Linnéstaden

Kastellgatan 4

Totalrenoverad påkostad sekelskiftestrea belägen på våning 5 av 6 med hiss. Läckert kök med öppen planlösning och plats för många gäster, stor balkong och fungerande kakelugn. Massiva brädgolv, höga fotlister, takrosett och vacker stuckatur. Släta ytskikt & renoverat badrum med tvättmaskin. Tyst läge intill Skansberget.

Planskiss

Visa fler planskisser

Beskrivning

Välkommen till denna totalrenoverade och påkostade sekelskiftestrea om 104 kvm belägen näst högst upp i huset. Vid renoveringen byggdes lägenheten om och den ursprungliga planlösningen har ändrats och optimerats med fokus på de sociala ytorna så att du kan njuta, träffa vänner och umgås. Tyst läge med flertalet fönster och stor smidesbalkong mot en nyrenoverad innergård och med grönskan från Skansberget som närmsta granne. Ofta får vi frågan när det kommer en större lägenhet med stort sällskapskök där många vänner kan samlas för stora middagar. Som svar på den frågan kan vi nu konstatera att väntan är över - detta är ett stilrent, helrenoverat hem med genomgående lutade och vitoljade brädgolv från Dala-Floda, generös takhöjd och charmiga tidstypiska detaljer i form av stuckatur, höga fotlister och generös takhöjd. I vardagsrummet finns en fungerande kakelugn som det eldas flitigt i under den mörka delen av året. Detta hem, visar en finstämd mix mellan gammalt och nytt där färgskalan är enhetlig och behaglig. Ytskikten är målade i ljusa toner med en matt, avtorkningsbar färg och både köket och badrummet är renoverat med tidlösa material. Som om detta inte vore nog är föreningen stabil och gammal med ett grundförstärkt välskött hus och god grannsämja.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Sedan en tid tillbaka finns i huset en uppskattad restaurang - Mexikanska Monarkin och längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt 50-talsinspirerade Egg & Milk. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, Fiskekyrkan. Levantine och Bord 27 för att bara nämna några alternativ.

Hall

Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva port slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. Väl inne i portgången med vitslammade väggar och stenläggning slås man av att detta är en välskött förening. Snygg tidstypisk belysning leder en vidare mot den renoverade gården och hissen som tar dig upp till femte våningen. Vill man hellre få en historisk återblick är det fullt möjligt att trapporna och beskåda det nymålade trapphuset och originalritningarna för varje plan som föreningen så trevligt har ramat in. Väl uppe på det näst högsta våningsplanet välkomnar en mysig loftgång som leder till endast denna lägenhet. Här finns utrymme för såväl bord och stolar som frukostar i morgonsolen. Närheten till lägenhetens entrédörr gör det enkelt att ha den öppen och gå ut och sätta sig med en kopp kaffe och en tidning och andas in morgonluften. För den som har barn är det också en ypperlig plats att ställa ut barnvagnen på medan barnet tar sig en skön tupplur. Väl inne i lägenheten välkomnar en rymlig hall med avhängningsmöjligheter till höger och ett vägghängt skåp som snyggt förvarar alla skor. Väggarna är målade i en behaglig ton från Lady pure. Detta för att ge en matt, tålig och avtorkningsbar yta. Samma färg har använts i samtliga rum. Golvet pryds av mönstrade klinker från Mutina i serien Azulej av Patrizia Urquiola. Från hallen kan man blicka ut över det öppna köket och det känns som en naturlig dragning att gå vidare in i detta härliga hem som erbjuder många kvaliteter utöver det vanliga.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det badrummet som är relativt rymligt och utrustat med exklusiv duschhörna i glas från Alterna och blandare från Inr, en vägghängd wc-stol från Villeroy och Boch, handfat med vit högblank kommod och översittande spegel. Intill kommoden finns ett vitt högskåp för ytterligare förvaring. Väggarna är kaklade i olika gråa nyanser som plockats upp i mörkare grå klinker med underliggande golvvärme. De nuvarande ägarna har satt in en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Hoover. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Kök

Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav, hjärta och den självklara samlingsplatsen för släkt och vänner. Många drömmer om att ha ett stort kök med öppna ytor och ett rejält matbord där släkt och vänner kan umgås. I sekelskifteshusen brukar detta vara svårt att hitta då den traditionella planlösningen oftast erbjuder ett mindre långsmalt kök. I detta hem kan vi konstatera att köket fått sin perfekta plats. Ett underbart renoverat sällskapskök som inbjuder till matlagning på hög nivå och med ett dussintal gäster runt middagsbordet. Här finns gott om arbetsytor längs bänkskivan av gjuten betong och goda förvaringsmöjligheter i form av vita släta köksluckor som kommer från Picky Living med läderhandtag (utbytbara för den som vill). Medvetna val har gjorts och det märks i alla detaljerna. Den maskinella utrustningen kommer från Smeg och består av induktionshäll med översittande fläkt, inbyggd diskmaskin samt inbyggd kyl/frys som står intill ett högskåp på motsatt sida av köket. Ovanför bänkskivan sitter ett tidlöst vitt kakel med grå fog och under överskåpen sitter downlights. Blandaren består av obehandlad mässing och kommer från Tapwell. Köket är så stort att man kan välja hur man vill placera bordet. Idag finns ett stort bord med plats för många gäster intill fönstren som vetter åt innergården. Vill man kan man placera en köksö i mitten av köket utan att det känns trångt, eller varför inte sätta bordet i mitten av rummet? Valmöjligheterna är många och skicket perfekt. I taket sitter infällda högtalare. Väggarna är målade i en bruten nyans som framhäver det vitlutade och vitoljade brädgolvet med höga fotlister. Tre höga fönster släpper in rikligt med ljus.

Sovrum

Det första sovrummet nås med ingång från köket och har även det renoverats. Släta målade väggar, vitbehandlat brädgolv (detta ligger även under den uppsatta väggen om man skulle vilja förändra) nya lister och foder. Här fanns tidigare ett vardagsrum men i samband med renoveringen så valde man att göra ett sovrum istället. Väggarna kan tas bort om man skulle vilja förändra på nytt. Rummets rundande vägg med ett högt fönster mot innergården släpper inte bara in rikligt med ljus, den skänker också charm åt lägenhetens övriga raka väggar. I taket sitter infällda dimbara spotlights som ger en behaglig belysning. Sovrummet inrymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns gott om förvaringsmöjligheter bakom vita skjutdörrar med Elfa-system (och kassaskåp). Vill man kan man givetvis sätta in garderober istället. Detta rum man med fördel också användas som arbetsrum eller gästrum då det ligger lite avskilt från lägenhetens andra sovrum.

Sovrum

Detta rum används idag som barnrum. Dock är det stort nog att användas som föräldrasovrum. Längs ena väggen finns fem stående garderober i vitt och väggarna är målade i en grågrön ton som fint framhäver det vitmålade taket och det vitbehandlade brädgolvet. Ett fönster mot den tysta innergården släpper in rikligt med ljus.

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare ett fönster och den glasade balkongdörren. Takhöjden om dryga tre meter bidrar också till den luftiga känslan. Detta rum var tidigare ett sovrum men för att optimera planlösningen på bästa sätt har man valt att göra detta till ett trivsamt vardagsrum istället. Samtliga ytskikt har målats och nya lister och foder har satts in. Golvet pryds av vitbehandlat massiv furu som fint ramas in av höga fotlister och i taket sitter en ovanligt väl utsmyckad stuckatur med en pampig takrosett som ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Vardagsrummet inrymmer en stor soffa med soffbord, fåtölj, tv-möbel eller förslagsvis en bokhylla. I ett av hörnen finns en kakelugn som numera är eldningsbar. Innanför luckorna av mässing finns ett öppningsbart glas som gör att man tryggt kan se eldens lågor från soffan. Balkongen av smide är relativt nybyggd och ovanligt stor. Här ryms både möbler, växter och en solstol. I väster ser man Skansen Kronan och fem våningar ner kan man skymta föreningens innergård där grannarna träffas och grillar korv, dricker glögg och julpyntar.

Fakta

Objekttyp

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Area

104 kvm

Avgift

4 906 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv

Byggnationsår

1900

Driftskostnad

7 302 kr/år

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

Beskrivning

Välkommen till denna totalrenoverade och påkostade sekelskiftestrea om 104 kvm belägen näst högst upp i huset. Vid renoveringen byggdes lägenheten om och den ursprungliga planlösningen har ändrats och optimerats med fokus på de sociala ytorna så att du kan njuta, träffa vänner och umgås. Tyst läge med flertalet fönster och stor smidesbalkong mot en nyrenoverad innergård och med grönskan från Skansberget som närmsta granne. Ofta får vi frågan när det kommer en större lägenhet med stort sällskapskök där många vänner kan samlas för stora middagar. Som svar på den frågan kan vi nu konstatera att väntan är över - detta är ett stilrent, helrenoverat hem med genomgående lutade och vitoljade brädgolv från Dala-Floda, generös takhöjd och charmiga tidstypiska detaljer i form av stuckatur, höga fotlister och generös takhöjd. I vardagsrummet finns en fungerande kakelugn som det eldas flitigt i under den mörka delen av året. Detta hem, visar en finstämd mix mellan gammalt och nytt där färgskalan är enhetlig och behaglig. Ytskikten är målade i ljusa toner med en matt, avtorkningsbar färg och både köket och badrummet är renoverat med tidlösa material. Som om detta inte vore nog är föreningen stabil och gammal med ett grundförstärkt välskött hus och god grannsämja.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Sedan en tid tillbaka finns i huset en uppskattad restaurang - Mexikanska Monarkin och längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt 50-talsinspirerade Egg & Milk. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, Fiskekyrkan. Levantine och Bord 27 för att bara nämna några alternativ.

Hall

Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva port slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. Väl inne i portgången med vitslammade väggar och stenläggning slås man av att detta är en välskött förening. Snygg tidstypisk belysning leder en vidare mot den renoverade gården och hissen som tar dig upp till femte våningen. Vill man hellre få en historisk återblick är det fullt möjligt att trapporna och beskåda det nymålade trapphuset och originalritningarna för varje plan som föreningen så trevligt har ramat in. Väl uppe på det näst högsta våningsplanet välkomnar en mysig loftgång som leder till endast denna lägenhet. Här finns utrymme för såväl bord och stolar som frukostar i morgonsolen. Närheten till lägenhetens entrédörr gör det enkelt att ha den öppen och gå ut och sätta sig med en kopp kaffe och en tidning och andas in morgonluften. För den som har barn är det också en ypperlig plats att ställa ut barnvagnen på medan barnet tar sig en skön tupplur. Väl inne i lägenheten välkomnar en rymlig hall med avhängningsmöjligheter till höger och ett vägghängt skåp som snyggt förvarar alla skor. Väggarna är målade i en behaglig ton från Lady pure. Detta för att ge en matt, tålig och avtorkningsbar yta. Samma färg har använts i samtliga rum. Golvet pryds av mönstrade klinker från Mutina i serien Azulej av Patrizia Urquiola. Från hallen kan man blicka ut över det öppna köket och det känns som en naturlig dragning att gå vidare in i detta härliga hem som erbjuder många kvaliteter utöver det vanliga.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det badrummet som är relativt rymligt och utrustat med exklusiv duschhörna i glas från Alterna och blandare från Inr, en vägghängd wc-stol från Villeroy och Boch, handfat med vit högblank kommod och översittande spegel. Intill kommoden finns ett vitt högskåp för ytterligare förvaring. Väggarna är kaklade i olika gråa nyanser som plockats upp i mörkare grå klinker med underliggande golvvärme. De nuvarande ägarna har satt in en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Hoover. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Kök

Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav, hjärta och den självklara samlingsplatsen för släkt och vänner. Många drömmer om att ha ett stort kök med öppna ytor och ett rejält matbord där släkt och vänner kan umgås. I sekelskifteshusen brukar detta vara svårt att hitta då den traditionella planlösningen oftast erbjuder ett mindre långsmalt kök. I detta hem kan vi konstatera att köket fått sin perfekta plats. Ett underbart renoverat sällskapskök som inbjuder till matlagning på hög nivå och med ett dussintal gäster runt middagsbordet. Här finns gott om arbetsytor längs bänkskivan av gjuten betong och goda förvaringsmöjligheter i form av vita släta köksluckor som kommer från Picky Living med läderhandtag (utbytbara för den som vill). Medvetna val har gjorts och det märks i alla detaljerna. Den maskinella utrustningen kommer från Smeg och består av induktionshäll med översittande fläkt, inbyggd diskmaskin samt inbyggd kyl/frys som står intill ett högskåp på motsatt sida av köket. Ovanför bänkskivan sitter ett tidlöst vitt kakel med grå fog och under överskåpen sitter downlights. Blandaren består av obehandlad mässing och kommer från Tapwell. Köket är så stort att man kan välja hur man vill placera bordet. Idag finns ett stort bord med plats för många gäster intill fönstren som vetter åt innergården. Vill man kan man placera en köksö i mitten av köket utan att det känns trångt, eller varför inte sätta bordet i mitten av rummet? Valmöjligheterna är många och skicket perfekt. I taket sitter infällda högtalare. Väggarna är målade i en bruten nyans som framhäver det vitlutade och vitoljade brädgolvet med höga fotlister. Tre höga fönster släpper in rikligt med ljus.

Sovrum

Det första sovrummet nås med ingång från köket och har även det renoverats. Släta målade väggar, vitbehandlat brädgolv (detta ligger även under den uppsatta väggen om man skulle vilja förändra) nya lister och foder. Här fanns tidigare ett vardagsrum men i samband med renoveringen så valde man att göra ett sovrum istället. Väggarna kan tas bort om man skulle vilja förändra på nytt. Rummets rundande vägg med ett högt fönster mot innergården släpper inte bara in rikligt med ljus, den skänker också charm åt lägenhetens övriga raka väggar. I taket sitter infällda dimbara spotlights som ger en behaglig belysning. Sovrummet inrymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns gott om förvaringsmöjligheter bakom vita skjutdörrar med Elfa-system (och kassaskåp). Vill man kan man givetvis sätta in garderober istället. Detta rum man med fördel också användas som arbetsrum eller gästrum då det ligger lite avskilt från lägenhetens andra sovrum.

Sovrum

Detta rum används idag som barnrum. Dock är det stort nog att användas som föräldrasovrum. Längs ena väggen finns fem stående garderober i vitt och väggarna är målade i en grågrön ton som fint framhäver det vitmålade taket och det vitbehandlade brädgolvet. Ett fönster mot den tysta innergården släpper in rikligt med ljus.

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare ett fönster och den glasade balkongdörren. Takhöjden om dryga tre meter bidrar också till den luftiga känslan. Detta rum var tidigare ett sovrum men för att optimera planlösningen på bästa sätt har man valt att göra detta till ett trivsamt vardagsrum istället. Samtliga ytskikt har målats och nya lister och foder har satts in. Golvet pryds av vitbehandlat massiv furu som fint ramas in av höga fotlister och i taket sitter en ovanligt väl utsmyckad stuckatur med en pampig takrosett som ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Vardagsrummet inrymmer en stor soffa med soffbord, fåtölj, tv-möbel eller förslagsvis en bokhylla. I ett av hörnen finns en kakelugn som numera är eldningsbar. Innanför luckorna av mässing finns ett öppningsbart glas som gör att man tryggt kan se eldens lågor från soffan. Balkongen av smide är relativt nybyggd och ovanligt stor. Här ryms både möbler, växter och en solstol. I väster ser man Skansen Kronan och fem våningar ner kan man skymta föreningens innergård där grannarna träffas och grillar korv, dricker glögg och julpyntar.