Arsenalsgatan 6A

1909, Kungshöjd

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Med ett fritt och insynsskyddat söderläge välkomnas ni till detta hem som bjuder på en utsikt som imponerar, ett sagolikt ljus och fina sekelskiftesdetaljer. Skicket är det allra bästa då lägenheten totalrenoverades 2017. Ett suveränt läge mitt på Arsenalsgatan och generösa sällskapsytor. Välskött förening där bredband ingår i avgiften. Bygglov för balkong mot innergård är precis beviljat!

INTERIÖR

Med absolut bästa läget på Kungshöjd, mitt på Arsenalsgatan i en pampig fastighet, har vi nu förmånen att erbjuda denna luftiga sekelskiftestrea. Arsenalsgatan är för många en drömadress och här är utbudet av lägenheter lågt. Här stormtrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Läget är optimalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort och det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare vår och sommartid på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Med Arsenalsgatan som utgångspunkt når du efter sju minuters promenad Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

En våning upp på Arsenalsgatan 6 presenterar vi nu stolt detta luftiga sekelskiftshem om hela 112 kvadratmeter. Här kan ni njuta av ett fritt och insynsskyddat läge som bjuder på stans vackraste utsikt. Klassiska sekelskiftesattribut så som generös takhöjd, nätta stuckaturer, dekorativa takkassetter, rosetter, djupa fönsternischer, höga fotlister och vackra spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal och återfinns i alla rum. Nuvarande ägare har i sin helhet så sent som 2017 låtit totalrenovera hela våningen på ett mycket varsamt sätt med stor hänsyn till byggåret men med dagens funktion och lösningar. Bygglovshandlingar för balkong skickas in inom kort och det är mycket troligt att detta kommer gå igenom. Två möjliga sovrum.

Hall och entré:

Trapphuset på Arsenalsgatan ger ett välkomnande och pampigt intryck där en tidsenlig takmålning och spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal och en vinröd matta leder fram till hissen. Hallen sätter genast tonen och man omfamnas snabbt av den goa känslan som infinner sig. Att detta är ett boende utöver det vanliga tar inte lång tid att inse. Ni möts av ett klinkergolv som sedan går över till en hårdvaxoljad enstavsparkett från Heritage. Väggarna är målade i kalkfärg med mattgrå nyans. I hallen får ni en god överblick över lägenhetens disposition med två rum i fil mot gatan och ett stort sällskapsrum och kök in mot gård.

Vardagsrum:

Mot Arsenalsgatan och söder ligger två luftiga rum i fil som smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. Det är få lägen som bjuder på ett sådant här ljus och utsikten över södra stadens grönska och arkitektur är magisk, dag som kväll och sommar som vinter. Här bor ni skyddade från insyn och med en vy som överträffar det mesta. Det första av de två rummen i fil är idag disponerat som ett härligt vardagsrum. Väggarna är målade med en miljövänlig kalkfärg i en matt grå nyans. Stuckaturen, original i nationalromantisk stil, har omsorgsfullt tagits fram och nu uppnått sin fulla potential. Golvet är detsamma som i hall och intilliggande rum, en mycket fin enstavsparkett. Dörrfoder, golvlister och takrosett är också renoverade till perfektion, liksom de smäckra gjutjärnsradiatorerna, samtidigt som de vittnar om husets byggår från 1909. Självklart är strömbrytare och eluttag tidstypiska.

Matsal:

I fil med vardagsrummet finner ni den rymliga och maffiga matsalen. Öppningen har breddats för maximalt ljus och känslan av rymd här inne är påtaglig. Här kan ni duka upp med långbord och samla både släkt och vänner. Mäktiga tre meter i takhöjd, toppskick och utsikt - vad mer kan ni önska? Rummet går även disponera som sovrum med möjlig ingång från hallen.

Sovrum:

Med sina dryga 20 kvadratmeter blir detta sovrummet till något alldeles särskilt. Vad sägs om fiskbensparkett i original, vitlaserad av Göteborgs parkettspecialister. Väggarna är målade med en mossgrön kalkfärg från Jotun och nischen intill fönstret är tapetserad med Dutch masters cream crackle från Engelska tapetmagasinet. Längs ena väggen finns tre st dubbelgarderober med plats för kläder åt både en och två personer. Mässingsbeslagen bryter snyggt av mot de svarta dörrarna. Idag är det sovrum men det går lika bra att använda som matsal eller vardagsrum.

Kök:

Precis som övriga bostaden är köket mycket påkostat och genomtänkt. Med ett hållbart tänk och mycket finess har det växt fram ett magiskt sällskapskök där matlagningsdrömmar kan bli till verklighet. Köket är ekologiskt och signerat Puustelli med svartbetsade luckor i björk. Förvaring och arbetsytor är väl tilltagna vilket ger gott om utrymme för långa och goa kvällar för matlagning och umgänge. Köksön, med inbyggd vinkyl där ca 30 flaskor ryms, blir en naturlig yta att samlas kring. Diskbänkarna är i keramik och tål 1000 graders värme, estetiskt vackert och mycket tåligt. Fullt utrustat med vitvaror av hög kvalité från AEG och fläkt från välrenommerade Fjäråskupan. I taket finns inbyggda spotlights för optimal belysning. Golven är rakriktade så de inte knarrar eller lutar, och precis som i hall och sällskapsrym vilar den vackra parketten här. Väggarna pryds av färgen Cashmere från Lady Jotun med extra skydd för kök. Möjligheten finns här, se alternativ planskiss, att med enkla medel skapa ett fjärde rum genom att sätta upp en vägg.

Badrum:

Wow-faktorn är omedelbar och känslan finns av att ha ett eget minispa. En medveten och noggrann renovering med kopparbadkar från Quesarum Byggnadsvård, handduksvärmare i koppar liksom vattenrör och den separata duschen. Egen tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare. Samtliga blandare är från Tapwell och tvätt och tork är från Gorenje. Svart klinker Starvintage vilar på golvet och väggarna är kaklade i två utförande och storlekar, Rust cool och svart Wave. Ett badrum som andas toppklass rätt igenom!

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har precis fått godkänt på att bygga balkong från köket

FÖRENINGEN: Brf Arsenalsgatan 6

År 1909 uppfördes den vackra gulteglade fastigheten Inom Vallgraven 41:12 uppe på toppen av Kungshöjd. Arkitekten bakom verket var G Elliot och huset ritades ursprungligen åt kammarskrivaren Erik Lane. Brf Arsenalsgatan 6, som äger huset, har många år på nacken och bildades så tidigt som 1983. Året efter förvärvade de fastigheten. Föreningen består av 16 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Utöver detta äger föreningen dessutom två hyreslokaler varav en av dessa planeras att ombildas till bostadsrätt. I den andra lokalen bedrivs en läkarpraktik. Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av förändrad tomträttsavgäld. Föreningen upplevs som engagerad och tillmötesgående och den aktiva styrelsen är lyhörda för de boendes önskemål. Den totala lägenhetsytan uppgår enligt taxeringsbeskedet 2016 till 1 551 kvm, varav 1 435 kvm är boyta och 116 kvm lokalyta.

Utförda renoveringar

Under åren 1987-1988 genomgick fastigheten en omfattande renovering då man bl.a lät utföra ROT-renovering, tilläggsisolering av fasaden, byte av fönster och takkupor på vinden. År 1999-2000, samt under 2004, gjordes förbättringsarbeten på fasaden. En klimatanläggning installerades i lokalerna under 2006 och året därefter installerades en avfuktningsanläggning för krypgrunden. Under 2007 fräschades tvättstugan upp med en ny torktumlare och ett nytt torkskåp. År 2008 målades taket och under 2009 monterades nya takfläktar, man installerade ytterligare en avfuktningsanläggning i källaren och värmesystemet renoverades. År 2010 lade styrelsen mycket tid och energi på att renovera trapphusen som målades i tidsenliga kulörer. År 2012 bättringsmålades viss del av taket igen och nya brandvarnare sattes upp i trapphusen. År 2013 installerades nya ytterbågar till fönstren mot Arsenalsgatan, våning 1-5, i aluminium. Den gamla grinden till gården byttes ut mot en ny automatisk gallergrind, kodsystemet byttes ut till ett tagsystem och nya porttelefoner samt bredband och digital TV från ComHem har installerats i samtliga lägenheter. Under 2014 har pansarglas installerats i entrédörrarna och under 2015 har två fönster i vindsvåningarna bytts ut. 2016 renoverades båda luktavfuktarna enligt garantiåtagande från Anticimex. Man har även renoverat lås på ytterdörrar samt installerat ett nytt nödanropssystem i hissen. Under 2018 installerades ny klimatanläggningar i lokalerna och 2019 gjordes en OVK av Anticimex.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig ända fram till 2046. Taket skall renoveras, fasaden mot gatan och innergården kommer ses över och likaså fönster och balkongräcken. Inom ett par år kommer även hissen att renoveras. Utöver detta sker löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen har en stabil och inarbetad ekonomi med goda hyresintäkter från två lokaler. Föreningen har i dagsläget tre lån om totalt ca 8,89 MSEK, fördelade på olika bindningstider. Detta ger en belåning om ca 6 200 kr/kvm boyta. Taxeringsvärdet uppgår till ca 41,2 msek varav ca 17,9 msek utgör byggnad och ca 23,3 msek utgör mark. Årsavgifterna ligger på ca 580 kr/kvm boyta. Under 2020 planerar man att höja avgiften 5%.

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Juridisk person beviljas inte medlemskap i föreningen. Andrahandsuthyrning prövas från fall till fall och beviljas av styrelsen. Föreningen är medlem i en samfällighetsförening, som gemensamt förvaltar soprum med källsortering samt innergård. På gården finns ett stort kastanjeträd, lite utemöbler och en sandlåda för de små. Cyklar parkeras tryggt på gården. Tvättstugan renoverades 2006 och är belägen i markplan inne på gården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Då många av de boende har egen tvättmaskin i lägenheten är det lätt att få tvättid. Kabeltv, bredband om 100 mbit och fast telefoni fås via ComHem och ingår i månadsavgiften. Möjlighet till parkering på kringliggande gator med boendekort C4 till en kostnad om 680 kr/mån, för mer info se www.trafikkontoret.goteborg.se.

VISNINGAR

 • Pris: 6 895 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 3 rum och kök
 • Area: 112 kvm
 • Avgift: 5 409 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
 • Byggår: 1909
 • Driftskostnad: 5 400 kr/år

Ansvarig mäklare

Åke Åkerman

Åke

Åkerman

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 14

ake@alvhem.com

kungshöjd

För 400 år sedan var Kungshöjd en viktig del i det befästa Göteborg. Spåren av...
LÄS MER
 • Lägenhetsnummer: 3
 • Energiförbrukning: 139 kWh/år
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Inom vallgraven 41:12
 • Våning: 1 av 6, hiss finns

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!