Malin Johansson

Kontorsansvarig

Kort efter att jag flyttade till Göteborg i början av 2012 fick jag upp ögonen för Alvhem. Jag var inne i butiken i Linné och kände direkt att detta vore platsen för mig; inredning, vackra äldre lägenheter och mötet med alla härliga medarbetare, det fanns en Vi-känsla som jag ville bli en del av. Där och då knep Alvhem första platsen på min drömjobb-lista och Linné blev stadsdelen som jag längtade efter att bo i. Men det har varit både olika jobb och stadsdelar innan det till slut blev dem båda. Från att bo i Majorna och arbeta som receptionist, för att mellanlanda i gamla Masthugget arbetandes på en revisionsbyrå för att till slut finna kärleken i trippel bemärkelse. Johannes, Linné och Alvhem.

Så fort jag fick höra att Alvhem skulle öppna ett till kontor med tillhörande butik var jag snabb med att visa mitt intresse. Det var nu eller aldrig. Min tjänst på Alvhem som kontorsansvarig, mäklarassistent samt butikssupport är den perfekta kombinationen för mig. Första delen innebär ordning och reda, den andra att jag kommer i kontakt med alla de vackra hem vi förmedlar och den tredje att jag får arbeta med inredning och människor. Som man säger - alla goda ting är tre, det är väl därför det känns som att komma hem även när jag kommer till jobbet.

Nog för att jag gillar att resa, men jag älskar också att komma hem. Att öppna dörren till lägenheten och mötas av ljuset, takhöjden och de vackra tidstypiska detaljerna. Det är tacksamt jag som får bestämma allt som har med inredning att göra. Varje vecka byter jag plats på plädar, kuddar och ljuslyktor, jag blir liksom aldrig helt färdig med detaljerna. Med det är väl det som är charmen med ett hem, att det ändras med tiden, att låta det vara något som växer fram. Känslan av hemma är dock densamma – då som nu för alltid.