. Här är ni helt skyddade från insyn och det fria läget ger en fin rymd. Kryp upp i fönstret och blicka ut över Heden och innerstadens folkmyller.

Kök
+
Mot innergården och väster ligger köket som är inrett med en klassisk köksinredning i ek. Ett funktionellt arbetskök, mycket välskött och med vitvaror i form av kyl/frys, varmluftsugn och mikro i arbetshöjd, häll, kolfilterfläkt och integrerad diskmaskin. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger stora ljusa klinkerplattor som tillför en ljus och varm atmosfär till köket. Invid köksfönstret ryms ett matbord för fyra och härifrån har ni utsikt över innergården.

Badrum
+
Nytt, stilrent och med generösa ytor. Renoverat i sin helhet 2013 av fackmän och våtrumsintyg finns. Väggarna pryds av stora matta kakelplattor i vitt och på golvet ligger ett grått klinker med underliggande golvvärme. Väggarnas vita fogar är impregnerade för att behålla sin vita färg och här är allt genomtänkt in i minsta detalj. Badrummet är utrustat med dusch med exklusiv grå duschdörr från Svedbergs, WC, handdukstork, vit kommod med handfat från Dansani och spegelskåp med gott om förvaring. Det är förberett för tvättmaskin och endast att koppla in.

Sovrum och klädkammare
+
Avskilt från de social ytorna ligger sovrummet, en inre hall och en klädkammare. Sovrummet är precis lagom stort med plats för dubbelsäng, sängbord och en förvaringsenhet. Även här möts ni av massiv fiskbensparkett och fina fönsterbräden i sten. Det fria och insynsskyddade läget mot öster ger härlig morgonsol att stiga upp till och är svalt och skönt vid läggdags, även under årets varmare månader. I den inre hallen ryms ett arbetsbord för dig som ibland jobbar hemifrån och klädkammaren rymmer gott och väl kläder för två.

En halv trappa ned från lägenheten finns en gemensam balkong mot gården där det är fri användning. Trevlig och tyst läge med eftermiddagssol.

Ansvarig mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Vasagatan 60

Bostadsrättföreningen Vasagatan 60 är en eftertraktad och välskött förening med gamla anor. Föreningen bildades redan 1984 och äger sedan 1994 fastigheten Lorensberg 45:6 med adress Södra vägen 13 och Vasagatan 60. Ett klassiskt funkishus som byggdes 1931 och består av fem våningsplan, vind och källare. Det är en äkta bostadsrättsförening som består av totalt 21 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 2 734 kvm, varav 2 269 kvm lägenhetsyta och 465 kvm lokalyta.

Ekonomi:
Bostadsrättsföreningen Vasagatan 60 är en av Göteborgs mest attraktiva föreningar och här talar nyckeltalen sitt tydliga språk med en soliditet om 93 %. Föreningen är nästintill skuldfri och har en belåning om endast 262 000 kr. Tanken är att amortera denna summa under 2018 och då bli helt skuldfria. Under flera års tid har föreningen amorterat 500 000 kr per år. Månadsavgifterna ligger idag på låga 130 kr/kvm/år och om inget oförutsett händer har föreningen en ambition om att inför 0 kr i avgift på sikt. Den redan extremt goda ekonomin stärks kontinuerligt av hyresintäkterna från de tre hyreslokalerna och de två p-platserna på gården, där föreningen totalt inbringar dryga 1 191 000 kr årligen. Lägg där till en pedantskött fastighet och ni välkomnas till ett ytterst kvalitativt boende.

Utförda renoveringar:
Föreningen har tagit väl hand om sitt hus genom årens lopp och har en fin funkisfastighet i sin ägo. Ett urval av renoveringar som skett de senaste åren är följande; år 2006 genomfördes relining, hissen på Vasagatan totalrenoverades, tre lägenheter omvandlades från kontor till lägenhet och två lägenheter uppfördes på vinden. År 2007 renoverades taket i samband med vindsbyggnationen och ett nytt fläktsystem installerades på taket. Målning utfördes både på gård- och gatufasad. År 2008 renoverades trapphusen och befintliga balkonger. Ett fönsterbyte genomfördes och nya balkonger mot gård uppfördes. År 2009 renoverades gården och 2011 installerades nya porttelefoner. År 2012 uppdaterades tvättstugan med nya maskiner och 2015 målades balkonger, stuprännor och nya balkonger uppfördes hörnet Södra Vägen/Vasagatan. Man mäter fastighetens rörelser var 3:e år och det finns inget i nuläget som indikerar på att någon åtgärd krävs.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades i år och som sträcker sig ända fram till 2047. De närmaste åren kommer endast löpande underhåll samt mindre planerade åtgärder att ske och inom ett par år kommer fasaden troligtvis ses över.

Övrigt:
Föreningen har en trevlig kullstensbelagd innergård med 2 p-platser, cykelförråd och sophantering. I källaren finns även föreningens stora och moderna tvättstuga med goda möjligheter till tvättider. Tvättstugan är utrustad med två väl tilltagna tvättmaskiner med hög kapacitet, torktumlare samt ett mycket stort torkrum gör att även stora högar tvätt snabbt avverkas. Det finns även en genuin gammal vacker stenmangel samt en ny mangel. Man kan tvätta dygnet runt vilket underlättar torkningen i torkrummet. Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften. Bredbandsuppkoppling finns att tillgå via ComHem (ingår ej i avgiften). Närhet till goda kommunikationer på Avenyn, Södra vägen och Centralstation. Boendeparkering (M4) gäller i området, för mer information besök www.trafikkontoret.goteborg.se. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen samt fastighetsskötsel sker i egen regi. Andrahandsuthyrning beviljas genom styrelsens beslut. Juridisk person kan nekas medlemskap i föreningen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Funkishus

Byggnadsår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 116 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-09-28 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!