Linnéstaden

Olivedalsgatan 2

Pampig sekelskiftestrea på våning 4 med hiss (till halvplan) & 6 kvm balkong. Ovanligt stort och renoverat sällskapsskök med plats för många middagsgäster. Två kakelugnar varav en fungerande, stuckaturer, takrosetter, platsbyggda skåp & pardörrar. Renoverat badrum. 35 år gammal brf. Bredband ingår i avgiften.

Planskiss

Visa fler planskisser

Beskrivning

Vissa hävdar att Olivedalsgatan är ett av Linnéstadens bästa lägen. Gatans ojämna nummer har byggnation främst från det förra sekelskiftet och närheten till både Linnégatans rika utbud och grönska ger en livskvalitet som många söker. Alvhem Mäkleri har nu nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt bra att husera på närmare 100 kvm fördelade på tre rum och kök belägen på våning 4 och 6 i en ovanligt välrenoverad hörnfastighet med anor från 1904. Fastigheten är utrustad med hiss som tar dig från innergården till varje halvplan. Detta hem kan dessutom skryta med en härlig smidesbalkong om ca 6 kvm, två kakelugnar varav en fungerande, renoverat stort kök, ett renoverat badrum samt en mängd vackra sekelskiftesdetaljer. Som om detta inte vore nog tillhör hörnfastigheten en av Linnés mest välrenoverade. Lägenheten var tidigare en fyra och kan med enkla medel göras om till en fyra om man vill genom att sätta upp en vägg i köket.

Utanför porten finns det mesta. Allt från ekologisk frukt och nybakat bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Seminarieparken ut sig och några minuter bort ligger Botaniska Trädgården, Slottsskogen och naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. På ett kort promenadavstånd nås uppskattade dagiset Plikta som med sin stora lekplats är ett är ett paradis för de små. Kommunikationerna är också goda. Olivedalsgatans spårvagnshållplats passeras av linje 1, 2 och 6 med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Hall

Redan när man stigit in i föreningens trapphus med tidstypiska målningar, golv och profilerade dörrar i par, känner man att detta är ett hus med mycket sekelskifteskaraktär bevarad. Vill man hellre ta hissen nås den från innergården och stannar smidigt på varje halvplan. Lägenhetens hall är ljus och välkomnande med en generös takhöjd om dryga tre meter och ljusmålade. De nuvarande ägarna lät totalrenovera lägenheten under hösten 2015 och det märks att inget har lämnats åt slumpen. Dessutom har de nuvarande ägarna endast vistats i lägenheten 2-3 dagar i veckan vilket märks på skicket. Golvet består av massiv ekparkett och en platsbyggd garderob med pärlspont erbjuder förvaringsmöjligheter. Fortsätter man vidare in i hallen så passerar man ytterligare ett platsbyggt skåp med pärlspont och profilerad dörr med tidstypiskt beslag. Hallen blir lite av lägenhetens nav med öppningar till samtliga rum. I det vitmålade taket sitter infällda dimbara spotlights om tre i varje hörn för ett behagligt ljus.

Kök

Om du älskar att stå i köket och umgås över stora middagar, då är detta köket för dig. Tidigare var detta två rum och köket var då mindre med ett till sovrum intill. Denna möjlighet finns fortfarande kvar om man i framtiden skulle vilja ha ett rum till. Idag är köket stort och ljust tack vare två höga fönster i söder och ljusmålade väggar. Här ryms ett matbord för den stora familjen och vill man duka långbord är det fritt fram. Själva köksinredningen som kommer från Marbodal består av ljusgråa profilerade luckor med bänkskiva av svart granit. Den maskinella utrustningen är väl genomtänkt med inbyggd varmluftsugn och micro i brösthöjd intill en kombinerad kyl/frys samt en integrerad diskmaskin, induktionshäll och översittande fläktkåpa. Samtliga maskiner kommer från Siemens, En av väggarna följer trapphusets rundning och där har bänkskivan av sten måttanpassats för att optimera ytan. Bänksåpen och arbetsbänken är 70 cm djup istället för standarddjupet på 60 cm. Väggen ovanför arbetsbänken är kaklad med snygg carraramarmor och blandaren av mässing från Tapwell matchar fint de väggfasta lamporna. Ett litet fönster ovanför visar att det tidigare säkerligen fanns ett stort kallskafferi där istället. Vid renoveringen valde man att inte ha överskåp för att på så vis få ett luftigare intryck. Förvaring finns det gott om ändå i form av både underskåp, en extra platsbyggd skåpsektion samt ett bevarat originalskåp med pärlspont och profilerade dörrar. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en grålaserad ekparkett.

Sovrum

Med tyst läge mot innergården ligger det rum som idag används som gästrum. Detta rum är kvadratiskt till formen och därmed lätt att möblerna. Tidigare har rummet fungerat som både föräldrasovrum och tonårsrum. Längs ena väggen finns garderober i ljusgrått hela vägen från golv till tak. Ett högt fönster i söder släpper in rikligt med ljus och så som i alla rum finns även här ett bevarat gjutjärnselement. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av massiv grålaserad ekparkett. En bevarad spegeldörr avskiljer mot hallen och vardagsrummet.

Badrum

I anslutning till hallen, mellan ett av sovrummen och vardagsrummet, ligger det påkostade badrummet som renoverades av fackmän under hösten 2015. För att vara en sekelskifteslägenhet får man säga att det är relativt stort med en separat dusch bakom glasväggar, ett tvättställ med vit kommod och en vägghängd wc-stol. Över handfatet sitter en spegel och allt lyses fint upp av dimbara spotlights. Väggarna är kaklade med svarta italienska kakelplattor och golvet med mindre plattor i samma nyans. Underliggande golvvärme gör det skönt att gå på året om. Intill duschen finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som snyggt matchar den övriga inredningen.

Vardagsrum

Luftigt, ljust och roingivande. Slå dig ned i soffan och njut av eldens lågor i den fungerande kakelugnen! Högt till tak (3,10 m) även i detta rum och breda dörrnischer, stuckatur, takrosett, pardörrar och höga fotlister gör möblerna nästintill överflödiga. Två höga fönster gör det redan ljusa rummet ännu ljusare. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av en massiv ekparkett. Vardagsrummet nås från både hallen och sovrummet.

Sovrum

I fil med vardagsrummet återfinns detta pampiga och luftiga rum, som idag används som sovrum. Detta rum kan med fördel också användas som matsal eller bibliotek för den som önskar. Oavsett vad man väljer så är det gott att njuta av brasan i vardagsrummet som man kan skymta genom pardörrarna. Detta rum pryds också av en kakelugn i ena hörnet, dock ej i bruk. Väggarna är målade i en grå nyans som fint lyfter fram stuckaturen och de höga fotlisterna. Ett stort glasparti med dubbeldörrar bjuder in den 6 kvm stora balkongen i rummet och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Med räcken av smide och trätrall på golvet blir detta ett extra rum om sommaren. Härifrån har man nämligen utsikt över grannens takåsar och ner mot Linnégatan.

Fakta

Objekttyp

Bostadsrätt

Rum

3 rum och kök

Area

99 kvm

Avgift

5 304 kr/månad inkl värme, VA, fiber via Telia (bredband + TV)

Byggnationsår

1904

Driftskostnad

6 600 kr/år

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

Beskrivning

Vissa hävdar att Olivedalsgatan är ett av Linnéstadens bästa lägen. Gatans ojämna nummer har byggnation främst från det förra sekelskiftet och närheten till både Linnégatans rika utbud och grönska ger en livskvalitet som många söker. Alvhem Mäkleri har nu nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta. Ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på ditt boende. För det måste anses som ovanligt bra att husera på närmare 100 kvm fördelade på tre rum och kök belägen på våning 4 och 6 i en ovanligt välrenoverad hörnfastighet med anor från 1904. Fastigheten är utrustad med hiss som tar dig från innergården till varje halvplan. Detta hem kan dessutom skryta med en härlig smidesbalkong om ca 6 kvm, två kakelugnar varav en fungerande, renoverat stort kök, ett renoverat badrum samt en mängd vackra sekelskiftesdetaljer. Som om detta inte vore nog tillhör hörnfastigheten en av Linnés mest välrenoverade. Lägenheten var tidigare en fyra och kan med enkla medel göras om till en fyra om man vill genom att sätta upp en vägg i köket.

Utanför porten finns det mesta. Allt från ekologisk frukt och nybakat bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Seminarieparken ut sig och några minuter bort ligger Botaniska Trädgården, Slottsskogen och naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. På ett kort promenadavstånd nås uppskattade dagiset Plikta som med sin stora lekplats är ett är ett paradis för de små. Kommunikationerna är också goda. Olivedalsgatans spårvagnshållplats passeras av linje 1, 2 och 6 med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Hall

Redan när man stigit in i föreningens trapphus med tidstypiska målningar, golv och profilerade dörrar i par, känner man att detta är ett hus med mycket sekelskifteskaraktär bevarad. Vill man hellre ta hissen nås den från innergården och stannar smidigt på varje halvplan. Lägenhetens hall är ljus och välkomnande med en generös takhöjd om dryga tre meter och ljusmålade. De nuvarande ägarna lät totalrenovera lägenheten under hösten 2015 och det märks att inget har lämnats åt slumpen. Dessutom har de nuvarande ägarna endast vistats i lägenheten 2-3 dagar i veckan vilket märks på skicket. Golvet består av massiv ekparkett och en platsbyggd garderob med pärlspont erbjuder förvaringsmöjligheter. Fortsätter man vidare in i hallen så passerar man ytterligare ett platsbyggt skåp med pärlspont och profilerad dörr med tidstypiskt beslag. Hallen blir lite av lägenhetens nav med öppningar till samtliga rum. I det vitmålade taket sitter infällda dimbara spotlights om tre i varje hörn för ett behagligt ljus.

Kök

Om du älskar att stå i köket och umgås över stora middagar, då är detta köket för dig. Tidigare var detta två rum och köket var då mindre med ett till sovrum intill. Denna möjlighet finns fortfarande kvar om man i framtiden skulle vilja ha ett rum till. Idag är köket stort och ljust tack vare två höga fönster i söder och ljusmålade väggar. Här ryms ett matbord för den stora familjen och vill man duka långbord är det fritt fram. Själva köksinredningen som kommer från Marbodal består av ljusgråa profilerade luckor med bänkskiva av svart granit. Den maskinella utrustningen är väl genomtänkt med inbyggd varmluftsugn och micro i brösthöjd intill en kombinerad kyl/frys samt en integrerad diskmaskin, induktionshäll och översittande fläktkåpa. Samtliga maskiner kommer från Siemens, En av väggarna följer trapphusets rundning och där har bänkskivan av sten måttanpassats för att optimera ytan. Bänksåpen och arbetsbänken är 70 cm djup istället för standarddjupet på 60 cm. Väggen ovanför arbetsbänken är kaklad med snygg carraramarmor och blandaren av mässing från Tapwell matchar fint de väggfasta lamporna. Ett litet fönster ovanför visar att det tidigare säkerligen fanns ett stort kallskafferi där istället. Vid renoveringen valde man att inte ha överskåp för att på så vis få ett luftigare intryck. Förvaring finns det gott om ändå i form av både underskåp, en extra platsbyggd skåpsektion samt ett bevarat originalskåp med pärlspont och profilerade dörrar. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en grålaserad ekparkett.

Sovrum

Med tyst läge mot innergården ligger det rum som idag används som gästrum. Detta rum är kvadratiskt till formen och därmed lätt att möblerna. Tidigare har rummet fungerat som både föräldrasovrum och tonårsrum. Längs ena väggen finns garderober i ljusgrått hela vägen från golv till tak. Ett högt fönster i söder släpper in rikligt med ljus och så som i alla rum finns även här ett bevarat gjutjärnselement. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av massiv grålaserad ekparkett. En bevarad spegeldörr avskiljer mot hallen och vardagsrummet.

Badrum

I anslutning till hallen, mellan ett av sovrummen och vardagsrummet, ligger det påkostade badrummet som renoverades av fackmän under hösten 2015. För att vara en sekelskifteslägenhet får man säga att det är relativt stort med en separat dusch bakom glasväggar, ett tvättställ med vit kommod och en vägghängd wc-stol. Över handfatet sitter en spegel och allt lyses fint upp av dimbara spotlights. Väggarna är kaklade med svarta italienska kakelplattor och golvet med mindre plattor i samma nyans. Underliggande golvvärme gör det skönt att gå på året om. Intill duschen finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som snyggt matchar den övriga inredningen.

Vardagsrum

Luftigt, ljust och roingivande. Slå dig ned i soffan och njut av eldens lågor i den fungerande kakelugnen! Högt till tak (3,10 m) även i detta rum och breda dörrnischer, stuckatur, takrosett, pardörrar och höga fotlister gör möblerna nästintill överflödiga. Två höga fönster gör det redan ljusa rummet ännu ljusare. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golvet pryds av en massiv ekparkett. Vardagsrummet nås från både hallen och sovrummet.

Sovrum

I fil med vardagsrummet återfinns detta pampiga och luftiga rum, som idag används som sovrum. Detta rum kan med fördel också användas som matsal eller bibliotek för den som önskar. Oavsett vad man väljer så är det gott att njuta av brasan i vardagsrummet som man kan skymta genom pardörrarna. Detta rum pryds också av en kakelugn i ena hörnet, dock ej i bruk. Väggarna är målade i en grå nyans som fint lyfter fram stuckaturen och de höga fotlisterna. Ett stort glasparti med dubbeldörrar bjuder in den 6 kvm stora balkongen i rummet och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Med räcken av smide och trätrall på golvet blir detta ett extra rum om sommaren. Härifrån har man nämligen utsikt över grannens takåsar och ner mot Linnégatan.