Skanstorget 7A

1905, Linnéstaden

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Ett drömprojekt om fyra rum och kök en trappa upp. 111 kvadratmeter med många originaldetaljer bevarade. Brädgolv finns att ta fram, spegeldörrarna börjar skymtas bakom masonitskivorna och kakelugnen utgör ett vackert smycke i vardagsrummet. Utsikt mot Skansen kronan. Säljare är brf Skansens pärla med en välskött fastighet på populära Skanstorget.

INTERIÖR

Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historik som området vid Skanstorget. Med rötter ända från 1600-talet står Skansen Kronan som ett ståtligt kulturminne högst upp på Skansberget och utgör en välkänd plats för de flesta Göteborgare. Torget binder samman de attraktiva stadsdelarna Linné, Haga och Vasastan och de boende längs Skanstorget bjuds på ett optimalt läge med omedelbar närhet till allt vad innerstaden har att erbjuda. Här möts du av en avspänd blandning mellan restauranger, inredningsbutiker och blomsterhandel. Någon minuts promenad bort ligger en av stans populäraste pastarestauranger Benne och utanför porten finns den omåttligt populära Tre Indier. Stekheta Mestiza och nyöppnade Sur empanadas ligger också ett stenkast från bostaden. En bit bort breder omtyckta Linnégatan ut sig och runt hörnet kan du botanisera i Hagas små butiker och gemytliga cafékultur. Snedda ner bakom Handelshögskolan och du når Vasagatan med all dess puls på bara några minuter. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Här finns en dröm om fyra rum och kök som är redo att bli sitt bästa jag och några saker är lika bra att slå fast direkt: detta är en lägenhet som ni kommer att vilja renovera totalt. Väggarna behöver bredspacklas, kök och badrum har sett sina bästa dagar och alla ytskikt är i behov av rejäl översyn. Vi har låtit ta fram lite av brädgolvet, bara att fortsätta för er som flyttar in.

Ingen kan dock ta ifrån lägenheten dess utmärkta läge. Potentialen är enorm och med de rätta visionerna kan ni skapa ert hem, grunden finns här redan. Vill ni flytta köket mot gatan finns det fler i fastigheten som gjort det, se inspirationsbilder från grannlägenheten. Bygglov för balkong borde inte vara något problem eftersom en lägenhet högre upp i huset har det.

Entré och trapphus:

En pampig entré välkomnar er och en trappa upp bakom säkerhetsdörren i äldre stil möts ni av hallen. Redan vid första anblicken så skymtar man potentialen i denna oslipade diamant. Hallen leder er vidare till samtliga rum i bostaden.

Vardagsrum:

Med sin imponerande takhöjd om ca 320 centimeter utgör detta rum bostadens hjärta. Den ovanligt vackra kakelugnen (ej i bruk) sprider ett stort estetiskt mervärde och två stora fönsterpartier i nordväst bidrar till ett imponerande ljusinsläpp. I blickfånget ligger Skansen kronan och slänger avundsjuka blickar. Trots våning ett är det ett mycket ogenerat och insynsskyddat läge. Flera i huset har tagit fram brädgolvet som säkert ligger och lurar under parketten. Spackel och färg kommer också behövas för att få väggarna att nå sin fulla potential - bara att kavla upp ärmarna med andra ord.

Matsal/Sovrum:

I fil med vardagsrummet ligger det som skulle bli en makalös matsal, ett pampigt sovrum eller varför inte skapa köket ni alltid drömt om? Möjligheterna är många, se bifogad planskiss och bilder från en grannes lägenhet för inspiration. Samma goa ljusinsläpp som det intilliggande rummet och vyn är lika vacker. Förr i tiden hängde ett par smäckra pardörrar här och delade av rummen, något som är möjligt att återskapa. Ytskikten är i behov av kärlek då tiden har stått still i många år.

Dusch och toalett:

Liksom övriga bostaden är det äldre standard här men med oändliga möjligheter. Ett förslag är Gäst-WC separat samt att låta installera en toalett i nuvarande badrum. Låna lite utrymme från hallen så blir det ännu större och ni får plats med tvättavdelning.

Sovrum 1:

Det större sovrummet bjuder på härliga ytor och ligger tyst mot föreningens innergård. Här finns fyra st rejäla garderober idag som löser det mesta i klädförvaring. Högre upp i huset har en granne låtit bygga balkong med utgång från detta rummet, så varför inte skicka in en bygglovsansökan med en gång?

Sovrum 2:

Det mindre sovrummet ligger också mot innergården och funkar alldeles utmärkt som barnrum, hemmakontor eller gästrum - valet är ert.

Kök:

Behålla köket här eller flytta det mot gatan? Vad ni än föredrar så sätter bara fantasin gränser. Fråga Åke om tips och råd - han har renoverat flera kök i Linné.

Förråd:

Till lägenheten medföljer vindsförråd

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger i markplan och nås från gården. Den är lättbokad och utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum.

Fiber:

Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem. Fiber finns indraget i fastigheten.

FÖRENINGEN: Brf Skansens Pärla

Brf Skansens Pärla äger och förvaltar sedan 2007 fastigheten Göteborg, Annedal 23:24 med adress Skanstorget 7. Byggnaden är en tidstypisk sekelskiftesfastighet från 1905 med spår av klassisk jugendstil. Fastigheten omfattar 17 bostadslägenheter, varav 16 är upplåtna med bostadsrätt och en som hyresrätt samt två hyreslokaler (den ena restaurang och den andra en del av vinden som hyrs ut till Telia som har mobilmaster där). Den totala lägenhetsytan utgör 1 261 kvm och lokalytan utgör 218 kvm.

Ekonomi:

Föreningen har en stabil ekonomi med mycket goda hyresintäkter. Genomsnittlig årsavgift är på 649 kr/kvm, vilket ligger runt snittet i området. Föreningens totala lån är på 10,9mkr. Det som är viktigt att ha i åtanke är de stora intäkterna från hyreslokalerna som står för drygt 30% av de totala intäkterna. Lokalerna ligger mycket bra till och är mycket attraktiva. Man har en kassa på drygt 1 mnkr och en kapitalförsäkring på 500.000 kr med garanterad avkastning. Föreningen har även kvar en hyresrätt på ca 111 kvadrat, som är en så kallad dold tillgång. Denna hyresrätten säljs nu vilket kommer inbringa en inkomst till föreningen. Föreningens råvind är i mycket gott skick vilket är en stor fördel om den någon dag skulle byggas om till lägenheter.

Utförda renoveringar:

Man har låtit utföra en OVK-besiktning samt en radonmätning, båda utan anmärkningar. Man bytte även fläkten i torkrummet samt satte in en ny torktumlare. I gatuhuset relainades både köks- och badrumsstammarna. Elstammarna har bytts ut, nya entréportar har satts in i tidstypisk stil, trapphus har renoverats och lägenheterna har fått nya säkerhetsdörrar. Delar av taket har har bytts ut och andra har renoverats och målats. Man har också sett över skorstenarna samt fasaden mot innergård. Under 2019 byttes samtliga fönster ut till 3-glas vilket kommer få ner energikostnaden och på så vis ytterligare stärka ekonomin.

Övrigt

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar AB, ekonomisk förvaltning sköts av Aspia AB. Föreningen har avtal med TJG Fastighetsservice. Föreningen delar innergård med grannföreningen, man har även gemensam sopsortering. Föreningen äger marken som fastigheten står på.

VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 5 450 000 kr
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 4 rum och kök
 • Area: 111 kvm
 • Avgift: 4 779 kr/månad V/VA/Kabel-TV
 • Byggår: 1905
 • Driftskostnad: 4 800 kr/år

Ansvarig mäklare

Åke Åkerman

Åke

Åkerman

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 14

ake@alvhem.com

linnéstaden

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på...
LÄS MER
 • Lägenhetsnummer: 9
 • Energiförbrukning: 122 kWh/år
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Annedal 23:24
 • Våning: 1 av 1, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!