Rosengatan 5A

1929

I ett vackert 1920-talshus på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser, Rosengatan nummer fem, finns nu denna stora och underbara tvåa till salu med vy mot Slottskogen. Här är allt renoverat under de senaste åren och lägenheten är i ett mycket fint skick. Genomgående planlösning. Kan göras om till en trea. Tjugotalet gör sig påmint i den generösa takhöjden, fiskbensparkett, stuckaturer, takrosetter, fönsterbräden i kalksten och munblåsta glas i djupa fönsternischer. Sovrum med stor klädkammare och mycket förvaring. Några trappsteg upp från förträdgården går hissen direkt till våningsplanet. Balkong från köket.

 • Antal rum: 2.5 rum och kök
 • Boarea: 72 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 199 kr
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1929
 • Våning: 1 av 6, 1,5 trappor upp
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 1102A
 • Andel i föreningen: 3,28979%
 • Andel av årsavgift: 2,77%
 • Balkong: Ja. Härlig balkong mot den grönskande innergården.
 • Fönster: Originalfönster, renoverade 2021
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Göteborg Olivedal 11:7

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

En av Göteborgs vackraste gator är utan tvekan Rosengatan. Med de för tiden typiska förträdgårdarna och vackert gula tegelfasader välvda mot Slottsskogen är den en favorit. I kvarteren hittar du allt vad du kan önska i matväg, rekreation, service och kommunikationer. Restauranger, caféer, små butiker,och nybakat bröd och blommor. På andra sidan gatan breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldra. En kort stund bort ligger vackra det naturreservatet Änggårdsbergen med underbara promenadstigar som sträcker sig upp längs berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har barn eller hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall

Välkommen in i en lagom stor hall, med gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor. På golvet ligger en smakfull och praktisk ljusgrå klinker. Direkt slås du av ljuset och det härliga läget mot söder. Lägg också märke till de klanderfritt bredspacklade och målade väggarna och den underbara takhöjden.

Inre hall

På typiskt tjugotalsmanér finns en inre hall som knyter ihop entrén med vardagsrummet. Detta är så trevligt, eftersom det ger extra rymd åt både hall, kök och vardagsrum. Ytan är perfekt att använda för snygga hallmöbler för till exempel förvaring, maffiga bokhyllor eller kanske ett skrivbord? Ett stort valv leder dig vidare i i vardagsrummet. På golvet ligger ett fint ekparkett golv i original (fiskbensläggning såklart) som löper vidare i lägenheten. Rakt fram från den inre hallen nås badrummet.

Kök

Köket ligger klassiskt mot gården och har allt hemmakocken kan önska sig. Snickerier i grått, bra arbetsytor och kort sagt supersnyggt! Här finns också ett rymligt kallskafferi och en platsbyggd hylla där man gärna ställer sitt snyggaste porslin och glas. Från köket når man balkongen med härligt gårdsläge. Här avnjuter du gärna ett glas vin eller en morgonkaffe. Innergården är stor och bjuder på fin grönska sommartid. I framtiden kommer den att få sig ett rejält ansiktslyft.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matbord. Söderljuset från de två stora fönstren, i sina djupa nischer, är magiskt. Vyn ut mot Rosengatan och upp mot Slottsskogen likaså. I taket sitter passande stuckatur och takrosett och som fönsterbräden ligger stora kalkstensskivor. Ytterligare en originaldetalj, men ack så viktig, är att fönstren har kvar sitt munblåsta originalglas. Detta fantastiska beslut fattades av bostadsrättsföreningen som valde att renovera originalfönstren för ett par år sedan med bland annat nytt trä, nymålade karmar och förbättrad isolering.

Det stora sovrummet

Via vardagsrummet nås det stora sovrummet. Samma fina söderläge som vardagsrummet, det vill säga underbart ljus. Luftigt och rymligt är ledorden även här. Det finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang, idag är det också möblerat med en arbetsplats och en jättefin garderobslösning. Detta är så smakfullt gjort, och dessutom otroligt praktiskt eftersom klädkammaren just nu är omgjord till en liten barnkammare.

Klädkammare/ barnkammare

Som sagt finns här idag en mysig liten barnkammare, som från början är planerad för klädförvaring. Bakom det takhängda skynket i rummet har ägarna byggt ett rymligt skoförvaringssystem.

Badrum

Smakfullt renoverat med omsorg om snygga detaljer. Kakel på väggarna och klinker på golvet. Duschen avskiljs med glasvägg och här har man fått in allt som behövs. Tvättställ, wc, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, handfat och förvaring. Dessutom golvvärme och handdukstork.

Övrigt

Till lägenheten finns ett källarförråd. Föreningen har en bra gemensam tvättstuga som är belägen i källarvåningen och nås via innergården en trappa ner. Föreningen har där två nya tvättmaskiner, ett nytt torkskåp, torkrum och en mangel. Tvättid bokas genom tavla med tvättlås. Lägenheten är uppmätt till 72 kvm enligt gällande uppmätningsnorm. Den registrerade ytan enligt föreningens ekonomiska plan är 67 kvm.

Fakta och årtal

Kök: Renoverat 2019. Luckor och vitvaror från Ikea. Induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, diskmaskin, allt från 2019.

Badrum: Renoverat 2019, våtrumsintyg finns. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare från 2019. Golvvärme och handdukstork.

Golv: Ekparkett i original slipades och behandlades 2019.

Vardagsrum: Målades om 2019 i grått, färgkod NCS1500.

Sovrum: Målades om 2019 i grått, färgkod NCS1500. Garderober platsbyggdes 2020.

Klädkammare: Målades om 2019 i vitt, färgkod NCS0500. Den fin originaldörren till rummet finns kvar, men är inte påhängd.

Inre hall: Målades om 2019 i grått, färgkod NCS1500.

Kök: Målades om 2019 i vitt, färgkod NCS1500.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.