Mobilbild

Övre Majorsgatan 10B

1910

EXCEPTIONELLT. FULLSTÄNDIGT UNIKT. ALDRIG TIDIGARE SKÅDAT. Det är svårt att sätta ord på etagetrean på Övre Major 10B. Enklast är att klicka på Bokavisningsknappen och se detta hem live. Ni som letar i topplägen och vill bo som ingen annan, this is The Place. Två nyrenoverade våningsplan, öppen planlösning, två kompletta badrum, allt tipptopp. Bonus: brädgolv, bastu och balkong med kvällssol.

 • Pris: 8 000 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 117 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 5 550 kr inkl värme, VA, kabel-tv
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 712 094 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1910
 • Våning: 4 av 4, Våning 3 och 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 9 / 1301
 • Andel i föreningen: 13,66%
 • Andel av årsavgift: 13,66%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 120 kWh/år
 • Fönster: 2/3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 7:3

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Beredd på nåt som är annorlunda på precis alla vis? Sugen på att se en lägenhet där ägarna genomfört alla visioner och drömmar på ett sätt som få kan? Välkommen då till Linnéstadens allra högsta punkt och ett hem som gått från Ordinärt till Extra allt med hjälp av skickliga hantverkare, en hel den envishet och massor av goda idéer. Grand Designs för lägenheter - här är en given kandidat!

Att utöka boarean i sin lägenhet med över 100 procent är inte gjort på en helg. Det är bygglov, otaliga möten med Stadsbyggnadskontoret, arkitekt och bostadsrättsföreningen. De ursprungliga 54 kvadraten blev till slut 117 när vindsplanet inklusive stentrappan införlivades i den nya etagelägenheten.

Lägenheten är nu uppdelad i ett socialt nedre plan med enormt lantkök, komplett badrum, vardagsrum och balkong - och det nyinredda vindsplanet består av två sovrum, badrum och bastu. Originaltrappan som förbinder de båda våningarna har målats svart och hela anrättningen kryddas med en orange matta som gör det bekvämt att sig upp och ner.

Allra bäst är det som kanske inte syns vid en första anblick. En ljusarkitekt har anlitats för att få bästa och behagligaste ljus i trapphus och övervåning. Alla strömbrytare och kontakter är från Eljo Renova och elcentralen byttes 2021. Jordfelsbrytare? Japp!

Kök

På samma yta som tidigare rymde både sovrum och ett litet bistrokök ligger nu lägenhetens stora kök, hemmets givna samlingsplats där gäster kan sitta både runt köksön och ett rymligt matbord. Inredningen är i massivt trä och kommer från Kitchen & Beyond. Arbetsbänkar i marmor från Carrara, spis från Smeg, kolfilterfläkt från Fjärås. Ni märker: det är bra grejer rakt igenom. Och vi fortsätter med blandare från Tapwell, köksö i massiv ek med förvaring och vinkyl från Quvée. Electrolux har levererat diskmaskinen, kyl och frys från Bosch. Kaffeskåp med eklådor från Himlekök, stenskiva i kalksten. Golvet är, liksom i resten av lägenheten i nylagd furu. Väggar och pärlspont målade i kulören Portland Stone Pale från Little Green.

Summa summarum: ett riktigt stort och lantligt kök som gjort för fest. Säker färgsättning, framtagen tegelvägg, pärlspont, hel kyl och frys. Med mera.

Hall

Tack vare att trappan mellan våningsplanen nu tillhör lägenheten är entrédörren flyttad en aning. Detta har skapat en hall med bra förvaring, avdelare i industriglas.

Vardagsrum med balkong

Nylagt brädgolv, takhöjd om tre meter och panelbeklädda väggar målade i Portland Stone Light från Little Green. Etanolbrasa värmer gott såhär i bistra november. Rtt minst sagt luftigt rum på dryga 20 kvadrat som fortsätter ut i friska luften tack vare den enorma balkongen. Öppna de dubbla balkongdörrarna och släpp in den friska höstluften, duka upp en middag i kvällsljuset med den mysiga innergården som fondvägg. Balkongen har de imponerande måtten 400x140 centimeter och byggdes av föreningen för cirka tio år sedan.

Badrum entréplan

Helkaklat och fräscht med vita väggar och svart klinker på golvet. Uppfräschat 2017 med nytt handfat och inredning från Kvik. Handdukstork installerad 2021.

Trappan

Målad i svart med en effektfull och skön matta som gör att man smidigt kan röra sig mellan den privata och sociala delen av lägenheten. Så väl genomfört!

Stora sovrummet

En dröm. Varken mer eller mindre. Både vad gäller det praktiska (massor av förvaring) och det estetiska (se bilderna!). Två balkongfönster möjliggör en utsikt du inte visste fanns. Det är fri sikt bort mot Guldheden, Vasastaden. Diverse nya höghus har poppat upp i vårt goa Göteborg, härifrån kan du se dem! Nylagt brädgolv, tapeter från Manuel Canovas. Garderoberna är platsbyggda av Himlekök och AC är installerad både för värme och kyla.

Mindre sovrummet

Här bor Ivar, 3, och han gillar Midbectapeterna, balkongfönstret och att det finns flera platsbyggda garderober att stoppa in leksaker och kläder i.

Badrum övre plan

Bästa boten mot stress? Ha ett komplett badrum och då menar vi KOMPLETT. Här finns både badkar i gjutgjärnsmarmor, dusch med spegelglas, vägghängd toa, handdukstork, infällda högtalare, måttbeställt handfat från Kuma, tvättmaskin och infraröd bastu för upp till tre personer! Väggarna har keramikplattor från Peronda, öppningsbart och fjärrstyrt takfönster från Velux. Regnsensor dessutom. Golvet består av granitkeramikplattor från Marazzi. Den vackra, glasade dörren kommer från Byggfabriken.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som 111 kvm, men en uppmätning enligt senaste norm visar 117 kvm. Mätbevis finns.

Till månadsavgiften kommer ett obligatoriskt balkongtillägg om 100 kr.

Gemensam tvättstuga (två maskiner, torktumlare och torkskåp) finns i källaren i B-trapphuset.

Till lägenheten medföljer ett förråd om ca 6 kvm.

Innergården är vackert stenbelagd och här finns också en gräsplätt med en mysig fontän och massor av fina krukor som ger en trivsam känsla. Cyklar parkeras på gården.

Boendeparkering gäller i området ca 750 kr/mån (boendekort M, se www.trafikkontoret.goteborg.se) eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem).

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.