Gustavsplatsen 1G

1929, Bagaregården

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Stor etage i Bagaregården med tre sovrum, snedtak, inbyggd vindstrappa, kallskafferi, serveringsskåp – ja, det finns inget slut på mysfaktorn när det gäller denna coola lägenhet på nästan 100 kvm. Nyfiken? Välkommen på visning!

INTERIÖR

På en av Bagaregårdens vackra innergårdar ligger denna ljusa etagelägenhet med plats för alla: familj, släkt och vänner. Förutom de två sovrummen en trappa upp finns ett riktigt stort sällskapsrum med plats för enorm soffa att sjunka ner i och ett extrastort matsalsbord. Golvet är härligt mörkt, takfönstren många och det är bara att börja planera jul/nyår/påsk och födelsedagar…

På entréplan ligger ett charmigt kök, ytterligare ett sovrum med flertal garderober och ett stort, renoverat badrum med golvvärme.

Brf Omberg I är en av HSB:s äldsta i Göteborg. Det är en extremt lågt belånad förening på en kullerstensbelagd innergård runt ett vackert lusthus som kan bokas för kalas (eller varför inte en kräftskiva?).

Entréplan:

Vitmålade trägolv flödar tröskelfritt mellan kök, hall och letar sig upp i trappan till övervåningen.

Kök:

Köket kan sammanfattas med tre ord: rostfritt, vitt och originaldetaljer. Här blandas nytt och gammalt: ett fristående kök, side-by-side kyl och frys i fullhöjd, kallskafferi och ett vackert, högt serveringsskåp med flankerande städskåp och skåp. Tapeten är härligt rutig i beige nyanser.

Sovrum:

Detta är det största sovrummet med plats för dubbelsäng. Förvaring saknas inte då det finns hela fyra garderober.

Badrum:

Vid renoveringen byggdes badrummet ut med lyckat resultat. På golvet ligger Marrakech klinker, väggarna är vitkaklade, här finns WC, handfat med kommod, tvättmaskin – och golvvärme (elburen).

Hall:

Rymlig hall med extra utrymma och plats för avhängning.

Övervåningen:

Sovrummen på övervåningen

Två lika stora sovrum under snedtak med mycket karaktär, det ena med en stor skjutdörrsgarderob och det andra med plats att sätta in en garderob. Här sover man gott under stjärnorna. Murstocken fördelas mellan de två rummen och fungerar utmärkt för avställning.

Vardagsrum och matsal:

Här sitter man enkelt åtta personer runt bordet, fler om du har ett längre bord. Golvet är mörkt, och längs ena långsidan ringlar murstocken. Taket hålls upp av svartmålade takbjälkar med belysning, och detta rummet gör sig lika bra en vacker sommardag som en kulen höstnatt.

Förråd:

Källarförråd disponeras om c:a tio kvm.

FÖRENINGEN: Brf Omberg 1

Bostadsrättsföreningen HSB Omberg I är en av de äldsta bostadsrättsföreningarna i Göteborg. Fastigheten Bagaregården 18:1 byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist. Kvarteret Omberg var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen. Då ansågs detta som lyx då det pågick en livlig debatt om varmvatten var nödvändigt i små lägenheter. Landshövdingekvarteret uppfördes i tjugotalsklassicistisk stil med hus som ramar in en stor och grönskande innergård. Här finns trädgårdsgrupper och i dess mitt ett vackert lusthus. Föreningen består av 91 lägenheter med adress Gustavsplatsen 1 A-N.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning. Detta beror på en engagerad styrelse och på att föreningen funnits sedan 20-talet. De långfristiga skulderna uppgår till endast 4 265 000 (ÅR 2018) vilket ger en belåning på endast 942 kr/kvm, vilket är extremt lågt. Detta borgar för en stabilitet utöver det vanliga. I dagsläget finns det inga beslut om avgiftsförändring.

Genomförda renoveringar

1986 Stambyte (nästa stambyte/relining beräknas 2030)

2005 Föreningen besiktigar samtliga badrum.

2007 Fasaden målas.

2009 Nytt portlåssystem installeras. OVK-besiktning.

2012 Elen ses över i källarutrymmen.

2014 Taket läggs om. Föreningen låter besiktiga 70 av föreningens badrum (frivillig medverkan). Uppfräschning av tvättstugan.

2015 Renovering av trapphusen färdigställs.

2016 OVK

2017 Relining av de horisontella avloppsstammarna i bottenplattan i källaren.

2019 Spolning av de horisontella stammarna.

Kommande renovering är ett fasadbyte alt ommålning under 2019.

Gemensamma utrymmen

I källaren bredvid uppgång D finns ett cykelrum med cykelpump och möjlighet att hänga upp cyklar.

Lusthuset på gården går att boka för kalas eller tillställningar.

Tvättstugan ligger i källarplan mellan uppgång H och I. Det går att boka månadstvätt med tillgång till två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett stort torkrum. Vid veckotvätt har man tillgång till en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp. Bokning kan göras via nätet eller via bokningsterminalen vid tvättstugan.

Övrigt

Trappstädning läggs ut på entreprenad och är inget medlemmarna själva behöver utföra. Andrahandsuthyrning medges om goda skäl föreligger, såsom arbete på annan ort, studier eller prova samboende.

I området råder boendeparkering, samt att det finns privata parkeringar i området man kan ställa sig i kö till.

Föreningen är anknytna till Telia triple play som ingår i avgiften (bredband 100/100, TV-paket Lagom och bredbandstelefoni där den fasta avgiften ingår men inte samtal).

Överlåtelseavgift (1 137,50) betalas av säljaren.

Föreningens fantastiska hemsida: www.omberg1.se

Uppgifterna är avstämda med styrelserepresentant 2019-08-29.

KOMMANDE VISNINGAR

 • Pris: 4 400 000 kr
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 4 rum och kök
 • Area: 97 kvm
 • Avgift: 5 494 kr/månad inkl värme; VA, TV och bredband via Telia Triple Play
 • Byggår: 1929
 • Driftskostnad: 7 450 kr/år

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Christina

Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

 • Lägenhetsnummer: 80 (1201)
 • Energiförbrukning: 105 kWh/år
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Våning: 3.4 av 4, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!