Erik Dahlbergsgatan 40

1920

I en bedårande byggnad med starka influenser av Swedish Grace finner ni dessa 71 utsökt disponerade, totalrenoverade kvadratmeter. Möjlighet till två sovrum. Nyrenoverat, mycket påkostat badrum med kvitton och garanti. Luftig takhöjd på dryga 2,80 meter. Halvmåneformade fönster i vardagsrummet. Kök i öppen planlösning. Högt fritt läge med fantastisk utsikt och generöst tilltagen balkong. Den anrika byggnaden är mycket eftertraktad och den välskötta föreningen med låg belåningsgrad likaså. Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 40, välkommen hem.

 • Pris: 5 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 71 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 4 509 kr Obligatorisk tillägg tillkommer på 179 kr för bredband och TV samt 119 kr för balkong
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 288 012 kr
 • Byggnadstyp: Nationalromantik/Swedish Grace
 • Byggår: 1920
 • Våning: 2 av 5, Registrerad våning 1, högt ovan gatuplan då huset står på en hög stenklack
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 2ED40 / 1001
 • Andel i föreningen: 2,9%
 • Andel av årsavgift: 2,9%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft) Kolfilterfläkt i kök.
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 23:11

Visning

måndag 29 maj 15:3016:00

torsdag 1 juni 17:0017:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Erik Dahlbergsgatan ligger i mitten av underbara Vasastan. Här, som en avstickare från stadsdelens pulsåder Vasagatan, slingrar sig pittoreska Erik Dahlbergsgatan, och nästan högst upp hittar vi nummer 40. Ett pampigt tegelhus med starka influenser av både nationalromantik och 20-talsklassicismen, eller Swedish Grace som det också kallas, kanske är mer passande här, för är det något, som beskriver dessa 71 kvadrat så är det just utsökt. Öppen planlösning, totalrenoverade rum, fritt läge och en underbar, rejält tilltagen balkong.

HALL

Redan i hallen vet vi att det här kommer bli bra. Skulle gissa på att villakänslan kan infinna sig med kök i öppen planlösning och ett riktigt stort vardagsrum. På golvet ligger ett ändamålsenligt klinker, värmegolv Ebeco. Spotlights i tak och väggarna är målade i en effektfull kulör från Alcro "Betong 853".

KÖK

Kök i öppen planlösning ut mot hall och vardagsrum med rejäl köksö i rummets mitt med bänkskiva utav valnöt. Köksblandare Mora Pullout med pip 2019. På golvet ligger ett ändamålsenligt mörkt grå klinker med värmegolv Ebeco. Väggarna är effektfullt målade i Alcro Betong 853. Bra belysning med spotlights i tak. Köket renoverades under år 2013 och är ett Kvik kök i högblankt vitt, enligt säljaren tillsaluförs det fortfarande om man i framtiden önskar komplettera.

Vitvaror som finns är; Kyl och frys Husqvarna 2020. Ugn GRAM 2010. Spis/spishäll Husqvarna 2015. Fläkt GRAM 2010, kolfilter. Vinkyl Dometic D50 2019 september. Diskmaskin Bosch 2010, oras diskmaskinsavstängning 2019. Micro Husqvarna, 2010

I passagen mellan kök och vardagsrum finner ni ett smycke till bevarat serveringsskåp.

VARDAGSRUM

Många kvadrat är lyckligtvis placerade just där vi vill ha dem, i vardagsrummet.. Underbara halvmåneformade fönster med djupa fönsternischer. Högt fritt läge. Här har ni utrymme för den stora soffmöbeln om så önskas samt ett rejält tilltaget matsalsbord. På golvet ligger Kährs "Limestone Ek" 15 mm parkettgolv. Ta och väggar målades om nu under 2021. Även samtliga fönster och fönsternischer. Bra belysning med spotlights i tak.

SOVRUM/BIBLIOTEK I ANSLUTNING TILL VARDAGSRUM

Perfekt sovrum om man önskar, idag har man delvis öppnat upp mot vardagsrummet och nyttjar utrymmet likt stans vackraste arbetsplats måhända. Väggar och tak ommålade under 2021 i Färg Alcro 838 "Vårvinter". Även fönster och fönsternischer målades om. Även här finner ni parkettgolv från Kährs och spotlights i tak.

SOVRUM

Vakna upp med morgonsolen in i sovrummet, tyst läge in mot innergården. Bra garderobsförvaring i form av tre garderober från IKEA samt två stycken inbyggda originalgarderober. Väggar och tak målade 2018 och i fint skick, färg på väggen är Lys Antik Jotun, 082-G98Y. Även här ligger Kährs ekparkettgolv likt det i vardagsrummet, "Limestone Ek" 15 mm.

BADRUM

Vilket badrum.. Materialvalen talar sitt egna språk. Renoverat i sin helhet av fackmän 2019 och våtrumsintyg finns. Golv östersjösten kalksten, värmegolv (Fabrikat T2 blå-10). Helkaklade väggar vitt kakel kvadratisk, lagt i förband. Två handdukstorkare Nordhem IKE 1505 Krom. Duschvägg i glas från Macro. Väggskåp och underskåp Vore, carraramarmor, påkostat. Designsil golv, London LUX. Belysning takspottar samt väggskåp. Strömbrytare, dimmer Renova. Toalett Ifö spira, mjukstängande. Takduschpaket Tapwell Krom. Tvättställdblandare Tapwell Birillo Krom.

BALKONG

Det är först när man kliver ut på balkongen är det svårt att förstå att stadens myller bara ligger ett stenkast bort, för det är högt, tyst, fritt och rent ut sagt himmelskt! Balkongen är enorm, rymmer en stor sittgrupp och vetter mot innergården, vilket låter köket expandera under de varma månaderna. Balkongen är belägen i sydost och har sol från tidig morgon till ca kl. 11:30, beroende på årstid. Då är det bara att öppna upp och flytta ut i grönskan och lugnet. Slänger ni ett ögonkast neråt mot innergården blir ni inte besvikna. Här har ni en stor, lummig och vacker trädgårdsliknande innergård med nya utemöbler från år 2022 i tidstypisk stil.

ÖVRIGT

Det finns en två tvättstugor i föreningen. Den som ligger närmast finns i källarvåning i samma byggnad som bostaden. Den är utrustad med två tvättmaskiner (en nyinköpt i år), torktumlare, stort torkskåp och kallmangel. Väldigt lätt att få tvättid hälsar ägaren.

Ägaren kvarlämnar, Skåp på vägg i vardagsrum (för TV). Gardinstång sovrum respektive vardagsrum. Rullgardin sovrum. Stort källarutrymme med fönster mot gatan, inrett med flertalet hyllplan, stång för att hänga kläder och uttag för belysning. Finns köksluckor nya i reserv, kakel badrum, reservgolv, färg, innerdörr och handtag att tillgå i källarutrymme.

Välkommen igen. Välkommen hem.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.