Götabergsgatan 30

Vasastaden | 1928 | Arkitekt Oswald Wettergren

Den här bostaden ligger som kommande med tänkt säljstart under hösten. För mer information och bilder vänligen mejla anna@alvhem. com Oerhört vacker drömvåning på en av Göteborgs mest exklusiva adresser, Götabergsgatan. Här erbjuds spatiösa rum i fil med fritt och tilltalande läge mot Vasaparken och stort kök mot den lugna innergården. Många välvårdade sekelskiftesdetaljer finns fint bevarade och alla ytskikt är i bästa skick. Detta är ett hem för dig som endast nöjer dig med det allra bästa. Välmående förening med god ekonomi och välskött fastighet. Hiss finns.

 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 83 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 3 258 kr Inklusive värme och VA.
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1928
 • Våning: 4 av 6
 • Hiss: Ja, Hissknapp 3
 • Lägenhetsnummer: 00008 / 1301
 • Andel i föreningen: 4,81979%
 • Andel av årsavgift: 5,01517%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Lorensberg 59:7

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I ett av Vasastadens äldsta kvarter döljer sig denna vackra våning om 83 kvadratmeter med kvalitéer som måste upplevas. Stora och spatiösa rum i fil med fritt och tilltalande parkläge. Våningen är belägen i en rustik tegelfastighet anno 1898 som tydligt präglas av dåtidens stilideal med rik utsmyckning på utsidan såväl som på insidan.

Inne i lägenheten finner ni vackra originaldetaljer i form av välvda fönster, vackra fiskbensparketter i ek, höga fotlister, profilerade spegeldörrar, djupa fönsternischer, gjutjärnsradiatorer samt en enastående takhöjd. Denna rymliga tvåa har genomgående planlösning, renoverat badrum med tvättmaskin, välvårdade ytskikt och ett stort kök. Det märks på varje detalj att inget har lämnats åt slumpen. Här är det bara att flytta in och njuta av alla detaljer!

I populära Vasastaden pulserar stadslivet i takt med årstidernas skiftningar. Ljusa vårdagar fylls uteserveringarna med soltörstande göteborgare och under de kalla vintermånaderna är områdets gemytliga barer och välsmakande restauranger fullsatta. Stadsdelen är i ständig rörelse och innehåller det mesta, allt från små personliga blomsterbutiker till trendiga konstgallerier och välfyllda klädesbutiker. Avenyn med sitt rika utbud av affärer och butiker ligger alldeles i närheten, likaså det varierande butik- och restaurangutbudet innanför Vallgraven. Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Kollektivtrafiken på Vasaplatsen nås med lätthet och tar dig smidigt runt i staden. Läroverk som Handelshögskolan och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken rakt över gatan och Kungsparken som ligger lite längre ner mot kanalen.

Lägenhetens 83 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

En ståtlig och tidsenlig port och portgång visar vägen till ett vackert utsmyckat trapphus. Ta trapporna eller hissen upp till fjärde våningen. Hissen går till halvplan. Här möts du av en rymlig och välkomnande hall med en slående takhöjd. Hallen har bra svängrum och förvaringsmöjligheter. Ytterkläder och skor har sin givna plats i klädkammaren som ligger med direkt anslutning. Hallen renoverades 2022 och väggarna målades om i en harmonisk bruten grön/grå ton. På golvet ligger ett parkettgolv i ek. Hallen leder vidare till kök, vardagsrum och badrum.

Vardagsrum

Från hallen och genom en bred öppning ligger det spatiösa vardagsrummet. Här möts du av ett otroligt ljusinsläpp och en fri vy över ljuvliga Vasaparken. Fint bevarade sekelskiftesdetaljer så som generös takhöjd, takrosett, höga fotlister, fin fiskbensparkett i ek, spegeldörrar och djupa fönsternischer smyckar detta rum. Väggarna är släta och målade i en bruten grå/grön ton som fint framhäver listverk och alla övriga detaljer. Vardagsrummets storlek skapar ytor för flertalet möbler och många funktioner. Här kan ett stort matbord, soffa, soffbord, fåtölj, tv-bänk och en mysig läshörna få plats, allt i ett och samma rum! Följ årstiderna från första parkett. Utanför breder Vasaparken ut sig och träden skapar ett vackert, grönt täcke om sommaren. Under hösten bjuder parken på en mer färgsprakande scen och på vintern kan det bli rena vinterparadiset i parken.

Sovrum

Genom en vacker spegeldörr i original, och i fil med vardagsrummet finner du sovrummet. Här inne möts du av härlig rymd med en luftig takhöjd, takrosett, höga fotlister, fiskbensparkett och gjutjärnselement. Ett högt fönster med överljus mot Vasaparken ger ljuset fritt spelrum. Flertalet garderober ger goda förvaringsmöjligheter.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det rymliga badrummet i stilren design. Den luftiga takhöjden är även här påtaglig. Badrummet renoveras i samband med stambytet år 2012, och har helkaklade väggar i beige och ett grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med dubbelhandfat, spegel, duschhörna, spotlights, tvättmaskin och eldriven handdukstork. Golvvärme finns.

Kök

Det stora och härliga köket, även det med full takhöjd, ligger med ett stort fönsterparti mot innergården. Ett underbart sällskapskök med vita skåpsluckor och vitvaror från Siemens bestående av kyl/frys, ugn, häll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Kökets väggar är släta och målade i en bruten vit ton och golvet är parkettgolv. Köket har en naturlig plats för ett matbord för 8-10 personer.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd på uppskattningsvis mellan 6-8 kvm.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.