Arsenalsgatan 6A

1909

I den eftertraktade borgfastigheten anno 1909 erbjuds en av Kungshöjds bästa treor. Med ett fritt och insynsskyddat läge högst upp på Kungshöjd bor ni med stans bästa söderutsikt över takåsar, kyrktorn och Skansen Kronan. Skicket är mycket gott och sekelskiftets alla detaljer finns ständigt närvarande. Planlösningen är den allra bästa med kök och vardagsrum i fil. Balkong mot lummig innergård och hiss är självklart. Allt detta paketerat på en av Göteborgs attraktivaste gator. Bredband ingår i avgiften!

 • Pris: 6 950 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 90 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 5 032 kr Inklusive V/VA + 81 kr/mån i obligatoriskt balkongtillägg
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1909
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 00004 / 1102
 • Andel i föreningen: 6,57%
 • Andel av årsavgift: 6,24276%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Inom vallgraven 41:12

Visning

söndag 9 oktober 13:0013:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Högst upp på Kungshöjd, med hänförande utsikt över hela södra staden, har Alvhem mäkleri nu nöjet att presentera en magisk trerummare som slår det mesta i kvarteret. Stanna upp en stund och insup den svårslagna utsikten och den tystnad som råder i dessa anrika kvarter. Tyst och lugnt, men ändå så centralt. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Lika majestätiskt som namnet antyder breder anrika Kungshöjd ut sig högt ovanför staden. Dess vackra stenfastigheter tornar ståtligt upp sig mot den klara skyn och vittnar om svunna tider och imponerande historik. När kvällsluften och mörkret omfamnar stadsdelen lyser den så kallade "Borgen" upp och utgör ett naturligt blickfång för förbipasserande nedanför. Borgen på Arsenalsgatan är ett riktigt smycke för staden, och har varit så i över 100 år. Att promenera omkring här uppe, innanför vallgravarna i Göteborgs åttonde kvarter, inger en alldeles speciell känsla. Här råder ett lugn och en stillhet som är svår att hitta på andra platser i centrala Göteborg.

Skulle ni mot all förmodan tröttna på lugnet når ni Kungsgatan med alla dess butiker, restauranger och affärer precis runt hörnet. Här finner ni även Magasinsgatan - kanske en av stans mest omtalade gator med sitt kafferosteri, surdegsbageri, stans bästa inredningsbutiker och alla trevliga vinkrogar. Runt Esperantoplatsen lockar trendiga restauranger som Lagerhuset, Barabicu och Zamenhof och även det välsmakande restaurangutbudet i Linné, de många affärerna och det rika utelivet i Vasa och inte minst den mysiga cafékulturen i Haga finns i närheten. Järntorget, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara några minuters promenad liksom till Stenpiren där färjan tar er över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll och det är badrockavstånd till kommande Södra Älvstranden och Skeppsbron.

Lägenheten har under senaste åren varit med om en stor förädlingsresa där den nu blivit sitt allra bäst jag. Köket byggdes om och flyttades så det ligger i fil med vardagsrummet mot gatan, precis som man vill ha det. Samtliga ytskikt är renoverade senaste åren såsom golv, väggar och tak. Nuvarande ägare har också med stor respekt för huset renoverat snickerier i fönstren då man tagit fram nya fönsterspeglar och fönsterbänkar liksom spanjoletterna i fönstren. Den genuina känslan från 1909 sitter kvar i väggarna med en stuckatur som får de flesta av dagens stuckatörer att dregla avundsjukt, magnifika gjutjärnsradiatorer, brädgolv i samtliga rum och så klart en ståndsmässig takhöjd om tre meter. Följ med in i bostaden så får ni veta mer.

Hall

Trapphuset på Arsenalsgatan ger ett välkomnande och pampigt intryck där en tidsenlig takmålning och spegeldörrar påminner om tidigt 1900-tal. En vinröd matta leder er fram till hissen som tar er upp till våningen eller om ni föredrar vardagsmotionen som trapporna ger. Endast ett kliv in i hallen känner man att detta är ett hem utöver det vanliga. Stadens puls är som bortblåst och ersatt av ett eftertraktat lugn. Blicken söker sig omedelbart mot de två rummen i fil och ni möts av en oslagbart vacker utsikt och ett härligt ljus. Den möblerbara hallen har väl tilltagna ytor och här kan ni hämta andan innan ni fortsätter imponeras. Till vänster finns naturlig avhängning i hela fyra stora garderober. Man slås genast av det fina skicket där mötet med det gamla, där dörrfoder, golvsocklar och spegeldörrar vittnar om husets långa historia.

Vardagsrum

Mot Arsenalsgatan och söder ligger det väl tilltagna vardagsrummet, med två stora fönsterpartier. Låt er hänföras av ljus, luft och en enastående vacker utsikt! Här är all konst överflödig och har ni en gång vilat blicken på den fondvägg, som utsikten över stadens grönska och arkitektur utgör, så vet ni att ni hittat er fristad. Från vardagsrummet ser ni ut över södra staden med Skansen Kronan och flera kyrktorn i blickfånget. Det höga och fria läget ger er totalt insynsskydd - känslan är obeskrivlig. Vardagsrummet smyckas av vackra detaljer från tidigt 1900-tal så som generös takhöjd om cirka 3 meter, en dekorativ takutsmyckning, höga fotlister och fina listverk liksom gjutjärnsradiatorer och breda fönsterbänkar. Väggarna är släta och fina och är målade i en matt, beigegrå kulör som gör att foder och lister kommer till sin rätt. Här finns rejäla ytor att umgås på och rummet rymmer enkelt en större soffgrupp, tv-hörna och favoritfåtöljen.

Kök

Bakom ljuvliga pardörrar i spegelutförande ligger köket. Föregående ägare lät riva det gamla köket som låg mot innergården för att skapa det nya drömköket här, i fil med vardagsrummet. Resultatet kan inte beskrivas som något annat än världsklass och det går inte låta bli att fråga sig varför köket inte alltid legat här där det ska ligga - planlösningen är nästan unik på Kungshöjd. Köket är signerat Marbodal och här finns gott om skåp för förvaring samt fina arbetsytor för hemmakocken. Vitvarorna kommer från Siemens och består av rostfri kyl och frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Detta är lägenhetens hjärta och den självklara samlingsplatsen, här samlas familj och vänner både till vardags och fest. Här är det en ynnest att slå sig ner runt middagsbordet och äta och bara njuta av utsikten. Och det bästa av allt- utsikten är lika magisk dag som kväll, alla årstider.

Sovrum

Båda sovrummen ligger intill den lugna innergården. Den härliga känslan följer glatt med till master bedroom, med samma beigegrå nyans på väggarna och plankgolvet som är genomgående i hela bostaden. Här får ni plats med en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och längs ena långsidan finns en hel garderobsvägg som enkelt löser förvaring för två.

Det svala läget mot gården borgar för en god natts sömn med öppet fönster.

Sovrum 2

I det gamla köket ligger det andra sovrummet, enkelt att inreda som både tonårsrum, hemmakontor, gästrum eller barnkammare. Från detta rum når ni den nybyggda balkongen i smidesjärn. Det gamla kallskafferiet är bevarat, perfekt som antingen garderob eller varför inte passa på att förvara vin, svalt och mörkt. I en nisch i väggen finns möjlighet till garderob eller en bra plats för hemmakontoret.

Balkong

Drygt fyra kvadrat stor blir balkongen en härlig plats att samlas på under årets varmare dagar. Här sitter ni skyddat och slipper blåsten som annars är kännetecknande för balkongerna som vetter mot gatan. Tystnaden och lugnet är verkligen slående, och här sitter man gärna ner med dagens första kopp kaffe. Varför inte runda av kvällen med ett glas vin innan någon av områdets alla utsökta restauranger lockar vidare.

Badrum

Badrummet är perfekt beläget med ingång från hallen. Stilrena materialval med helkaklade väggar i vitt och golvet är belagt med ett grafitgrått klinker med underliggande golvvärme. Badrumsskåpen är nya från 2020 liksom lampan. Handdukstork är ett stort plus liksom tvättmaskinen som underlättar vardagsbestyren.

Område

Kungshöjd

Många bor länge på Kungshöjd och det är inte konstigt. Stadsdelen är såväl vibrerande, med trendiga restauranger och butiker, som rofylld med småskaliga och familjära kvarter. Majoriteten av byggnaderna har nationalromantisk arkitektur men det finns också ett och annat funkishus.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.