Prinsgatan 4B

1912, Linnéstaden

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Luftig sekelskiftesvåning i ett välbevarat hus med många fina originaldetaljer. De vackra golven, snickerierna och rumsfördelningen är mycket härlig och här är oerhört lätt att trivas. Takhöjden är drygt tre meter och alla rummen är av god storlek. Här finns en stor hörnbalkong med smidesräcken och flera kända landmärken i sikte. Till exempel Skansen Krona, Oscar Fredriks kyrka, Hagabion och de fina husen längs med Nordhemsgatans backe. Mycket välskött bostadsrättsförening med låga avgifter. Hiss finns.

INTERIÖR

Magnifik takhöjd och många välbevarade sekelskiftesdetaljer, så som stuckaturer och takrosetter, höga fönster, vackra golv, spegeldörrar och gamla fina gjutjärnselement. Läget är verkligen helt perfekt, inom 200 meter hitter du allt. Bra mataffärer, fiskbil, saluhall, spårvagn, systembolag, bio och ett fantastiskt utbud av restauranger.

Hall och serveringsgång:

Genom den gedigna porten från antingen Prinsgatan eller Nordhemsgatan nås trapphuset. En halv trappa upp finns hissen som tar dig upp till våning två. Mycket stiliga pardörrar som påminner om tiden då det begav sig välkomnar dig till detta underbara hem. Golvet i hallen består av vackra plank och entrén övergår i sedan i serveringsgång där många skåp och snickerier finns kvar. Till varje rum finns också välbevarade dörrar i original och ovanför dörren mot köket finns ett klassiskt överljusfönster.

Matsal:

Det första stora rummet på din högra sida används idag som matsal. Här kan man ha riktigt stora middagar och samla släkt och vänner i massor. Vacker stuckatur, fina listverk och två stora fönster åt öster. Det ryms ledigt både matbord och flera sittgrupper. Ett stor dörröppning tar dig till nästa rum som är vardagsrummet.

Hörnrummet:

Ett spektakulärt rum som bjuder på en fantastisk Linnévy. Tre stora fönsterpartier, varav ett med pardörrar som leder ut på den stora smidesbalkongen. Även i detta rum finns stuckaturer, takrosett och vackra snickerier. Den härlig balkongen har sol från tidig morgon till en stund in på eftermiddagen.

Det stora sovrummet:

Genom nästa dörrpar från vardagsrummet, eller via ingång från serveringsgången, ligger det stora sovrummet. Här möblerar du gärna med mer än bara säng och förvaring. Rummet är nämligen tillräckligt stort att rymma till exempel en arbetsplats.

Kök:

Ett fint kök som kom på plats 2009 och står sig väl i standard och utförande. På arbetsbänkarna ligger trä och luckorna har en fin krämvit yta. Spis, diskmaskin och ett gediget golv finns också på plats.

Det andra sovrummet:

Detta är också ett mycket bra sovrum som rymmer plats för dubbelsäng om så önskas. Lugnt läge med den fina och välskötta gården nedanför. I båda sovrummen finns ett antal garderober på plats.

Badrum:

Helkaklat, stort och luftigt med ingång både från det lilla sovrummet och serveringsgången. Golvvärme, handfat, wc och handdukstork. Badrummet renoverades 2009.

Tvättavdelning:

Den största av de garderober som nås från serveringsgången är inredd med tvättmaskin och torktumlare. Mycket praktiskt.

Gäst WC:

Smidigt med ytterligare en wc. Både om man är många i familjen och när man har gäster.

Allmänt:

Fastighetens kullerstensbelagda innergård är ovanligt trivsam och harmonisk och nyttjas flitigt av de boende i föreningen. Här finns ett flertal trevliga sittgrupper där man kan umgås i en grönskande och skyddad miljö. Dessutom finns den stora terrassen som används av föreningens medlemmar och passar bra för en trevlig grillkväll eller en sommarfest.

I anslutning till innergården finns även cykelrum samt soprum väl anpassat för källsortering. Vidare finns en välutrustad tvättstuga med torkrum i C trapphuset som är tillgänglig för de boende i fastigheten.

Välkommen till en av Linnés populäraste adresser - Prinsgatan. Med Skansen Kronan som blickfång åt öster och vackra Oscar Fredriks kyrka åt väster ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Det är inte svårt att förstå vad som gör Prinsgatan så populär. Här finns allt man kan önska; en skön blandning av caféer, krogar och små udda butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Redan klockan halv åtta på morgonen slår genuina Bar Italia upp dörrarna och sedan strömmar gästerna till för att njuta av en italiensk frukost på stående fot innan de tar spårvagnen till jobbet. Strax därefter ställs blommor från blomsteraffären ut på trottoaren och när sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en stenugnsbakad pizza på den franska kvarterskrogen Cyrano, Bistro Classico eller Bar Normal. Tvärs över gatan ligger ett av stans bästa bagerier, Bröderi Borgskog. Endast ett kvarter bort ligger Linnégatan med dess rika utbud av caféer, restauranger, mataffärer med mera och en kort promenad bort breder Slottsskogens grönska ut sig för hundpromenaden eller löprundan.

FÖRENINGEN: Brf Hejderidaren 4

Bostadsrättsföreningen Hejderidaren 4 äger en välhållen och vacker fastighet från 1912 på hörnet av Prinsgatan och Nordhemsgatan. Föreningens adresser är Prinsgatan 4 A/B/C. Uppgångarna A och B har hiss medan gårdstrapphuset C inte har någon hiss. Trapphusen har mycket av sekelskifteskaraktären bevarad och är i gott skick. Föreningen har jobbat med att bibehålla den tidstypiska känslan, exempelvis genom att man har använt passande ljusarmaturer och Eljo Renova strömbrytare.

Föreningen, som bildades 1980, består av 31 lägenheter, samtliga med bostadsrätt, med en yta som uppgår till 3080 kvm. Föreningen har 4 st attraktiva hyreslokaler med bra skyltläge ut mot Prinsgatan och hyrs idag ut till en färgaffär, pizzeria, sushi och ett café/restaurang. Den sammanlagda lokalytan är på 284 kvm.

Föreningens ekonomi

Ekonomin i föreningen är oerhört bra och nyckeltalen talar sitt tydliga språk. Avgifterna ligger idag på 381 kr/kvm, vilket är långt under snittet i Göteborg som ligger runt 600-700 kr/kvm. Föreningen äger 4 st fina lokaler med bra skyltlägen ut mot Prinsgatan, dessa står idag för hela 33% av de totala intäkterna. Föreningen har 4 st lån på knappt 13 Mkr, vilket endast motsvarar 4191kr/kvm bostadsrättsyta, snittet i Göteborg ligger på ca 6 000 kr/kvm. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Gjorda renoveringar

Styrelsen arbetar aktivt med husets underhåll och trivsel. Fastigheten är i gott skick då de större renoveringarna redan är genomförda. 2016 bytte man porttelefoni. Under 2015 så har en del av yttertaket målats om. Man hade även en vattenläcka i en av hyreslokalerna vilket medförde att väggar och golv fick renoveras. Under 2013 byggde man om soprummet för breddad återvinningsmöjlighet. Nytt golv har även lagts in i lokalen som hyrs ut till pizzerian. Under 2014 bytte föreningen ut de båda entréportarna till nya gedigna ekportar i tidstypisk passande stil och lägenheterna fick nya säkerhetsdörrar (de sistnämnda bekostades av respektive lägenhetsinnehavare). Varje år har mindre löpande underhåll gjorts, se gärna årsredovisningen för utförligare specifikation gällande utförda renoveringar.

Stora renoveringar och ombyggnader gjordes strax efter ombildandet av föreningen 1982 då nyinstallation av hiss i trapphus A och B, omputsning av fasad och både rör- och elstambyte utfördes.

Övrigt

Föreningen äger marken som fastigheten står på och kommer därigenom ej att påverkas av eventuell höjd tomträttsavgäld. Fastigheten står stadigt på berg, det finns inga sprickor i murstocken och något behov av grundförstärkning föreligger inte.

En uppmaning från styrelsen är att blivande medlemmar, precis som dagens befintliga, ska känna ansvar för fastigheten och föreningen.

VISNINGAR

 • Pris: 7 850 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 4 rum och kök
 • Area: 141 kvm
 • Avgift: 4 269 kr/månad inkl värme, VA, kabel-tv
 • Byggår: 1912
 • Driftskostnad: 5 800 kr/år

Ansvarig mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Anna-Kajsa

Nylander

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0703-95 95 26

anna-kajsa@alvhem.com

linnéstaden

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på...
LÄS MER
 • Lägenhetsnummer: 221
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Olivedal 3:4
 • Våning: 2 av 6, hiss finns

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!