Mintensgatan 5A

Lunden | 1945

En mycket fin trea med sällskapsvänlig och luftig planlösning i föredömligt välskötta Brf Minten. De 70 kvadratmetrarna rymmer stort vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till eftermiddags- och kvällssolig balkong, två sovrum varav det ena är ett riktigt lyxigt master bedroom, snyggt kök från 2018, och stort badrum renoverat 2020, med tvättmaskin. Därtill extra gästtoalett. Gott om förvaring såväl i bostaden som i rymligt förråd. Låg belåningsgrad (endast 3272 kr/kvm) avspeglar sig i den låga månadsavgiften. Hiss finns i huset.

 • Pris: 4 250 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 70 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lunden
 • Månadsavgift: 3 464 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni tillkommer med 220 kr/mån.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 209 177 kr
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Byggår: 1945
 • Övriga utrymmen: Två förråd (vind och entréplan). Tvättstuga, barnvagnsförråd och cykelförråd ligger alla i anslutning till entrén. Gemensam uteplats med grill.
 • Våning: 2 av 6
 • Hiss: Ja, Hiss till halvplanet nedanför samt ovanför.
 • Lägenhetsnummer: 12
 • Andel i föreningen: 2,39425%
 • Andel av årsavgift: 2,47992%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej. Föreningen hyr ut sex parkeringsplatser. Till dessa är det kö. Boendeparkering på gatorna i området. Det finns även flera garage i närområdet som brukar ha lediga platser.
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Funkis

Få arkitektoniska stilar har fått ett sådant genomslag som funktionalismen. Även om flera inriktningar återspeglades inom konsten och…

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Brf Mintens punkthus stoltserar med ett av Lundens mest eftertraktade lägen: ett stenkast från Redbergsplatsen, men lugnt och ostört beläget precis bredvid Sankt Pauli kyrka. Det höga läget gör att lägenheterna här är härligt ljusa, och har en trivsam utsikt över närområdet.

Den här trean är perfekt planerad med naturlig plats för alla funktioner. Några av höjdpunkterna är den sociala ytan i vardagsrum och kök, balkongen, master bedroom som är riktig väl tilltaget och med badrum i direkt anslutning. Bostaden är genomgående välrenoverad, med fina originaldetaljer bevarade såsom parkettgolv och djupa fönsterbänkar i kalksten.

Lägenheten är inte fotograferad och annonseras ännu inte på Hemnet, utan i första läget får ni som är lite extra på hugget möjligheten att komma på en förhandsvisning. Lägenheterna i Brf Minten säljs sällan då man gärna bor länge här, så passa på att ta chansen.

HALL

Redan när man kliver in i hallen ser man mycket av bostaden, och ljuset flödar från de intilliggande rummen. Gott om plats finns för avhängning och förvaring av ytterkläder.

KÖK OCH VARDAGSRUM

I öppen planlösning ligger de två sociala utrymmena. Rummets fördelaktiga, rektangulära form gör att varje funktion har sin egen plats, och det går utmärkt att möblera med såväl ett stort matbord som en soffgrupp av större modell.

Köket renoverades 2018, och de släta grå luckorna tillsammans med stilrena svarta knoppar ger ett stiligt intryck som passar funkiskänslan mycket väl.

Från detta rum nås balkongen, vars väderstreck gör att den är solig från eftermiddag till kväll.

SOVRUM 1, DET STORA

Nuvarande ägare beskriver detta som favoritrummet i lägenheten, och det är lätt att förstå varför. Det är rejält stort, och även möblerat med dubbelsäng finns mycket gott om plats kvar för arbetsplats, ytterligare garderober, eller yogamatta. Väggarna är målade i en mörkt grå nyans, vilket blir effektfullt i kombination med det stora ljusinsläppet. Garderober längs ena väggen löser förvaringsfrågan.

BADRUM

Med ingång från stora sovrummet nås badrummet, som renoverades i snyggt utförande så sent som 2020. Det är ovanligt rymligt, och den luftiga känslan förstärks av de ljusa materialvalen. Tvättmaskinen gör vardagen lite smidigare.

SOVRUM 2

Från hallen nås det mindre av de två rummen, men även detta rum är av bra storlek och lämpar sig perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

GÄST-WC

Den här lägenheten har något så ovanligt som en extra toalett, perfekt placerad vid hallen vilket gör att det stora badrummet kan få vara privat.

ÖVRIGT

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

TILLTRÄDE

Slutet av augusti, eller enligt överenskommelse.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.