Gröna vallen 7B

1927

Välkomna till en mycket charmig lägenhet i ett av Gröna Vallens finaste landshövdingehus. Här erbjuds mjuka brädgolv, originalfönster med prunkande grönska utanför och låg avgift. Dessutom är detta en familjär bostadsförening med med mysig trädgård och extremt låg belåningsgrad på endast 465kr!

 • Pris: 2 450 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 32 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungsladugård
 • Månadsavgift: 1 968 kr inkl. värme och VA
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1927
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 03
 • Andel i föreningen: 6,7%
 • Andel av årsavgift: 6,7%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kungsladugård 9:7

Visning

måndag 3 oktober 17:3018:00

tisdag 4 oktober 12:0012:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Louise Fredriksson

Fastighetsmäklare i Majorna, Kungsladugård och Gamla Masthugget

0766-446616 | louise@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Med ett utsökt läge i Kungsladugård med nära till mycket av det goda hittar ni denna hemtrevliga genomgångsetta. Det perfekta boendet för er som trivs i stadens puls men som också vill ha ett hem med lugn och ro omkring er. Majorna och Kungsladugård har gått från att vara en vanlig arbetarstadsdel till att bli en “restaurangtät kulturknutpunkt”. Här finns det massvis med specialiserade små butiker, gallerier och antikvariat men även apotek och fiskhandlare för att nämna några. Detta är staden i staden och man får nästan hitta på en anledning för att behöva ta sig någon annanstans! Ekologiska bagerier, secondhand och porslin har alla sina krypin och från caféerna sipprar dofter av nymalda kaffebönor ut och färgar vardagen, det är avslappnat och lugnt, en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som så många älskar.

Lägenheten nu ska presentera ligger i ett av landshövdingehusen som stolt står uppradade i mjuka pastellfärger. Läget på Gröna Vallen ger närhet till det stora utbudet av butiker, caféer och restauranger på Mariagatan. Går man en kort promenad i motsatt riktning kommer man ner till hamninloppet med Röda Sten och Klippan. Inte långt bort nås Slottsskogen samt Linnés rika utbud. Tack vare de båda närliggande spårvagnshållplatserna "Ostindiegatan" och "Mariaplan" är det enkelt att ta sig till stadens alla delar.

På framsidan av fastigheten finns två större grönytor med gräsmatta som omsluts av en insynsskyddande häck och det tillsammans med föreningens prunkande innergård erbjuder en grönskande oas mitt inne i stan för de boende. En asfalterad gång leder dig fram till föreningens träport och vidare in till den lummiga gården. Här är tystheten slående med endast fågelkvitter som hörs.

Hall

När man stannat upp och känt in lugnet tar man sig med lätta steg upp till första våning och in genom den utsmyckade ytterdörren i original. Det är en inte många föreningar som har kvar sina originaldörrar med glasparti vilket ger en inbjudande känsla. Det är härligt att komma in i en ordentlig hall som även det blir ett rum i sig när man bor på färre kvadrat och hallen binder samman rummen på ett naturligt sätt.

Väggarna är målade i en mörkgrön äggoljetempera från ovolin och längs ena väggen erbjuds gott om förvaring i tre platsbyggda garderober. I övrigt ger hallen plats till hatt- och skohylla och en vägghängd spegel.

Allrum

Från hallen dras man naturligt mot allrummet vars stora spröjsade fönster i sydväst släpper in grönskan och ljuset som fyller rummet hela eftermiddagen. Tack vare att de tjocka väggarna på första våning får man en djup fönsternisch där man kan slå sig ner på fönsterbrädet i marmor och blicka ut över fotbollsplanerna. Trots att det är första våning känns omvärlden långt borta och hela hemmet omsluts av föreningens prunkande förträdgård. Rummets kvadratiska utformning ger utrymme att möblera på flera sätt med både soffa, säng och matbord. Väggarna är målade 2018 i en gråblå kulör från Farrow&ball som tillsammans med det ljusa brädgolvet bryter av fint mot listverk och är en bra grund att inreda efter.

Många originaldetaljer finns genomgående bevarade i lägenheten som de vackra fönstren, gjutjärnselement och brädgolvet i original flyter tröskelfritt genom samtliga rum.

Kök

Tillbaka i hallen och vidare in i köket som ger plats till precis det man behöver. Köket rymmer gott om förvaring på båda sidor i skåp och öppna hyllor i ek och invid fönstret finns plats för ett frukostbord. Det gamla kallskafferiet finns också bevarat och är en stor tillgång och invid den har man tagit fram en bit av tegelväggen som blir som en inredningsdetalj i sig och ett plus i mysfaktor. Köket är nymålat i en mörkblå nyans från Little Green och ovan diskbänken sitter mattsvart kakel som binder samman köket på ett snyggt sätt. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys, kolfilterfläkt och ugn. Dessutom har man här lyxen av att ha en inbyggd diskmaskin från 2020.

Blickar man vidare ut genom fönstret ser man föreningens mysiga innergård som används flitigt från tidig vår till sen höst och hit tar man enkelt med sig frukostbrickan för en lugn stund.

Badrum:

Lägenhetens badrum nås även det från hallen. Yteffektivt och renoverat i samband med föreningens stambyte 2009. Helkaklat i tidlöst kakel med svart klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Idag finns här wc, handfat med kommod och överstigande spegelskåp samt dusch.

Övrigt:

Till lägenheten tillhör ett källar- och ett vindsförråd - ca 10 kvm på vinden och ca 5 kvm i källaren

Tvättstuga finns i källaren och är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkrum där det är lätt att få tvättid.

Ytterligare erbjuds cykelförråd samt hobbyrum för snickeri och måleri.

Föreningens gård samt förträdgård är väl omhändertagna och sommartid sätts det upp två sittgrupper.

Område

Majorna och Kungsladugård

I förlängningen av Göteborgs innerstad, mot stadens västra delar, breder Majorna och Kungsladugård ut sig. Området avgränsas av Masthugget, Slottsskogen och Göta älvs hamninlopp och bebyggelsen består till stor del av de karaktäristiska landshövdingehusen i tre våningar; en i sten och två i trä.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.