Övre Husargatan 23B

1896

Extremt vacker trea om närmare 100 kvm med öppen planlösning, tornrum och smidesbalkong i fin hörnfastighet med hiss till halvplan. Pampiga rum i fil, högt till tak, vackra och maffiga stuckaturer, takrosetter, välvda fönster och pardörrar. Kakelugn finns (ej i bruk för tillfället). Stort kök med köksö och även badrummet håller hög standard med badkar och dusch. Bredband inkluderat i avgiften och snart kommer ännu en balkong i västerläge byggas som bekostas av säljarna.

 • Pris: 7 100 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 98 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 579 kr inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 570 056 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1896
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Ja, Stannar vi halvplan
 • Lägenhetsnummer: 02042 / 1402
 • Andel i föreningen: 4,25%
 • Andel av årsavgift: 4,24853%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 177 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 5:9

Visning

söndag 2 april 11:3012:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Fritt belägen på våning fyra har vi nu nöjet att erbjuda en av Linnés snyggaste treor. Spatiösa 98 uppmätta kvadratmeter som renoverats enligt konstens alla regler. Stora pampiga rum i fil, generöst ljusinsläpp från höga fönster i både öst och väst, en mängd vackra sekelskiftesdetaljer bevarade i form av stuckaturer, pardörrar, höga fotlister, takrosetter, stavparkett i fiskbensmönster och generös takhöjd. I tornrummet finns en kakelugn bevarad. Som om detta inte vore nog har denna sekelskiftesvåning en öppen mycket social planlösning utan insyn, balkong i fritt österläge och inom kort kommer ännu en balkong att kunna byggas i soligt västerläge mot innergården.

Det är något speciellt med hörnhuset på Övre Husargatan 23/Kastellgatan 23. Liksom merparten av husen på denna gata har denna byggnad anor från det förra seklets början. Den tidens attribut har förstås en självklar plats även i detta hus. Med sin renoverade fasad, fönster och nyrenoverade balkonger är denna fastighet anno 1889 ovanligt vackert bevarad.

Hall

Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. Hissen tar dig upp till våning 4,5 så tar du en halv trappa ner till våning 4. I trapphuset kan man även skymta föreningens innergård som om sommaren är grön och lummig med utemöbler och grill. Lägenhetens hall är välkomnande och ljus med släta väggar målade i Beckers ”Vinternatt ” och golv som består av stavparkett i fiskbensmönster. Precis innanför dörren ligger en praktisk mörkgrå matta. Hallen är möblerbar och leder vidare in till samtliga rum i lägenheten. Avgängningsmöjligheter finns direkt till vänster men här finns också förvaring i form av två garderober. I taket sitter infällda spotlights.

Sovrum

Med ett stort fönster mot den tysta gården i väster ligger ett av lägenhetens sovrum. Längs ena väggen har praktisk förvaring skapats i form av platsbyggda garderober från golv till tak. Väggarna är målade i Beckers ”Dusky Paris” och garderoberna har målats in i samma nyans. Golvet består av en ekparkett. Ett fönster som vetter åt den tysta innergården gör att man om sommaren kan sova med öppet. Föreningen håller för närvarande på att planera för balkongbygge med utgång från detta rum. Bygglovet är godkänt och projektet är upphandlat. Kostnaden för denna balkong står nuvarande ägare för.

Badrum

Extremt påkostat och ovanligt stort badrum som renoverades av förra ägare (2006). Nuvarande ägare har gjort en uppgradering genom att byta ut det mesta utom tätskiktet. Idag finns här både badkar och dusch och i mitten en grå kommod med översittande spegel. På motsatt sida av kommoden finns en handdukstork. I taket sitter infällda spotlights. Väggar och golv är klädda med ljus microcement.

Tornrum

Från hallen känns det naturligt att fortsätta in i det pampiga tornrummet som tack vare sina två dörröppningar, de höga fönstren med överljus och den generösa takhöjden, badar i ljus. Om sommaren ger de lummiga träden utanför fönstren en trivsam och känsla. Rummets rundade form ger tillsammans med pardörrarna, den vackra stuckaturen och takrosetten en ovanligt trivsam känsla. I ett av hörnen finns en bevarad kakelugn som ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1800-talets slut. Väggarna är målade i Beckers ”Vinternatt ” och golvet pryds av massiv stavparkett i fiskbensmönster. Det höga, fria och insynsskyddade läget är ovanligt i en storstad. I dagsläget används detta rum som vardagsrum men grannarna under har detta rum som sovrum.

Vardagsrum/Matsal

I fil med tornrummet, avskilt via tidstypiska pardörrar och med en öppen social planlösning ligger vardagsrummet. Idag används rummet som matsal men vill man kan köksön i köket tas bort och matbordet kan i stället stå i köket. Stort, ljust och luftigt är ledorden för detta rum. Här finns plats för det mesta man kan tänka sig. Höga fönster släpper in ljuset och ger en härlig vy upp mot himlen. Med utgång från detta rum nås balkongen i soligt österläge. Om sommaren är det härligt att hämta frukosten hos Egg & Milk och inta den på sin egen balkong. Matsalens väggar är målade i Beckers "Vinternatt" och golvet pryds av samma stavparkett som i övriga rum. Taket ramas in av en detaljrik stuckatur med stor takrosett. De nuvarande ägarna har valt att ta ner väggen mot köket för en öppnare planlösning som binder samman de sociala delarna på ett fint sätt.

Kök

I fil med matsalen ligger det renoverade köket som verkligen är en dröm i sig. Med sina dova blågrå (NCS 6010-B10G) ramluckor och den gedigna köksön blir detta den självklara platsen för sociala tillställningar och matlagning. Materialvalen och färgsättningen ger en stilsäker harmoni ihop med bänkskivan av svart granit. Varenda detalj är genomtänkt med maskinell utrustning i form av inbyggd kyl och frys, diskmaskin, ugn och micro i praktisk brösthöjd och extra bred induktionshäll. Fläktkåpan är av rostfritt stål och väggen ovanför köksbänken är kaklad med ett ljust mosaikkakel. I köket finns också en tvättmaskin dold bakom en kökslucka. Två höga och rundade fönster i öster ger en härlig rymd och ett generöst ljusinsläpp åt detta maffiga rum är som gjort för stora middagar. Köksön som idag erbjuder förvaring, arbetsyta och sittplatser, kan enkelt bytas ut mot ett matbord för den som önskar (den är ej monterad i golvet). Väggarna är målade i Beckers ”Vinternatt ”. Taket ramas in av vacker stuckatur och golvet pryds av massiv ekparkett lagd i ett klassiskt fiskbensmönster.

Övrigt

Bredbands-tv (basutbudet), bredband 250 Mbit och telefon via Bredbandsbolaget ingår i avgiften. Föreningens tvättstuga ligger på våning 6 med fin utsikt över takåsarna. Den nås enklast via hissen. Tvättstugan är lättbokad och utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel samt ett torkrum. Då många har egna maskiner i lägenheterna är det lätt att få tvättid.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam lummig innergård med utemöbler och grill där de boende kan umgås. Här finns också cykelparkering och sandlåda för de små. Gården fick ny belysning under detta år. Till lägenheten medföljer ett vindsförråd om ca 8-10 kvm.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för parkering i området (www.trafikkontoret.goteborg.se).

I lägenhetsförteckningen står lägenheten som 94 kvm men är nyligen uppmätt till 98 kvm.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.