Nordenskiöldsgatan 30

1909, ROT -85, Linnéstaden

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Exceptionellt fräsch vindslägenhet i vacker sekelskiftesfastighet. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med vitslammad murstock, högt i tak och fungerande eldstad. Underbar terrass med sol hela dagen. Helkaklat bad och två riktigt bra sovrum. Hiss finns!

INTERIÖR

Letar ni lägenhet bland A-lägen i innerstaden och prioriterar hiss, eldstad och terrass, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Trean på Nordenskiöldsgatan är en lägenhet på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i föreningens vackra sekelskifteshus kan se fram emot detta, bland annat:

* En oslagbart storslagen och vidunderlig utsikt i friaste terrassläge. Välkommen att blicka ut över takåsarna i Linnéstaden.

* Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum - precis som vi vill ha det våren 2019.

* Två riktigt bra sovrum högt upp mot innergården. Absolut tyst och avskilt.

Vår lägenhet ligger på sjätte våningen i vacker fastighet från 1909.

Alldeles utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat ekologiskt bröd till senaste blomsterdesign och stans äldsta parfymeri. Läget är centralt med bara två kvarter till pulsen på Linnégatan. Vill man varva ner och få en naturupplevelse ligger Slottsskogen några minuters promenad bort. Eller varför inte ta cykeln till Änggårdsbergen, ett underbart naturreservat. Till shoppingen i city är det ett par hållplatser med spårvagnen.

Den lilla kvartersbutiken på nästa gathörn, Oliven som funnits i grannhuset sedan urminnes tider, är ett uppskattat mervärde. Med trevlig personal och ett rikt utbud av fräsch färdigmat, delikatesser och allsköns livsmedel till humana priser. Öppettiderna är så generösa att man sällan behöver planera sina inköp. Med nordiska smaker och asiatiska tekniker bjuder Björk & Bambu på en smakupplevelse, en mycket populär restaurang som hyr en av föreningens lokaler i huset.

Behöver man handla lite mer finns annars en välutrustad Hemköpbutik bara ett kvarter bort, även den med generösa öppettider. På Vegagatan intill fastigheten finns en praktisk avlastningszon som är perfekt när man kommer hem med bilen fullastad med matkassar och annat. Underlättar vardagen inte minst för familjer med små barn!

Nordenskiöldsgatan sträcker sig från Sveaplan till Vegastaden. I gatans västligaste punkt hälsar vi välkommen upp till sjätte våningen. Du kommer att gilla detta!

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en sedan länge etablerad bostadsrättsförening i bästa läge. Brf Nordenskiöldsgatan 30 har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i den närmaste framtiden finns endast löpande underhåll på agendan.

Hall:

Redan i trappuppgången på väg till hissen, slås man av hur välhållen fastigheten är. Trapphuset är fint renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse och golven pryds av ett svartvitt klinkergolv. Att äga en av lägenheterna högst upp i huset ger en skön frihetskänsla. Väl inne i den luftiga och rymliga hallen känns det som hemma. Färgskalan är neutral och tidlös, vita väggar och med ett enhetligt ekparkettgolv som binder ihop lägenhetens alla rum. Snygga dimbara spotlightskenor lyser effektfullt upp i hallen. Till vänster om entrédörren finns avhängningsmöjligheter och lite längre in i hallen finns en inbyggd garderob som lämnar plats för kläder man ej vill ska synas.

Kök:

Till höger om entrén ligger det öppna och rymliga köket. De förra ägarna lät ner en vägg mellan kök och vardagsrum vilket gör enormt mycket för helhetsintrycket, köket känns socialt, luftigt och öppet. Skåp och luckor i vitt, ett kök som inte ska dra uppmärksamheten till sig, bara finnas. Vitvaror, diskmaskin (2015) samt kyl/frys diskret integrerade, spishäll, fläkt, inbyggd rostfri ugn samt kaffemaskin. Som en kontrast till den i övrigt vita köksinredningen, bryter den kraftiga stenskivan inklusive avlastningshylla, perfekt att använda när man ska laga mat. Snyggt upplyst av dimbara downlights. Ovan bänkskivan sitter ett snyggt stänkskydd av glas. I köket finns det även plats för ett rejält matbord. Vintertid är det härligt att sitta vid matbordet och blicka ut över vardagsrummet med braskaminen, om sommaren intas middagen med fördel ute på den härliga terrassen.

Badrum:

I anslutning till hallen och köket, ligger badrummet som totalrenoverades av föregående ägare 2007. Stilrent och funktionellt med kaklade i väggar. På golvet ligger ljusgrått klinker med underliggande golvvärme. Wc-stol, dusch, badkar och handfat från Gustavsberg byttes 2013. Tvättmaskin med inbyggd torktumlare finns också.

Vardagsrum:

Med vardagsrummets öppna och luftiga planlösning och det tysta läget högst upp i huset är detta rum den självklara umgängesplatsen. Med den varierande takhöjden, upp till 3 meter som högst, synliga trästolpar från husets födelse samt den vitslammade murstocken är vindskaraktären påtaglig. Här ryms soffa, tv-möbel, bokhylla samt favoritfåtöljen. Den öppna planlösningen in till köket bidrar ytterligare till den spatiösa känslan. Trots läget mitt i Linné så slås man av hur rofylld lägenheten är. Här finns också en vridbar braskamin från Contura som erbjuder en näst intill magisk eldupplevelse.

Föräldrasovrum:

Båda sovrummen ligger mot gården och är likvärdiga i storlek och form. Det ena fungerar i dag som föräldrasovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Väggarna är vita och till vänster finns tre inbyggda garderober. Ett stort fönster släpper in morgonluften och ger förmiddagssolen spelrum.

Barnrum/sovrum:

Vägg i vägg med det andra sovrummet ligger ett rum som funkar både som barnrum eller gästrum. Till höger finns tre inbyggda garderober. Härifrån leder en glasförsedd dörr ut mot den härliga terrassen.

Terrass:

Den 13 kvadratmeter stora terrassen är byggd på taket av ett trapphust. Väl tilltagen med plats för ett bord med tillhörande stolar, solstol och blommor. Det höga läget gör att man kan njuta av solen en stor del av dagen. Läget är ogenerat med en imponerande utsikt över Linnés takåsar. Att grilla är tillåtet.

Övrigt:

Hissen tar dig snabbt till våning fem, en bred trappa leder sen upp till våning sex. Hissen går även ända ner till källaren där den gemensamma lättbokade (med app!) tvättstugan finns. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel samt torkrum. Till lägenheten medföljer ett förråd även det ligger i källaren. På varje våningsplan finns gemensamma mindre balkonger (om man nu skulle tröttna på sin terrass).

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård med gräsmatta, diverse planteringar, lekplats med sandlåda för de små och grillmöjlighet för de lite större. Dessutom finns här cykelställ samt soprum med källsortering.

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Comhem.

I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstaden) ca 650 kr/månad. Eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 900 kr/månad.

FÖRENINGEN: Brf Nordenskiöldsgatan 30

Brf Nordenskiöldsgatan 30 är en trivsam förening som förvärvade hörnfastigheten på Nordenskiöldsgatan/Vegagatan år 2001. Föreningen består av 33 lägenheter, varav 32 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt ägd av föreningen. Den totala lägenhetsytan är ca 2 385 kvm. Vidare äger föreningen 4 lokaler som hyrs av en cykelbutik, sushirestaurang, frisörsalong och restaurangen Björk & Bambu. Lokalernas yta är ca 380 kvm. Föreningens styrelse är mycket driven och får saker gjorda. Man ser långsiktigt på allt samtidigt som man värnar om fastighetens ursprung.

Ekonomi

Styrelsen har god kontroll på föreningens ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 18,3 Mkr, vilket motsvarar ca 6 700 kr/kvm boyta. Föreningens hyresrätt står tillsammans med de fyra lokalerna för ca 31 % av de totala intäkterna. Hyresrätten, en 2:a på 61 kvm, är en dold tillgång som kommer att stärka ekonomin ytterligare den dagen den ombildas och säljs. Föreningen sålde nyligen ett vindsutrymme till en lägenhet, där man fick in kapital och nya avgiftsintäkter. Varje år amorterar man 390 000kr .

Genomförda renoveringar

Huset är i gott skick där man gjort underhåll löpande. 1985 genomfördes en omfattande ROT-renovering av fastigheten. I samband med denna skedde följande renoveringar: grundförstärkning, rör- och elstambyte, nyinstallation av hiss, putsning av fasad, omläggning av tak, nya balkonger.

Under år 2002/2003 renoverades trapphuset, vilket finansierades med medel ur reparationsfonden och 2004 renoverades entrégolvet samt hisskorgen. 2005/2006 renoverades samtliga badrum i fastigheten och 2006 byggdes nya balkonger mot gården i A-uppgången.

Under 2008 byggdes nya balkonger mot gården i B-uppgången. En ventilationskontroll genomfördes i fastigheten 2008. Under 2009 renoverades taket, hängrännor och stuprör rensades och vissa byttes ut. År 2010 lades schackrutig tidstypisk klinker i trappuppgångarna. Maskinparken i tvättstugan, två tvättmaskiner och en torktumlare, byttes ut 2013. Eventuellt kommer föreningen köpa in en ytterligare tvättmaskin för mattvätt eller liknande. Fasadrenovering med fönsterbyte genomfördes under 2014 efter originalutförande, vilket gjort att huset är tidstypiskt och otroligt fint i dag. Under 2014 renoverades även kakelugnar och rökkanaler så det nu går att elda i många av dem. De kakelugnar som inte är i funktion är därmed fritt fram att iordningställa och ta i bruk. Stammarna har spolats och var utan anmärkningar.

2015 renoverades och målades taket. Trapphusen målades om 2017.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i väldigt gott skick och de stora kostsamma renoveringarna är redan genomförda. Man har för avsikt att renovera entrén 2019, det beräknas kosta ca 50 000kr. 2019 ska även en ny energideklaration upprättas.

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen sköts av styrelsen. Föreningen är medlem i samfälligheten Wega som sköter sophantering, städning och snöröjning av innergården. Trappstädning utförs av medlemmarna själva enligt ett rullande schema. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Föreningen äger marken som fastigheten står på.

VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 5 750 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 3 rum och kök
 • Area: 87 kvm
 • Avgift: 4 352 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggår: 1909 - ROT -85

Ansvarig mäklare

Tony Henschel

Tony

Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

linnéstaden

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på...
LÄS MER
 • Lägenhetsnummer: 28/1602
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 8:1
 • Våning: 6 av 6, hiss finns

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!