Skanstorget 6B

1906

Smakfullt renoverad och yteffektiv sekelskiftesdröm med stor söderbalkong och knäpptyst gårdsläge. Högt till tak, brädgolv, fint bevarad stuckatur, takrosetter och en vacker vit kakelugen (ej i bruk). Helrenoverat badrum från 2015 med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Även köket är fint renoverat och har öppen planlösning mot vardagsrummet. Här är det bara att flytta in! Stor Brf med bra hyresintäkter och 2 hyresrätter kvar. Ej hiss.

 • Pris: 4 250 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 56 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 208 kr inkl värme, VA, kabel-tv . Ett obligatoriskt bredbandstillägg om 100kr (1000 mb/s) tillkommer.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 206 230 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1906
 • Våning: 2 av 5, En hel trappa upp, andra boendeplanet
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 18 / 1102
 • Andel i föreningen: 1,1817%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 23:25

Visning

onsdag 31 maj 17:0017:40

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kliv in genom den tunga träporten och lämna stadsbruset på gatan utanför. För inne på gården, på Skanstorget 6B, kan vi nu stolt presentera en vacker sekelskiftestvåa om 56 kvm med stor söderbalkong, kakelugn (ej i bruk) och kvadratmetrarna på precis rätt ställen. Både kök och badrum är fint renoverade med tidlösa färger och material, originalbrädgolvet som löper genom hela bostaden är vackert trärent och mattlackerat och drygt 3,10 meter upp finns bevarad stuckatur. Dessutom finns här gott om förvaring i rymliga garderober i både sovrum och hall. I detta hem kan listan med kvalitéer göras lång. Varmt välkommen på visning - du lär inte bli besviken.

Hall

Hallen är rymlig och ovanligt funktionell för att tillhöra ett sekelskifteshem, med gott om förvaring i en rejäl skjutdörrsgarderob längs ena väggen samt ytterligare en garderob längs den andra. Den fulla takhöjden om ca 3,10 meter och en kringgående planlösningen gör första intrycket oerhört luftigt och inbjudande. Härifrån har man en fin vy bort mot vardagsrummet och in till köket. Hela bostaden har genomgående slipade och mattlackade brädgolv i original vilket skapar en skön karaktär åt hela bostaden. Väggarna i hallen är målade i en varmbeige nyans som tillsammans med brädgolvet skapar en harmonisk bas att inreda efter. Samma väggfärg återfinns i kök och vardagsrum.

Kök

Till höger från hallen ligger köket som tack vare dess öppna planlösning mot vardagsrummet erbjuder plats för ett större matbord. Dessutom kan ljuset flöda fritt från två stora fönster samt de helglasade balkongdörrarna. Köket renoverades av tidigare ägare med slät, vit, handtagslös inredning och bänkskiva av svart granit. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, inbyggnadsugn i bekväm höjd, induktionshäll, kolfilterfläkt samt integrerad diskmaskin.

Vardagsrum med utgång till balkong

Köket mynnar genom en bred öppning ut i vardagsrummet - stort nog att rymma en ordentlig soffgrupp, läshörna och ett matsalsbord. Ljuset flödar in och genom de dubbla helglasade balkongdörrarna ges en fin vy ut över grönskan på gården. I vardagsrummet är sekelskifteskänslan som bäst bevarad. Rummet bjuder på ca 3,10 meters takhöjd, vacker stuckatur, fin takrosett och inte minst en ståtlig vit kakelugn (ej i bruk). Väggarna är även här målade i den ljust varmbeiga kulören medan brädgolvet är vackert trärent. Från vardagsrummet nås den härliga söderbalkongen om ca 5 kvm. Dubbeldörrarna öppnas inåt vilket gör att hela balkongens yta kan utnyttjas effektivt. På golvet ligger trall och balkongen ramas in av ett räcke i svart smide. Här kan man njuta av solen från lunchtid och en bit in på eftermiddagen.

Sovrum

Lägenhetens sovrum ger gott om plats för både dubbelsäng och bra förvaring genom en rejäl skjutdörrsgarderob längs ena väggen. Här inne uppskattar man kanske gårdsläget som allra mest när man om varma sommarnätter kan lämna fönstret på glänt utan att störas av gatuliv eller trafik. Och när vi ändå är inne på fönstret - detta är så stort att det nästan täcker en hel vägg med fin grönska i blickfånget. Brädgolvet löper vidare även här men här har väggarna fått en ljust grå kulör som ger en sober känsla och som framhäver listverk och stuckatur.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum från 2015. Delar av väggarna bär stora vita kakelplattor och golv och duschhörnan pryds av kakel i marmorimitation. I samband med renoveringen byggdes badrummet ut något för att få plats med en kombinerad TM/TT som verkligen underlättar vardagen. I övrigt är badrummet utrustat med duschväggar i glas och kommod med förvaring och ett vägghängt spegelskåp ovan. Golvet har underliggande eldrivna värmeslingor och i taket står infällda spotlights för belysningen.

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset på nr 4/5. Där finns fyra maskiner, två torktumlare och två torkskåp. Detta kan vara stans bästa tvättstuga, vilken annan tvättstuga klarar av 12 tvättar på 2 timmar?

Tvättid bokas elektroniskt, antingen via tavlan (wallpad) i tvättstugan eller via dator/mobil/surfplatta.

Föreningen har också ett eget återvinningsrum för återvinning av tidningar, flaskor, batterier med mera.

Ett förråd om ca 8-10 kvm finns på vinden i samma trapphus som lägenheten.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Canal Digital. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För 100 kronor per månad har alla medlemmar tillgång till 1000 mb/s. Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort (M5), för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret. Skanstorget mittemot huvudentrén erbjuder bra parkeringsmöjligheter.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.