Bromeliusgatan 14A

Munkebäck | 1948

Högst upp i huset finns denna underbara gaveltrea (som skulle kunna bli en fyra) med ljusinsläpp från tre väderstreck och balkong i härligt solläge mot sydväst. Bostaden är mycket välplanerad, med alla kvadratmetrar på rätt plats. Hela bostaden är i gott skick, med fina ytskikt, fräscht kök, och snyggt badrum med tvättmaskin. Mycket välskött och ekonomiskt stark förening med ytterst låg belåning om endast 1147 kr/kvm. Tryggt och trivsamt närområde med bra kommunikationer, stort serviceutbud och Göteborgs populäraste friluftsområde precis runt hörnet. Flexibelt tillträde. Varmt välkommen på visning!

Högsta bud: 3 300 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
3 300 000 kr
Budgivare 1
16/04 14:19
 • Pris: 3 400 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 63,5 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Munkebäck
 • Månadsavgift: 4 234 kr inkl. värme, vatten, tv. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för bredband tillkommer.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 25 234 kr
 • Byggnadstyp: 3-vånings flerfamiljshus
 • Byggår: 1948
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 61/LM1201
 • Andel i föreningen: 1,33355%
 • Andel av årsavgift: 1,3358%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej. Föreningen hyr ut 22 stycken parkeringsplatser och 10 stycken garage. Gratis parkering på gatorna i området på andra sidan spårvagnsspåret.
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kålltorp 101:1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Munkebäck är en trygg och mycket smidig plats att bo på. Under de senaste åren har området berikats med "Nya Munkebäck", bestående av ett antal nybyggda hus längs Munkebäcks Allé innehållande både bostäder och affärslokaler. Detta har gjort området än mer levande. Här möter den klassiska folkhemsarkitekturen från sent 1940-tal, som är så karaktäristisk för stadsdelen, den samtida byggnadsstilen. Bebyggelsen binds ihop på ett naturligt sätt med vackert anlagda parkområden, och helheten är både spännande och tilltalande. Kommunikationerna är utmärkta, oavsett vilket färdmedel du väljer, och all tänkbar service finns på kort promenadavstånd. Till exempel finns Munkebäckstorget alldeles intill, där man bland annat finner närbutik, frukt- och grönsakshandel, mysiga Portens Bageri, apotek och barnavårdscentral. Precis nedanför lägenheten finns en alldeles nybyggd förskola. En liten bit åt andra hållet ligger ICA Kvantum Munkebäck, som är den mest välsorterade matbutiken i östra centrum. I intilliggande Kålltorp finns flera mysiga restauranger och bagerier, så det är lätt att sätta guldkant på tillvaron. Känslan här är att man befinner sig i en egen liten stad i staden, där man trivs bra och gärna bor länge. Den som uppskattar natur och friluftsliv hittar Härlanda tjärn, Delsjöområdet och Skatås motionscenter på behändigt avstånd.

SKF:s Anställdas BRF nr 3 upplåter 90 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen utmärker sig genom sin ovanligt starka ekonomi. Belåningen är mycket låg, endast 1147 kr/kvm och därtill är husen, som uppfördes 1948, väl underhållna och i gott skick. Föreningen erbjuder gott om gemensamma utrymmen för medlemmarna att nyttja, såsom gemensamhetslokal, bastu och hobbyrum för att nämna några.

Högst upp i huset, på den södra gaveln ligger den här trean (som faktiskt skulle kunna göras om till en fyra på ett enkelt och naturligt sätt). Det är ett härligt ljust hem tack vare fönster i tre väderstreck, och under sommarhalvåret är balkongen i sydväst en underbar förlängning av bostaden där man tillåts njuta av sol hela dagen. Lägenheten är genomgående ifint skick. Kök och badrum har renoverats i tidlöst och klassiskt utförande, och i alla rum har väggar och tak målats om för några år sedan. Stiliga originaldetaljer i form av fönsterbänkar i sten, gjutjärnsradiatorer, och tidstypiska gabondörrar har bevarats, och folkhemsarkitekturens avtryck är tydligt. Mer väldisponerad yta lär du nämligen få leta länge efter, och lägenheten upplevs betydligt större än vad antalet kvadratmeter anger. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds både i lägenheten och i de två förråden.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:

Yteffektiv hall med plats för avhängning, och gott om ytterligare förvaring i tre garderober. Hallen är centralt placerad i bostaden, och härifrån nås alla rum. Väggarna är målade i vitt, och på golvet ligger ljuslaserad ekparkett som flyter vidare ut i lägenhetens alla rum.

Kök

Köket är inbjudande och hemtrevligt. Det totalrenoverades 2013, och det är tydligt att tid och tanke lagts vid att optimera såväl arbetsyta som förvaring. Vita, speglade luckor och vitt fasat kakel bryts av med en antracitgrå bänkskiva i laminat. Vitvarorna (induktionshäll, varmluftsugn, fläkt kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin) är alla från IKEA. Vid fönstret, som bjuder på en lummig utsikt, finns plats för matbord. Väggarna är målade i vitt, och på golvet ligger ekparkett.

Vardagsrum

Ett stort och luftigt rum med underbart ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Den fördelaktiga formen gör att rummet låter sig möbleras med både en ordentlig soffgrupp och matbord utan att avkall görs på känslan av rymd. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen.

Den som önskar sig ytterligare ett sovrum skulle kunna dela av vardagsrummet, tack vare gavelläget med fönster åt två håll.

Vita väggar med en mörkturkos vägg som fond, och ekparkett på golvet.

Balkong

Underbar balkong i solrikt sydvästläge. Under sommarhalvåret blir balkongen den självklara platsen att njuta av vackert väder på. Här finns plats för sittmöbler och krukor för blomsterprakt och odling.

Sovrum 1

Bostadens största sovrum är beläget innanför vardagsrummet. Gott om plats finns för dubbelsängen och ytterligare möblemang. Skjutdörrsgarderoben sväljer det mesta i klädväg. Väggar målade i vitt bryts av med en mörkt grön fondvägg som ger rummet en ombonad och harmonisk känsla.

Sovrum 2

Även det mindre sovrummet är riktigt rymligt, och här ryms gott och väl dubbelsäng. Rummet lämpar sig med andra ord lika väl som huvudsovrum som barnrum, gästrum eller kontor. En hel garderobsvägg erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Här är väggarna nymålade i vitt.

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2013 av fackmän. Duschhörnan är lyxigt utrustad med både hand- och takdusch, och de invikbara dörrarna i klarglas sparar plats. Förvaring i kommod under handfat, samt i spegelskåp. Den toppmatade tvättmaskinen är från 2019, och samma år sattes en tystgående badrumsfläkt in.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Tillträde

Enligt överenskommelse, snabbt tillträde är möjligt.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.