Nordhemsgatan 72B

1905

Underbar sekelskiftestvåa om hela 75 kvadratmeter med stor smidesbalkong åt sydväst och många bevarade originaldetaljer. Massa vackert, så som pardörrar, serveringsskåp, platsbyggda garderober och stuckatur. Brädgolven ligger snyggt vitlaserade genom hela lägenheten. Sovrum och vardagsrum i fil med höga pardörrar emellan och stort sällskapskök in mot gården.

 • Pris: 4 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 75 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 572 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 2 av 5
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7210 / 1101
 • Andel i föreningen: 2,4911%
 • Andel av årsavgift: 2,68181%
 • Balkong: Ja. Balkong i sydvästläge
 • Energiförbrukning: 127 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedalsgatan 13:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I början av Linnéstadens alldeles egna San Fransisco-backe har vi nu nöjet att presentera en otroligt ljus och tilltalande sekelskiftestvåa om 75 kvadrat. Läget i området är optimalt med bara några hundra meter till grönska och avkoppling i Slottsskogen. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Lika nära är det till stadspulsen och alla restauranger längs med Linnégatan. Runt hörnet finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. För den som vill dricka gott kaffe, äta långfrukost på stan eller bara ha lite stämningsfullt häng är Bar Robusta en självklarhet. Högre upp på Nordenskiöldsgatan ligger prisbelönta Björk & Bambu och Koizen med mat från det asiatiska köket.

Lägenheten bjuder på genomgående planlösning, underbara ljusa brädgolv, bevarade pardörrar, vackra stuckaturer och gott om förvaring i form av serveringsskåp och platsbyggda garderober i original. Dessutom kan hemmet stoltsera med en stor smidesbalkong i rätta sydvästläget!

Hall

Stig in i denna ljusa och tidstypiska sekelskiftestvåa och känn hur lugnet omfamnar dig. Läget mitt i Nordhemsbacken ger ett tyst och rofyllt läge och du inser snabbt att detta är ett hem att trivas i. Hallen bjuder på väggar målade i Jontuns Tidlös, högt i tak och fantastiskt vackert brädgolv i original. Plankorna löper sammanhängande i hela bostaden och har varsamt slipats och vitlaserats. Brädorna ramas vackert in av höga fotlister. Förvaringen är löst i form av bevarade platsbyggda garderober med överskåp, klädda med tidsenlig vitmålad pärlspont. Dessa sväljer otroligt mycket tack vare att både takhöjd samt vinklar och vrår har nyttjats fullt ut.

Klädkammare

I hallen ligger även en klädkammare. Perfekt för skrymmande jackor och väskor.

Kök

Till vänster om hallen breder det rejäla sällskapsköket ut sig. I samma stund som du kliver in här slås du av ljuset och den härliga rymden. Här finns gott om utrymme för trivsamma middagar med goda vänner. Ställer du matbordet på tvären i rummet får du lätt plats med 10-15 gäster. Här är väggarna vitmålade och på golvet löper brädgolvet vidare. Köksdelen löper i vinkel och består av vita luckor, bänkskiva i microcement och rektangulärt vitt kakel i halvt förband ovanför. Ett bevarat serveringsskåp utgör både en dekorativ detalj samtidigt som det erbjuder extra förvaringsutrymme. Det höga fönstret som vetter ut mot en av föreningens två innergårdar ger ett välkommet ljus till frukoststunden.

Vardagsrum

Via höga vita pardörrar med glas når du vidare in till lägenhetens själ och hjärta; två vackra rum i fil. Här inne möts du av en imponerande takhöjd och väggar målade i Jontuns Soft. Två höga fönster med överljus vetter ut mot Nordhemsgatan och låter eftermiddagssolen finna sin väg in över golvet. Och vilka golv! Rustika plank i original som varsamt har låtits slipats och vitlaserats för att uppnå den rätta ljusa tonen. Dessa brädor löper vidare in i sovrummet och skapar en enhetlig känsla åt hemmet. Taket pryds av en vacker rosett och de fina brädgolven ramas in av ståtliga fotlister. Bevarade vita pardörrar separerar vardagsrum från sovrum och ger möjlighet att skärma av och skapa enskildhet.

Sovrum

Ett fantastiskt rum med högt i tak, vackra brädgolv, breda fotlister och en slående rymd. Den ljusa väggfärgen, Jotuns Tidlös, skapar en harmoni och bryter av fint mot till exempel stuckaturen och fotlisterna. Den tilltagna ytan ger gott om plats för en dubbelsäng med sängbord, en arbetsplats och en läshörna. Förvaringen är i form av tre garderober som löper längs med ena sidan av rummet, men det finns såklart gott om plats för ytterligare förvaring, garderober eller byråer. Härifrån når du dessutom vidare ut till den soliga balkongen.

Balkong

Från sovrummet når du ut till den rymliga smidesbalkongen i rakt sydvästläge. Om sommaren kan du njuta av solen från lunch till kväll. Läget i Nordhemsbacken ger en trivsam vy upp mot Nordhemsskolans vackra tegelfasad åt norr och ner mot Slottsskogens grönska i söder. Storleken är väl tilltagen och ger gott om utrymme för både cafémöbler, växter och soffgrupp.

Badrum

Badrummet finner du på vänster sida om hallen, efter köket. Här är väggarna kaklade i vitt och på golvet ligger en våtrumsmatta som målats i ljust grå. Utrustat med dusch, wc-stol, handdukstork samt handfat med vitt badrumsskåp. Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte och är av äldre standard.

Övrigt

Till lägenheten medföljer två källarförråd, ett om ca 5 kvm och ett om ca 2 kvm. Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 750 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). Med ingång både från trappuppgången (Nordhemsgatan 72) och från gården ligger en av föreningens två tvättstugor. Den är utrustad med två nya tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Separat ligger sopåtervinningen. Det finns också ett cykelrum.

Fakta

- Köket renoverades 2014. Vitvaror: Miele Kyl/frys, Franke diskho och köksfläk, Ikea diskmaskin + ugn/spis.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.