Nordhemsgatan 69 C

1904, Linnéstaden

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Välbevarad sekelskiftespärla, ett boende för dig med högt ställda krav. Platsbyggt kök från Lidhults, fräscht helkaklat badrum. Charmiga tidtypiska detaljer finns bevarade så som stuckatur, takrosett, höga fotlister, djupa fönsternischer, två kakelugnar (ej i bruk). Våning 4 av 4.

INTERIÖR

I Linné, i kulturen, i vacker miljö. I ett välskött hus från förra sekelskiftet har Alvhem Mäkleri nöjet att bjuda in till en oerhört välbevarad och välplanerad tvåa. Belägen högt upp i huset med fönster åt två väderstreck, två kakelugnar (ej i bruk idag), platsbyggt kök från Lidhults, helkaklat badrum med golvvärme och en mängd vackra originaldetaljer bevarade i form av generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter, profilerade lister, spegeldörrar och pardörrar. En sällskapslägenhet som tack vare den smarta planlösningen känns större än vad den är. Du som letar efter en sekelskiftestvå med mycket av original charmen kvar inser säkert hur unikt det här tillfället är.

Trots att läget känns lugnt och rogivande så nås Linnégatans rika utbud på bara några minuter. För dig som gillar att botanisera bland djur och natur så erbjuds Slottsskogen, ett fullgott alternativ när söndagspromenaden skall genomföras. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. En kort promenad bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På ett kort promenadavstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som är ett paradis för de små. Kommunikationerna är också goda, Linnégatans spårvagnshållplats passeras av många linjer med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Hall:

Via den rödmålade portingången och den vackert stenlagda innergården når man trapphuset. Fyra trappor upp möts man av en välkomnande hall med plats för avhängning till vänster. Generös takhöjd gör att man tänker kubik före kvadrat och de ljusgrå målade väggarna ger en fin kontrast åt de vackra och välbevarade listverken. Hallen leder vidare till samtliga rum och tack vare dess olika dörröppningar blir det lite av lägenhetens nav. Naturligt solljus flödar in från vardagsrummet och sovrummet i direkt anslutning. Häng av dig jackan och stig på, detta hem lär inte göra dig besviken!

Kök:

Tar du höger från hallen så möts du av det smakfulla platsbyggda köket från kvalitativa Lidhults. Kökets massiva luckor av ask har handmålats i antikvitt på plats och dekorerats med synliga gångjärn och uttrycksfulla knoppar. Förvaringen har optimerats i form av överskåp som går hela vägen upp till taket. Dess antikvita nyans plockas även upp i den stilsäkra bänkskivan av kalksten. Allt är smakfullt upplyst av infällda downlights. Bakom bänkskivan sitter ett vitt liggande fasat kakel. Köket fulländas av den dekorativa taklisten. Vilsamt och vackert!

Vitvarorna i form av kyl/frys, häll, ugn och integrerad diskmaskin kommer från kvalitativa Siemens och självdragsfläkten kommer från Fjäråskupan. Ett fönster släpper in ljuset och framför finns en naturlig matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum:

Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet. Tack vare två stora fönster med överljus strömmar ljuset in och ger rummet en fin inramning. Rummets storlek ger plats åt både soffgrupp, läshörna och matbord för den som önskar. Bevarade sekelskiftesdetaljer såsom stuckatur, takrosett, kakelugn (ej i bruk) och höga fotlister ger en pampig inramning samtidigt som den generösa takhöjden om nästan 3 m ger en härlig rymdkänsla. Golvet pryds av ekparkett, väggarna är bredspacklade och målade i en ljus grå färg.

Sovrum:

En spegeldörr i par avskiljer sovrummet från vardagsrummet. Även detta är ett härligt ljust och behagligt rum med gott om plats för många funktioner. Stort treluftsfönster med djup fönsternisch ger ett rikligt ljusinsläpp och med ett lugnt läge mot Nordhemsgatan kan du sova gott om nätterna tack vare det höga läget. Ekparkett återfinns även i detta rum och grågröna målade väggar ger en neutral bas att inreda efter.

Badrum:

I anslutning till hallen ligger badrummet som är enkelt och stilrent med helkaklade väggar med vita plattor. På golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme för kalla fötter. I övrigt finns det handfat med översittande spegel, wc och badkar. Önskar du ha tvättmaskin kan du byta ut badkaret till duschväggar och på så sätt för plats över för tvättmaskin.

FÖRENINGEN: Brf Nordhemsgatan 69

Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 69 är en trevlig och populär förening som förvärvade fastigheten Olivedal 7:7 år 2002 med adress just Nordhemsgatan 69. Det är en relativt liten förening men med många eldsjälar som brinner för fastigheten, vilket gjort att grannsämjan och trivseln är något utöver det vanliga.

Fastigheten byggdes 1904 och utgör ett flerbostadshus i 4:a våningsplan med vacker fasad som smyckats tidsenligt och en innergård med flertalet balkonger och uteplatser. Byggnadens totalyta är 1 080 kvm där hela ytan utgörs av lägenheter. Föreningen består av 16 lägenheter med bostadsrätt. SBC sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Föreningens ekonomi

Brf Nordhemsgatan 69 har en god ekonomi där man investerat och gjort stora renoveringar i huset under de senare åren. Fastigheten är därför i gott skick. Föreningen har en total belåning under 6,85 mnkr, vilket motsvarar knappt 6400 kr/kvm boyta. Föreningens lån är uppdelat på fyra stycken där samtliga ligger obundna till en mycket fördelaktig ränta (lånen har tidigare varit bundna med höga räntor, effekten syns inte fullt ut i årsredovisningen 2015). Dessa har kunnat förhandlas om till en oerhört mycket mer fördelaktig ränta, vilket gjort att man fått ner räntekostnaden avsevärt. Den genomsnittliga avgiftsnivån i föreningen har varit stabil genom åren och är idag ca 664 kr/kvm. Inga planerade avgiftshöjningar finns i dagsläget. Föreningen har en stor råvind som idag används till förråd samt en stor del, om ca 120 kvm, som är helt outnyttjad. Det finns en stor potential om man väljer att sälja den här ytan, dels får man in ett bra kapital vid försäljningen samt en hyra varje månad. Vinden är idag oisolerad vilket också skulle göra att man få en effektivare uppvärmning av fastigheten. Observera att detta är i tidigt skede. Dock skall förrådsutrymme säkerställas för samtliga lägenheter men det finns fortfarande en hel del yta att sälja. Föreningen har sålt en liten yta i källaren, som byggts ihop med en lägenhet, vilket gör att man får en något ökad avgiftsintäkt varje månad.

Renoveringar

Fastigheten är i gott skick där stora och genomgripande renoveringar har skett under åren 2003-2008 i form av balkongbyggnation, fasad-, tak- och fönsterrenovering, nytt gårdsbjälklag, ny portingång, kabel-tv installation, uppfräschning av tvättstuga samt målning av trapphus och lägenhetsdörrar. Rör- och elstambyte skedde 1982 och föreningen har inga planer på byte eller relining. Under 2009 byttes plåttaket på hela fastigheten. Under 2013 så renoverades fönstren mot gatan och de som vetter åt söder. Samtliga badrum (förutom två) renoverades av föreningen 2003. Under 2014 visade det sig att ett rör felaktigt installerats i ett av badrummen varav föreningen ansvarade för renoveringen. I slutskedet av renoveringen uppstod en vattenläcka baserad på ett konstruktionsfel i en av kopplingarna. Byggbolaget har tagit på sig det fulla ansvaret.

Badrummet under totalrenoverades samt portalen vid entrén.

I samband med att man identifierat det felaktiga rören lät föreningen besiktiga alla badrummen, utan anmärkningar.

Under hösten 2016 satte man in en krypgrundsavfuktare i källaren för att få torrare luft. Under hösten 2018 filmades stammarna med gott resultat.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i gott skick där endast mindre enklare underhåll ligger på agendan. Upprustning av ytskikten i trapphusen finns med i underhållsplanen för kommande år.

Övrigt

All förvaltning sköts av SBC. Andrahandsuthyrning beviljas efter godkännande av styrelsen.

Vackert sekelskifteshus, byggt 1904, i fyra våningsplan med vind, källare och mycket lättbokad tvättstuga. Föreningen har en fin stenlagd innergård med flertalet utemöbler, grönska och grillmöjligheter. På innergården finns även soprum och cykelställ. Det medföljer två förråd till lägenheten, vilket är ovanligt, ett större på vinden och ytterligare ett förråd i källaren. Tvättstugan ligger i källaren med ingång från gården i A-uppgången. Det finns även ett och cykel- och barnvagnsförråd i föreningen. Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Com Hem.

Boendeparkering gäller i området (beteckning M) och kostar ca 650 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret, Göteborgs Stad.

Nordhemsskolan kan man teckna två olika typer av parkeringskort, antingen "dagkort", vardagar 8-17, 900 kr/mån. Eller "Nattkort", vardagar 17-08 + helger, 350 kr/mån.

Man kan också ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad.

KOMMANDE VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 4 400 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 2 rum och kök
 • Area: 59 kvm
 • Avgift: 3 371 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggår: 1904
 • Driftskostnad: 3 900 kr/år

Ansvarig mäklare

Jim Wetterling

Jim

Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

linnéstaden

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på...
LÄS MER
 • Lägenhetsnummer: 16
 • Energiförbrukning: 171 kWh/år
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 7:7
 • Våning: 4 av 4, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!