Övre Husargatan 27

1905

Oerhört smakfullt renoverad sekelskiftestrea med två balkonger i bästa väderstreck, fritt belägen utan insyn. Vackert renoverad där återskapande och restaurering varit fokus. Bevarade originaldetaljer såsom, stuckaturer, höga fotlister, parspegeldörrar, brädgolv, stavparkett i fiskbensmönster ochen kakelugn som kan tas i bruk. Smakfullt kök i fil med vardagsrummet och två tysta sovrum mot innergården. Goda förvaringsmöjligheter och renoverat rymligt badrum med tvättmaskin. Bara ett stenkast från Linnéplatsen och Slottsskogen eller hela Linnéstadens utbud av restauranger och caféer utanför dörren. Hiss finns!

 • Pris: 7 200 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 100 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 548 kr inkl värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband om 244 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1905
 • Våning: 3 av 6
 • Hiss: Ja, Hissen går till varje halvplan
 • Lägenhetsnummer: 005 / 1301
 • Andel i föreningen: 8,63741%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Kommedantsängen 10:5

Visning

söndag 2 oktober 13:0013:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I välskött stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal breder ett fantastiskt hem om 100 kvm ut sig. Ett hem för dig med högt ställda krav och som vill bo väldigt bra. För det måste ses som ovanligt bra att bo utan insyn, ett oslagbart ljusinsläpp och stoltsera med två smidesbalkonger åt både öst (3,5 kvm) och väst (5,5 kvm). Den större balkongen i rakt västerläge blir utan överdrift det extra rum man om våren och sommaren drömmer om. Här skiner solen från tidig förmiddag till sen kväll och när klockan närmar sig 21 och solen gått ner är det skönt att tända ljuslyktorna och njuta av sommarkvällen. Det fria läget ger ett behagligt lugn åt bostaden och när man blickar ut över grönskan utanför de höga fönstren, är det svårt att tro att läget är så centralt. Tre våningar ner blomstrar om våren de rosa körsbärsträden som kantar allén i Seminarieparken och bara några meter bort ligger grönskande Slottsskogen. Härifrån är det även nära till Botaniska Trädgården som med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag. Ytterligare några meter bort nås vackra naturreservatet i Änggårdsbergen med sina snirklande promenadstigar och avkopplande grönska inbjuder till långa avkopplande promenader. Via föreningens välskötta innergård nås Linnégatans alla caféer, välsmakande restauranger och charmiga kvartersbutiker på mindre än en minut.

Lägenhetens öppna och luftiga planlösning inbjuder till trivsamt umgänge och gör detta till ett hem utöver det vanliga. Den stilfulla våningen präglas av en social planlösning där ingen renovering lämnats åt slumpen samt stora fönsterpartier som välkomnar ljuset. Kakelugnen som pryder köket kan tas i bruk för den som önskar. Inte nog med att lägenheten har rejäla fönsterpartier åt två väderstreck, dryga tre meter i takhöjd, vacker stuckatur, brädgolv och klassiska takrosetter. Här finns möjlighet att inta morgonkaffet i österläge, middagen i västerläge och däremellan ett underbart hem att förälska sig i.

Hall

Redan i trappuppgången på väg till hissen, slås man av hur välbehållen fastigheten är. Trapphuset är varsamt renoverat med tidstypiska färger från husets begynnelse. Hissen tar dig bekvämt upp till våning tre och väl inne i lägenheten blir man positivt överraskad. Ljuset strömmar in från tre olika rum och solens strålar lyser fint upp de gråmålade väggarna och det målade brädgolvet som målats i ett schackrutigt mönster. Känslan är mycket välkomnande och det känns genast som att man vill se mer. Avhängningsmöjligheter erbjuds på båda sidor om entrédörren men även längre in i den inre hallen som är möblerbar. Tidigare fanns en ingång till den gamla matsalen här. Den ingången är idag igensatt med en bevarad spegeldörr till förmån för det renoverade köket. Ljusinsläppet är slående från de olika öppningarna in till lägenhetens övriga rum.

Sovrum

Båda sovrummen ligger i ett lugnt och tyst gårdsläge där man kan sova med fönstren öppna utan att störas. Detta sovrum är lite mindre, vilket gör att det lämpar sig väl för gäst/arbetsrum eller varför inte barnrum för den som önskar. Bakom en svartmålad dörr finns en stor och rymlig klädkammare som är målad och inredd med smarta hyllplan och stänger. Få är de sekelskifteslägenheter som kan skryta med en separat klädkammare. Rummets golv som består av massiva plank, har en ljuv ljus ton och är slipat och vitoljat även det. Väggarna är målade i en sober grågrön nyans. Längs ena väggen finns två stående garderober i vitt och en nisch från en igensatt gammal dörröpning har nu blivit en fin bokhylla.

Badrum

I direkt anslutning till den inre hallen ligger det stora renoverade badrummet. Stort och mycket stilrent med tidlösa och genomtänkta lösningar i form av vikbara duschväggar, påkostad dusch, tvättmaskin från kvalitativa Bosch, inbyggda hyllor, wc-stol och handfat med vit kommod och översittande spegel. Väggarna är kaklade med vitt kakel från Höganäs och golvet pryds av mörkgrå klinker med (även detta från Höganäs). Även om föreningens nyrenoverade tvättstuga är oerhört lättbokad, så är det skönt att kunna tvätta i lägenheten.

Vardagsrum

Från hallen känns det naturligt att fortsätta in i det voluminösa vardagsrummet som tack vare sina tre öppningar och två höga fönster badar i ljus. Här finns plats för båda soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och fåtölj. Väggarna är nymålade i en bruten vit nyans som fint framhäver stuckaturen, takrosetten, pardörrarna och de höga fotlisterna. Golvet pryds av en vacker stavparkett av massiv ek som är lagd i ett tidstypiskt fiskbensmönster. Utsikten över grönskande Seminarieparken och det fria, insynsskyddade läget ger en känsla av frihet som är svår att finna mitt i stan. Vackra bevarade pardörrar ramar in dörröppningarna mot köket och sovrummet.

Kök med balkong

Det gamla vardagsrummet har fått ge plats åt dagens kök. Fokus har lagts på stora sociala ytor är många gäster kan rymmas och kontakten med vardagsrummet gör att dessa rum är som gjorda för stora middagar. I samband med köksflytten lät man dra om stammar, el mm - ett gediget arbete med ett lyckat resultat. Det nuvarande köket renoverades 2017 och har gråa profilerade luckor som löper på båda sidor av den vackra kakelugnen som har sin självklara plats i ena hörnet. Denna kan med relativt enkla medel tas i bruk igen. Ovan den ljusa bänkskivan av stenkomposit sitter ett vitt kakel med fasade kanter, allt fint upplyst av downlights. Överskåpen har inslag av vitrin vilket ger en luftig känsla. Diskmaskinen är inbyggd och kyl/frys kommer från Bosch. Induktionshällen och varmluftsugnen (Smeg) med översittande fläktkåpa (Fjäråskupan) har sina självklara platser. Rikligt med skåp och utdragslådor och gott om arbetsyta. Eftersom det är lägenhetens gamla sovrum/matsal så är utrymmet mer än gott, matplats finns för över tio personer. På golvet ligger en oljad ekparkett och väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Vid renoveringen togs hänsyn till stuckaturen vilket innebär att den är utmärkt bevarad i originalkaraktär. Med utgång från köket nås en av lägenhetens två balkonger. Mittemot bereder Seminarieparkens grönska ut sig och den vackra universitetsbyggnaden är vacker att se på. Läget i öster gör att frukosten med fördel intas på denna balkong.

Sovrum med balkong

Med stort fönster i väst och gott om plats för både garderober och dubbelsäng, ligger det större sovrummet. Det tysta läget mot föreningens innergård stänger ute stadens brus och gör att man alltid somnar tyst om natten. Tre av väggarna är målade i en bruten vit nyans och den tredje är tapetserad med en mönstrad tapet som fint framhäver stuckatur och takrosett. Golvet pryds även här av en slipad stavparkett med fiskbensläggning. Tidstypiska spegeldörrar avskiljer sovrummet från både vardagsrummet och hallen. Dörren mot hallen har slipats trären vilket ger värme åt de övriga vitmålade. Med utgång från detta rum nås lägenhetens andra balkong. Om den skulle man kunna skriva en bok. Balkongen är väl tilltagen (5,5 kvm) med räcke av smide och trallbelagt golv. Här finns plats för både bord, stolar, grill och växter. Det raka västerläget är optimalt och ger goda förutsättningar för sol och mysiga middagar.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.