Solrosgatan 6C

Kålltorp | 1936 | Arkitekt Harald Jannesson

En väldigt fin och trevlig etta med kanonläge i Kålltorp, nära gemytliga restauranger, bageri, gym, och med spårvagnshållplats inom nära gångavstånd. Det är ett välrenoverat hem som erbjuds, där man bara kan flytta rakt in och ha det bra. Det modernt praktiska ackompanjeras av bevarade originaldetaljer såsom takrosetter, kallskafferi, och gjutjärnsradiatorer. Läget är tyst och helt ostört, och tack vare att man är en halvtrappa upp är insyn inget problem. Kålltorp är ett mysigt område som ligger trevligt beläget mitt emellan stadspuls och Delsjönaturen. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 2 150 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 33 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 2 630 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg om 86 kr för tv.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 160 543 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023.)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1936
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 544-1-0012 / 1001
 • Andel i föreningen: 3,79%
 • Balkong/Uteplats: Nej. Fin innergård med sittplatser, och grönytor kring huset.
 • P-plats/parkering: Nej. Gratis parkering på gatorna i området.
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

söndag 16 juni 15:0015:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig känsla. Här är bebyggelsen blandad, med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger ett charmigt och ombytligt intryck. Det är en omtyckt plats att bo på, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har Kålltorp verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Café Oizo, Portens Bageri, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Inbäddat i lummig grönska ligger det här klassiska landshövdingshuset, som med sin soligt gula färg matchar adressen väldigt väl. Ett lagom stort hopp in från Munkebäcksgatan bor man tyst och ostört av trafik och spårvagnar. Den här lägenheten ligger alldeles särskilt lugnt till, med ett fönster mot innergården, och det andra mot ett grönområde. Läget en halvtrappa upp i huset gör att man inte alls besväras av insyn, och den lättillgängliga utemiljön gör att "balkong" kan strykas från kravlistan.

Den här ettan är genomgående i mycket gott skick, med fina ytskikt, och kök samt badrum som båda renoverats till hög standard under senare år. Det är ett trevligt boende som erbjuds, med lättmöblerade ytor, gott om förvaring, och härligt ljusinsläpp från fönster i motsatta väderstreck. Lägenheten är charmigt inramad av bevarade originaldetaljer, såsom takrosett, gjutjärnsradiatorer, och kallskafferi. Här på första våningen är vi i landshövdingehusets murade del, och njuter av maffigt tjocka väggar och fönster i djupa nischer.

Hall

Hallen är centralt placerad i lägenheten, och härifrån nås alla rum. Här finns plats för avhängning. Den ljusa ekparketten som möter oss här fortsätter vidare in i både kök och rummet, vilket skapar ett lugnt och enhetligt intryck. Väggarna är målade i en sval, ljusgrå nyans som låter de vita snickerierna framträda fint.

Kök

Köket renoverades 2016 i ett klassiskt utförande med speglade, grå luckor, bänkskiva i mörk laminat, och stänkskydd av vitt kakel satt i halvförband. Det är riktigt gott om förvaring, och de moderna köksskåpen kompletteras med ett charmigt kallskafferi som rymmer hur mycket som helst. Vitvarorna består av kyl/frys, induktionshäll (Bosch), ugn (Ikea), kyl/frys, och integrerad diskmaskin (Ikea). Naturlig plats finns för ett matbord. Från fönstret har man utsikt över den grönskande innergården, och här kommer solen in under eftermiddag och kväll. Väggarna är målade i vitt.

Rum

Ett luftigt rum som går utmärkt att möblera med både en större säng och ordentliga soffmöbler utan att det blir trångt. Dubbelgarderoben löser förvaringsfrågan. Fönstret vetter mot en lugn grönyta utan någon passage där folk går förbi. Här är väggarna målade i ljusgrått, med en mörkare fondvägg i grå kalkfärg.

Badrum

Ett mycket fräscht och yteffektivt badrum som renoverades ungefär samtidigt som köket eller strax därefter. Väggarna är klädda i vitt kakel, och golvet är belagt med mörk klinkers. Här ryms wc, handfat med kommod, samt duschhörna med invikbara dörrar och takduschset.

Förråd: Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett källarförråd.

Tillträde: Mitten av september, eller enligt överenskommelse.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.