Smidesvägen 42

Kungsbacka - Tölö | 1800-talet | Arkitekt - Okänd lokal förmåga

Kommande försäljning kontakta mäklaren för att få mer information! - I rofyllda kvarter strax intill Forsgårdens Golfklubb finner vi denna lika välplanerade som karaktärsfulla villa i gott skick. Huset har anor från 1800-talet, och detaljer från svunna sekel såsom brädgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster i gediget kärnvirke ger den äldre delen en charmig inramning. Ljuset strömmar in och sommartid njuter man av härlig kvällssol på altanen bakom huset. Altanen är verkligen en härlig plats, och det är förberett för att bygga ett utekök. Huset ligger på en höjd, och den vidsträckta utsikten över golfbana och skog bort mot böljande kullar i fjärran är hänförande. Med sina trevliga sällskapsytor, fyra möjliga sovrum och två badrum – varav ett med bastu och relax – passar huset perfekt för den lite större familjen som gärna bjuder hem släkt och vänner. Därtill torde det inte vara några problem att få bygglov för både en friggebod och ett attefallshus på den grönskande tomten. Kvadratmeterna är väl fördelade och förvaringsmöjligheterna ypperliga.

  • Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)
  • Antal rum: 7 varav 4 sovrum
  • Boarea: 145 kvm + 23 kvm
  • Areakälla: Taxeringsinformation
  • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
  • Område: Tölö
  • Tomtarea: 853 kvm
  • Ventilation: Självdrag
  • Byggnadstyp: 1½-plansvilla med tillbyggnad
  • Byggår: 1800-talet

Grundfakta

Adress: Smidesvägen 42

Fastighetsbeteckning: Tölö 1:15

Area: 145 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 varav 4 sovrum

Boarea: 145 kvm

Biarea: 23 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 853 kvm

Summa pantbrev: 3 000 000 kr

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Förmån: Officialservitut Väg, 13-TÖL-1001.1 Förmån: Officialservitut Väg, 13-TÖL-418.1

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2014-08-15

Energiklass: E

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med tillbyggnad

Byggår: 1800-talet

Fönster: 2-glas

Tak: Eternit/plåt

Fasad: Trä/puts

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Pelletspanna

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Platta/torpargrund

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Byanamnet Tölö omnämns redan på 1300-talet, och den medeltida kyrka som var en föregångare till den vackra 1800-talskyrkan torde ha haft anor från 1200-talet. Idag är Tölö ett modernt bostadsområde men delar av den gamla bebyggelsen kring kyrkan, som ritades av Edvard von Rothstein, finns kvar vilket bidrar till den idylliska atmosfären. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt, avskilt och barnvänligt boende med lekplats och förskolor på kort gångavstånd. Det är även nära till flera skolor, köpcentrumet Kungsmässan med bland annat en stor mataffär och centrala Kungsbacka med tågstation och ett bra utbud av butiker och restauranger. Kommunikationerna är de bästa tänkbara, och med bil eller tåg tar man sig in till centrala Göteborg på cirka 25 minuter.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett härligt hörnrum med generöst ljusinsläpp från ett fönster i öster och två i söder. Lika ljust som rummet är på dagen, lika mysigt är det på kvällen med några levande ljus tända i den vackra öppna spisen. Rummet har charmigt brädgolv och väggarna är tapetserade med en blå tapet.

Kök

På motsatt ände av entrévåningen ligger husets kök som tack vare fönster i norr, väster och öster badar i ljus. Köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och vid fönstret mot verandan finns en rymlig matplats där man kan duka upp till trevliga middagar med många gäster. I själva arbetsdelen är det väl tilltaget med förvaring och bänkyta, och medan man står och handdiskar kan man passa på att njuta av den intagande utsikten. Skåpen har gråblå luckor och köksbänkarna, med infälld spishäll, är mörkgrå. Kylen, diskmaskinen, ugnen och den inbyggda mikron är i rostfri design. Arbetsdelen har vitt kakel i halvförband, och i övriga köket är väggarna klädda med bröstpanel i pärlspont och en vacker tapet med blått blommönster. Golvet är i trä.

Sovrum I

Entrévåningens sovrum har plats för en dubbelsäng och här finns även en rymlig klädkammare som sväljer det mesta i klädväg. Väggarna är tapetserade med en rogivande mörklila tapet.

Hall

Entrévåningen binds samman av en hall med bra förvaringsmöjligheter i form av rymliga garderober. Här finns även en gästtoalett och trappan upp till övervåningen. Hallen har gammalt brädgolv och väggarna är ljusmålade.

Allrum

Trappan leder upp till ett trivsamt allrum med fantastiskt ljusinsläpp från flera fönster på rad. Utsikten över golfbanan ger en underbar frihetskänsla. Rummet har gammalt brädgolv och väggarna är målade i blått med beige fond.

Sovrum II och III

Allrummet flankeras av två sovrum som båda har plats för dubbelsäng. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av inbyggda garderober och rymliga kattvindar. Brädgolven och snedtaket gör rummen mysiga, och i det ena rummet är väggarna tapetserade med samma blått blommönstrade tapet som i köket. Det andra rummet är vitmålat med en grafiskt mönstrad tapet som fond.

Badrum

I anslutning till allrummet finns även en klädkammare och ett badrum med dusch, handfat och toalett. Badrummets golv är belagt med klinker och i duschhörnan är väggarna klädda med kakel.

Övre hall

En tvådelad hall med ingång från husets södervända och soliga terrass binder ihop övervåningens gamla och nyare del. Hallen är möblerbar och förvaring erbjuds i form av två inbyggda förråd. Golven är belagda med grafitgrå klinker med golvvärme och i entrédelen är väggarna klädda med ljusgrå träpanel med blåmålad fond. Den andra delen är målad i lila.

Kontor:

I den nyare delen finns ett ljust rum som idag används som kontor men som även lämpar sig väl som barnrum eller gästrum. Rummet har målat betonggolv och väggarna är tapetserade med en grafisk tapet.

Badrum med relax:

Från hallen leder ståtliga pardörrar in till ett voluminöst badrum med duschhörna, badkar, bastu, relax och egen utgång till trädgården på husets baksida. Vid fönstret, som fyller badrummet med dagsljus, finns en rejäl tvättkommod med dubbla handfat och rymliga förvaringslådor. Golvet är belagt med grafitgrå klinker och i den inre delen är väggarna klädda stora vita kakelplattor.

Entré

Via en veranda, som är ett trevligt utrymme i gränslandet mellan ute och inne, når man husets entré.

Den är välkomnande och direkt innanför ytterdörren finns en rymlig avhängningshörna med hatthylla och plats för skoställ. Golvet är belagt med grafitgrå klinker och väggarna målade i lila.

Tvättstuga, pannrum och förråd

Entrén öppnar sig mot en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och arbetsyta. I anslutning till entrén finns även ett pannrum, ett förråd och en matkällare med frys.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.