Sofiagatan 40B

1926 | Arkitekt Arvid Fuhre

En klassisk landshövdingstvåa på Strömmensbergs mysigaste gata. Det är en luftig och ljus bostad med alla kvadratmetrar på rätt plats. Det höga läget ger en underbar utsikt över närområdet. Skicket är utmärkt, med fina ytskikt, fräscht badrum, och ett kök som renoverades för bara några år sedan. Flertalet ursprungsdetaljer finns bevarade, såsom framtagna brädgolv, gjutjärnsradiatorer, spegeldörrar, och listverk. Föreningen är välskött och mycket lågt belånad, samt erbjuder medlemmarna bra faciliteter (övernattningslägenhet, gym, och en härlig gård med flera uteplatser). Den låga avgiften inkluderar bredband.

 • Pris: 2 695 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 54,6 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Strömmensberg
 • Månadsavgift: 3 160 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1926
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 49
 • Andel i föreningen: 2,07099%
 • Andel av årsavgift: 2,07099%
 • Balkong: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Visning

söndag 4 december 14:0014:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Strömmensberg är ett tryggt område där man trivs bra och gärna bor länge. Sofiagatan är en alldeles särskilt mysig gata kantad av prydliga landshövdingehus på ena sidan, och ljuvligt söta radhus på den andra. En tyst och lugn idyll, där det är svårt att tänka sig att man befinner sig i en storstad. Men faktum är att man här uppe på höjden har en svårslagen närhet till det mesta - spårvagnen är några minuters promenad bort, likaså en av Göteborgs bästa matbutiker (om man tar genvägen). För den som längtar efter att stoppa fingrarna i jorden finns kolonilottsområdet Kristinedals odlarförening alldeles intill, och när friluftsliv lockar är det lätt att ta sig till Skatås och Delsjöområdet, där motionsspår, badplatser, vacker natur och mycket annat väntar.

Brf Åreskutan är en välskött och mycket lågt belånad förening (endast 2336 kr/kvm), och tidigare i år sänktes avgifterna med 7%. Medlemmarna har tillgång till övernattningslägenhet, festlokal, ett litet gym, och härliga uteplatser på den lummiga gården. Därtill riktigt goda förvaringsutrymmen i källare och på vind.

På tredje våningen ligger den här charmiga tvåan. Den upplevs ovanligt rymlig, både för att kvadratmetrarna är väl fördelade men ocksa tack vare det höga läget med vidsträckt utsikt och den generöst tilltagna takhöjden. Lägenheten är i gott skick, och bjuder på alla originalattribut man önskar sig av ett landshövdingshem - framtagna brädgolv, spegeldörrar, listverk, gjutjärnsradiatorer, och stuckatur. Både kök och badrum är fräscha, och tack vare en fiffig lösning har lägenheten kunnat förses med den så hett eftertraktade tvättmaskinen.

Låt oss ta en närmre titt på det här hemmet:

Hall

Bostadens entré finns centralt i lägenheten, och mynnar ut i en korridor som binder samman alla rum. Förutom avhängningen strax innanför ytterdörren finns ytterligare förvaringsyta i en inbyggd garderob. Det ljusa brädgolvet som möter oss här flyter sedan vidare in i alla rum. Väggarna är vita och smyckade med bröstpanel.

Kök

Köket är lagom stort, och här finns gott om yta både för att breda ut sig med sin matlagning samt för att förvara porslin och köksattiraljer i skåpen. Köket är fint iordninggjort 2018 i en tidlös stil med luckor i vitt, bänkskiva i ek, och kontrasterande handtag i svart. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn , diskmaskin, mikrovågsugn (alla dessa från Ikea, 2018), samt kyl/frys från Samsung, 2018. I kökets bortre ända finns det gamla kallskafferiet bevarat, och extraknäcker numera även som minitvättstuga (det finns även två fullutrustade tvättstugor i källaren). 2021 installerades nämligen en tvättmaskin från Electrolux. Installationen är utförd av fackmän, och i samband med installationen våtspärrades även golvet.

Här i köket ryms gott och väl ett matbord för 4 personer (ännu fler med lite hjärterum). Den som älskar att ha stora middagar kan med fördel placera det större matsalsbordet inne i vardagsrummet.

Vardagsrum

Ett härligt stort rum med en underbar utsikt över det ljuvliga närområdet. Det fördelaktiga väderstrecket i kombination med att huset ligger fritt gör att rummet badar i ljus större delen av dagen. Ytan är lättmöblerad, och förutom soffgrupp går det alldeles utmärkt att få plats med ett större matbord om man önskar. Det väggfasta hyllsystemet lämnas gärna kvar till nästa person. Bakom en vacker spegeldörr gömmer sig en inbyggd garderob. Ljust brädgolv, och cremevita väggar.

Sovrum

Sovrummet är precis så stort som man vill att det ska vara. Även möblerat med en fullstor dubbelsäng finns gott om luft runtomkring och det går utmärkt att få plats med ytterligare möblemang, såsom en arbetsplats. Fyra garderober rymmer det mesta i klädväg. Fönstret vetter mot gården, och det lugna läget gör att man gärna sover med det på glänt under sommarhalvåret. Brädgolvet är mjukt och snällt mot bara fötter. Väggarna är målade i en mjuk vit nyans.

Badrum

Helkaklat badrum i fint och fräscht skick. Duschhörna, handfat och kommod med gott om förvaring i lådor, WC, och handdukstork. En smart inkaklad hyllnisch och ett extra väggskåp ger ännu mer plats att få undan prylar.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar tre stora förråd. Ett på vinden, och två i källaren.

Tillträde

Enligt överenskommelse, flexibelt från januari till månadsskiftet mars/april 2023.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.