Nordenskiöldsgatan 18

1949, Göteborg

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
I det stilfulla funkishuset med ett attraktivt läge mitt på Nordenskiöldsgatan återfinns denna fina trerummare. Många vackra och tidstypiska detaljer såsom högt i tak, djupa fönsternischer, släta listverk, ekparkett och fungerande öppen spis finns bevarat. Stora fönster och genomgående planlösning ger ett fint ljusinsläpp. En balkong med läge mot gatan och en blivande balkong (Obs! redan betald av säljarna) med soligt söderläge mot gården. Mycket välskött fastighet och bostadsrättsförening i kvarteren vid Slottsskogen. Dessutom har du fantastiska FRAM Ekolivs i huset och all annan service du kan tänka dig inom en kort promenad. Låg avgift inklusive bredband.

INTERIÖR

Charmig funkislägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Högt i tak, vackra golv, två stora sovrum och öppen spis. Och snart hela TVÅ balkonger.

Linnéstaden benämns ofta som "staden i staden". Med sitt rika utbud, varierande bebyggelse och grönska är det en beskrivning som känns träffsäker. Tre gator norr om Linnéplatsen finns något, för området, så ovanligt som ett funkishus. Alla renoveringar i huset har utförts med en varsam hand och föreningen har varit mån om att behålla den ursprungliga karaktären från 1940-tal. Detta är något som märks tydligt. Redan i trappuppgången slås du av hur välbehållen fastigheten är med tidstypisk hiss, rustika trappsteg av sten, fina trädetaljer i teak och tidsenliga färgsättningar.

I huset finns fantastiska FRAM Ekolivs där närproducerat och hållbart lockar många, och på andra sidan gatan finns Hemköp. En fransk, en grekisk och fyra italienska restauranger ligger inom en radie av 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Åt söder breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet, Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall:

Redan i trapphuset slås man av hur välbehållet huset är. Det är varsamt och tidstypiskt renoverat. När du stiger innanför dörren i lägenheten välkomnas du av en rymlig hall. Här finns det avhängningsmöjligheter och på din högra sida finns det plats för hatthylla. Väggarna är målade i en ljus ton som fint framhäver ekparketten i original.

Matsal:

Mitt i bostaden finner du detta nav som idag fungerar som matsal. Här finns plats för många gäster. Även gott om plats för bokhyllor eller förvaring och vackra stilleben längs med väggarna. Samma fina ekparkett på golvet som i hallen

Vardagsrum:

Med fönster ut mot Nordenskiöldsgatan ligger det luftiga vardagsrummet. Detta är ett stort sällskapsrum med många möjligheter att variera sig i möbleringen. Ett stort fönsterparti bjuder in ljuset i rummet. Här finns en fungerande öppen spis som höjer stämningen och sprider värme under vinterhalvåret. Väggarna är vackert målade i en ljus ton. Också här finns flera bevarade tidstypiska detaljer i form av djupa fönsternischer med tjocka stenskivor, och parkett i ek.

Sovrum:

Mot gården ligger det stora sovrummet. Stämningen är vilsam, precis som sig bör i ett sovrum. Läget mot söder gör det ljust och hemtrevligt. Det vackra brädgolvet är både skönt att gå på och en fröjd för ögat. Här finns plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och möjlighet till hur mycket förvaring som helst. Idag finns här en stor skjutdörrsgarderob.

Sovrum:

Det mindre sovrummet rymmer plats för en stor säng och massa lek, eller skulle fungera perfekt som arbetsrum kombinerat med gästrum. Detta rum har fönster mot den lugna gården och likadan djup nisch med kalkstenskiva som fönsterbräde. Här finns en praktisk garderob med skjutdörrar.

Kök:

Med klassiskt gårdsläge ligger köket. Här kommer snart finnas utgång till en stor balkong i söderläge. Balkongen kommer garanterat bli en favorit, med sitt soliga läge mot den mysiga innergården. Köket har vita släta luckor, bänkskivor i laminat och dekorativt kakel i glas ovanför arbetsbänkarna. Diskho i rostfritt. Hel kyl och frys i rostfritt och självklart diskmaskin.

Badrum:

Badrummet är helkaklat med klinkers på golvet och gjordes iordning av föreningen i samband med stambytet. Här finns dusch, handfat, handdukstork och tvättmaskin.

Övrigt:

Till lägenheten medföljer ett förråd i. I källaren finns en välutrustad tvättstuga.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård som används flitigt av de boende i huset. Innergården är öppen och rymlig med gräsmatta, diverse planteringar, utemöbler, grill mm. Dessutom finns här cykelställ och miljöstation med källsortering.

Fastigheten är ansluten till bredbandsnät. I området gäller boendeparkering (boendekort M) eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad (Vegagaraget är närmst)

FÖRENINGEN: Brf Nordenskiöldsgatan 18

Brf Nordenskiöldsgatan 18 köpte fastigheten Olivedal 12:11 år 2004. Huset uppfördes 1949 i senfunkisstil och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 17 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Ekonomin är väldigt välskött och man lägger årligen undan pengar till kommande renoveringar och man amorterar på lånen enligt plan (ca 40 000kr per år). Lån per kvadratmeter uppgår till cirka 5 700 kr. Årsavgifterna sänktes både 2018 och 2019 med 10% tack vare lägre ränta på lånen samt omförhandling av de största avtalen som föreningen har. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2005-2040. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Under oktober och november i år planeras byggnation av balkonger mot gården. Detta bekostas av bostadsrättsinnehavarna och 8 av 10 möjliga lägenheter har valt att bygga balkong. I samband med att balkongen är på plats kan föreningen komma att lägga till ett mindre balkongtillägg på månadsavgiften (runt 100kr).

Utförda renoveringar:

2001 byggdes en vindslägenhet och taket lades om.

2005-2006 rörstamsbyte/rörfodring och elstamsbyte.

2007-2008 målades trappuppgångarna och källaren. Samma år byttes även lägenhetsdörrarna ut.

2008 putsades fasaden mot gården om.

2209-2010 ufördes en energibesiktning.

2011 utfördes en OVK och rökgångarna i skorstenarna tätades. Samma år renoverades även innergården.

2015-2016 offerter begärda pga eldstadsrök in i lägenheter.

2015 målades delvis fasad plus gemensamma utrymmen. Stuprör renoverades.

2018 utfördes mindre måleriarbeten.

2019 OVK och kontroll samt åtgärd av de öppna spisar som man tidigare hade tillfälligt eldningsförbud i.

Tv och bredband får man via Comhem. Tv och bredband ingår i den redovisade månadsavgiften till föreningen.

KOMMANDE VISNINGAR

 • Pris: 4 650 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 3 rum och kök
 • Area: 79 kvm
 • Avgift: 3 743 kr/månad Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.
 • Byggår: 1949
 • Driftskostnad: 4 500 kr/år

Ansvarig mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Anna-Kajsa

Nylander

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0703-95 95 26

[email protected]

 • Lägenhetsnummer: 3
 • Energiförbrukning: 115 kWh/år
 • Byggnadstyp: Funkishus
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 12:11
 • Våning: 1 av 5, hiss finns

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!