Surbrunnsgatan 8B

I ett sekelskifteshus mellan Esperantoplatsen och Skeppsbron är nu denna nyproducerade trea till salu. Ett hem för dig som söker något unikt och här erbjuds en okonventionell trea med hotellatmosfär, sköna vinklar och påkostade materialval. Förening med god ekonomi, ev avgiftssänkning om vindsbyggnation fullföljs.


Surbrunnsgatan 8B

Bostadsrätt

3 + kök

93 kvm

4 441 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

4 750 000 kr

Andelstal: 7,61% Lägenhetsnr: 122 Driftkostnader: 5 300 kr/år varav El: 3 800 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
En sekelskiftestvåa med ett perfekt läge på Kungshöjd, belägen mot rofylld gård och med balkong mot väster. Dekorativa sekelskiftesdetaljer och brädgolv i original. I fint skick med nyrenoverat kök och badrum från 2008. Förening med god ekonomi - ev. avgiftssänkning om vindsbyggnation fullföljs.
Hall
Hallen erbjuder plats för avhängning direkt till vänster och tack vare en planlösning där du kommer direkt in i köket slösas inga dyrbara kvadratmeter på onödiga ytor. Invid entrén är golvet belagt med ett mörkt klinker som sedan övergår till en enstavig vitlackad askparkett.

Kök
+
Det vita köket är uppfört i en stilren och stram design som låter köket med dess detaljer tala för sig självt. Köksinredningen ligger i vinkel och kommer från välrenommerade HTH och erbjuder tillsammans med ett rymligt skafferi gott om förvaring. Bänkskivorna är i vit kompaktlaminat och vitvarorna är från Siemens. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och en kolfilterfläkt. Invid köksfönstret ryms med enkelhet ett matbord för sex gäster och den djupa fönsternischen fungerar som en extra sittplats. Mellan kök och vardagsrum är det en trivsam och alldeles lagom öppenhet.

Vardagsrum
+
I vardagsrummet kan du njuta av ett fritt och fint läge med generöst ljusinsläpp från sydväst. Esperantoplatsen har utvecklats något enormt de senaste åren och är idag ett levande torg där du kan beskåda allt från tango och skejtare, till utställningar och pop up-butiker. Lite som att bo på första parkett till en egen liten stadsteater. Eftermiddagsljuset dansar in och i vardagsrummet ryms både soffa, fåtöljer och även ett matbord, välj vad som passar dig bäst!

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det mindre sovrummet som är cirka 7,5 kvadratmeter stort. Perfekt som både arbetsrum eller barnrum och förvaring erbjuds i två vita garderober. Fönstren ut mot gatan är ljudisolerade så lugnet är påtagligt.

Master bedroom
+
En inre hall leder vidare till master bedroom som mer påminner om en hotellsvit än ett vanligt sovrum. En walk through-closet med heltäckningsmatta ger alla förutsättningar för en bra förvaring och de generösa ytorna ger plats för både dubbelsäng och sängbord. Och varför inte en soffa att bara ta det lugnt i en stund innan dagen startar. Sovrummet har ett ostört läge mot föreningens innergård.

Badrum
+
Ett ypperligt disponerat badrum med alla bekvämligheter du behöver; kommod med ovanliggande handfat (Duravit), spegel, dusch med infällbara duschväggar, WC (Duravit) samt en tvättmaskin och torktumlare. Väggarna pryds av ett vitt rektangulärt kakel och på golvet ligger grå klinkerplattor. Spotlights i tak och golvvärme för maximal komfort (elburen).

Ansvarig mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Surbrunnen 8

Föreningen Surbrunnen 8 förvärvade år 2006 fastigheten inom Vallgraven 46:13. Huset som är byggt 1898 är inte bara tidstypiskt, utan också vackert och välskött. Detta är en förening som drivs att ett gäng mycket ambitiösa medlemmar som planerar för framtiden och är måna om att ta hand om sitt hus och föreningens ekonomi på bästa sätt. Föreningen upplåter idag 17 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår till 1244 kvm, varav 1167 kvm utgör lägenhetsyta och 77 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil och god och styrelsen har de senaste åren gjort ett stort jobb för att utvärdera hur man på bästa sätt kan nyttja husets resurser. Föreningen har i dagsläget en lägenhet och en lokal med hyresrätt som står för cirka 25 % av föreningens intäkter. I hyreslokalen huserar den populära dumplingsrestaurangen Dubbel Dubbel. Lägenheten med hyresrätt har under 2016 renoverats och är nu avdelad i två lägenheter. En lägenhet kommer fortsätt vara hyresrätt (2 rok) och den andra är nu ombildad till denna bostadsrätt och har sålts under våren 2017 via Alvhem. Försäljningsintäkten om 4 750 000 kr stärkte föreningens ekonomi ytterligare och större delen användes till att amortera på föreningens lån som idag uppgår till cirka 9 000 000 kr. Under 2016 tog föreningens medlemmar beslut om att avyttra vinden och bakgrunden till beslutet är att föreningens medlemmar vill frigöra kapitalet i den dolda intäkten som en råvind utgör. Större delen av försäljningsintäkten planeras till att amortera föreningens lån och i samband med det genomföra en avgiftssänkning. I beslutsunderlag har man diskuterat en sänkning om cirka 25%. Avgiften för denna lägenhet skulle då landa på låga 2 300 kr/mån. En förutsättning för en avgiftssänkning är dock att bygglov av vinden erhålls och försäljningsintäkten från vinden tillfaller föreningen. Därefter kommer beslut om en eventuell avgiftssänkning och storlek tas.

Gjorda och pågående renoveringar
Stambyte skedde år 1986 när huset fortfarande var en hyresfastighet. Föreningen har sedan de förvärvade fastigheten genomfört flertalet stora renoveringar och kan stoltsera med ett vackert och välskött sekelskifteshus. År 2008 utfördes en badrumsrenovering i samtliga lägenheter och under 2009/2010 målades trapphusen. År 2011 och 2012 lagades taket, fasaden mot innergården putsades om, värmeslingor installerades i stuprören och i hyreslokalen uppgraderade ventilationen och en yttervägg renoverades. Balkonger uppfördes och varje lägenhetsinnehavare bekostade sin egen så detta påverkade ej föreningens ekonomi. År 2013 installerades en fettavskiljare i restaurangen och en borinfiltration av grunden genomfördes. Under 2014 och 2015 renoverades samtliga fönster mot Surbrunnsgatan, gården renoverades med utbyggnad av trall och pergola och ett förråd för barnvagnar och annan utrustning byggdes. Under 2016 har tvättstugan fått en helt ny maskinpark och en renovering av källaren har färdigställts. Där har man gjort plats för nya förråd för de som tidigare hade förråden på vinden med anledning av den planerande vindsbyggnationen. Lägenheten med hyresrätt har renoverats och byggts om till två lägenheter som redan nämnts ovan.

Kommande renoveringar
Föreningen står inför en stor renovering i samband med en planerade vindsbyggnationen. Föreningen har valt att avyttra ytan till en entreprenör som i sin tur sedan bygger vindarna och säljer dem vidare. Bygglov är inskickat och entreprenören avvaktar godkännande av bygglov. Besked väntas i maj -18. Föreningen skall byta taket och ambitionen är att göra detta i samband med byggnation av vinden. I samband med vindsbyggnationen planeras även en renovering av gårdsbjälklaget vilket kommer ge möjligheten att helt planera om gården.

Övrigt
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Teknisk förvaltning sköts av TJG Fastighetsservice. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Föreningens policy för andrahandsuthyrning är enligt föreningens stadgar och gällande lagregler och beviljas genom styrelsen. Överlåtelseavgift (1142 kr) och pantsättningsavgift (445 kr) betalas av köparen. Cykelförråd och en stor tvättstuga nås på innergården. Tvättstugan är utrustad med nya maskiner; två tvättmaskiner och två torktumlare från Miele samt ett nytt torkskåp. Innergården är nyrenoverad med trädäck med flera sittplatser, pergola och fina planteringar. Kabel-tv och bredband via ComHem (endast kabel-TV ingår i avgiften). Boendeparkering gäller i området, för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas isolerglas

Energiprestanda: 157 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-12-16 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!