Doktor Lindhs gata 6

Guldheden | 1960 | Arkitekt Lars Ågren och Henrik Falkenberg

I rofyllda och mysiga kvarter uppe på Södra Guldhedens höjd med direkt närhet till både grönska och city, såväl som Chalmers och Sahlgrenska finner vi denna mycket välplanerade etta, med möjlig sovalkov. Stabil och trygg förening med låg belåning och avgift, med många fina gemensamhetsutrymmen till medlemmarna. Bredband ingår i avgiften. Hiss finns. Detta är en kommande försäljning, varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 38,1 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Guldheden
 • Månadsavgift: 2 160 kr Inklusive värme, vatten, bredband (1000Mbit) och TV
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 78 046 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Byggår: 1960
 • Våning: 7 av 7
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 1171 / 1703
 • Andel i föreningen: 0,23442%
 • Andel av årsavgift: 0,23569%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Guldheden 67:1

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Eva Öman Kopp

Fastighetsmäklare i Johanneberg, Landala Egnahem och Guldheden

0766-44 02 09 | eva@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Detta är ett hem som är lätt att tycka om, där man kan vara social och ha middagar men också ha utrymme att dra sig undan och plats att inreda efter egna behov. Lägenheten har ett välplanerat kök med utgång till balkongen som bjuder på härliga ytor och fin vy mot grönskan, intill köket ligger ett trivsamt vardagsrum med fantastisk utsikt och vacker parkett, här finns det för den som önskar möjlighet att bygga upp en vägg för att skapa ett mer avskilt sovutrymme. Badrummet som ligger i anslutning till hallen är nyrenoverat i klassiska färg och materialval. Hallen bjuder på gott om plats för all tänkbar förvaring i rymliga garderober med överskåp. Planlösningen är livsvänlig med massa ljus som strömmar in i ett högt och fritt läge, - detta är ett hem att trivas i!

De fyra husen på Doktor Lindhs gata uppe på Södra Guldheden uppfördes under slutet av 50-talet då bostadsbyggandet präglades av hantverksmässighet, gedigna materialval och skickliga arkitekter såg till att bostäderna blev ljusa och fick hög standard. Från början uppläts bostäderna enbart till anställda inom sjukvården i Göteborg och fungerade som tjänstebostäder. Idag erbjuds ett underbart, mycket kvadratsmart boende med möjlighet till flexibilitet och förändring i en stor och stabil förening.

Södra Guldheden är en idealisk boplats för de flesta, och här är en härlig blandning av de boende. Närservicen är god och ett stenkast från lägenheten ligger Doktor Fries Torg, ett charmigt femtiotalstorg med apotek, bibliotek, bankomat, pizzeria, florist, tobakskiosk, Hemköp, fiskbil, gym och spårvagnshållplats. Södra Guldheden ligger högt placerat på Guldheds- och Änggårdsbergen, där den tunga trafiken i huvudsak leds runt, vilket innebär att det är bra luft och begränsat med buller i stadsdelen. Bostadsrättsföreningen Doktor Lindh erbjuder ett ekonomiskt tryggt boende med låg belåning och låga avgifter med många gemensamhetsutrymmen för medlemmarna, såsom garage, bastu, gym, relaxavdelning, gästlägenhet, samlingslokal samt trevliga uteplatser och lekplatser. Här bor man i grönskande omgivningar med närhet till bra kommunikationer och stadens utbud.

Hall

Den öppna hallen bjuder på avhängning direkt till vänster och ytterligare förvaring på höger sida i stora garderober från golv till tak. Från hallen når vi lägenhetens badrum samt det stora allrummet. På golvet ligger en parkett och väggarna har en tapet i ljus ton.

Allrum

Lägenhetens stora rum bjuder på fina sällskapsytor och även plats för avskild sovdel. I dagsläget skärmas sovdelen av med ett skirt tyg för att skapa mer avskildhet men här går det enkelt att sätta upp en innervägg och skapa en alkov om man skulle önska det. Ljuset och den härliga rymden gör att rummet upplevs större än sina kvadrat. Här ryms både soffgrupp, matgrupp, arbetshörna och säng. Det stora fönstret bjuder på massa dagsljus och ger en fin utsikt över grönskan. På golvet ligger en vacker parkett och väggarna har en beigeaktig tapet.

Kök

Ett otroligt kvadratsmart kök där var sak har sin plats. Kökets vinkel gör det lättarbetat och erbjuder bra arbetsyta med gott om förvaring i över och underskåp. De ljusa skåpen bryter fint med det svarta kaklet över arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spis, micro samt kyl med frysfack.

Badrum

Ett mycket fräscht och välplanerat badrum som renoverades under 2019. Klassiska färg och materialval i tidlös design. Här inryms duschhörna med vikbara duschväggar för att optimera golvytan, handdukstork, handfat med skåp, spegel, en mindre tvättmaskin samt toalett. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet belagt med mörkgrå klinker.

Område

Guldheden

Med Änggårdsbergen i väster, Mölndal i söder, Vasastaden i norr och Linnéstaden bara en kort promenad bort breder stadsdelen Guldheden ut sig, granne med det stora Sahlgrenska sjukhuset-området. Här har många av gatorna fått sina namn efter läkare och sjuksystrar. Vi har till exempel områdets längsta gata; Doktor Allards Gata.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.