Stockholmsgatan 1G

1925, Bagaregården

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Bo i en stor, charmig tvåa med samma avgift som i en 1:a (och då ingår också bredband i avgiften). I köket finns plats för stora middagar, badrummet är renoverat, fönstren är vackra, gården lummig och grannarna trevliga. Det är med andra ord ett fantastiskt boende. Välkommen på visning!

INTERIÖR

Letar du efter en ljus, mysig lägenhet med bra läge i en bra förening har du hittat hem. Vi börjar med lägenheten: ljus med stora, spröjsade fönster. Fönstren är faktiskt nyare (2009), men när det blev dags för fönsterbyte valde föreningen kopplade två-glasfönster med isolerglas för att bevara känslan av originalfönstren. I vardagsrum och sovrum har trägolvet tagits fram, medan det i köket ligger ett nyinlagt grangolv (2015). Kök, vardagsrum och sovrum är alla stora rum och här är det högt i tak (2,7m).

När det gäller föreningen är Brf Hunneberg I är mycket välskött med exceptionell ekonomi. Underhållet sköts exemplariskt av en duktig styrelse.

Innergården delas av fem föreningar och sköts av en samfällighet. Här finns träd, buskar, blommor, uteplatser, lekplats, gemensam sopsortering, mm.

Bagaregården är ett pittoreskt område bestående av landshövdingehus och beläget mitt emellan innerstad och naturreservat med motionsspår och sjö. 1:an och 3:an passerar hållplats Stockholmsgatan som ligger en minut bort. Man behöver inte ta sig till stan för att gå ut: området runt Redbergsplatsen och Kålltorp är båda områden som har flertal restauranger och fik och ligger på gångavstånd.

Kök:

Grangolvet som lades in 2015 är såpat och på väggarna sitter tapeten ”Gustav” från Sandbergs. Det är ett ovanligt rymligt kök med plats för alla och några till och köksfönstret ligger mot innergården. Vitvarorna består av kyl/frys, spis, påkopplad fläkt och diskmaskin.

Vardagsrum:

I dörren mellan vardagsrum och sovrum sitter ett blyinfattat glasfönster från glasmästeriet som tidigare låg på hörnet i föreningen. Idag går hela lägenheten i samma färgsättning; milda gröna och rosa nyanser. Golvet är slipat och lackat och flyter vidare in i sovrummet. Här finns plats för såväl soffgrupp som matsalsbord, om så önskas.

Sovrum:

Det första man möts av i det stora sovrummet är fondtapeten ”Flora” från Boråstapeter. Blommig, snirklig och färgglad! Längs ena väggen finns fyra platsbyggda garderober, och det finns plats för ytterligare förvaring.

Badrum:

Föreningen lät renovera alla badrum 2005 och detta likaså. Badrummet är helkaklat, har dusch och golvvärme. Spegelskåp, kommod och förvaringstavla är från 2019.

Hall:

Välkommen in (eller ut): här finns avhängning med platsbyggt Elfa-system (som stannar kvar), ytterdörren är bytt till säkerhetsdörr (vilket sänker kostnaden på hemförsäkringen) och på golvet ligger laminatgolv.

Förråd:

Lägenheten disponerar två vindsförråd och ett källarförråd.

FÖRENINGEN: Brf Hunneberg nr 1

Föreningen består av tio lägenheter och en hyreslokal och byggdes 1925. Det är ett landshövdingehus med läge Stockholmsgatan/Jörgensgatan. Föreningen äger sin egen mark och är självförvaltande.

Fastighetsbeteckning: Göteborg 10:1

Renoveringar

Runt 1980 gjordes en ROT-renovering. (Stambyte inplanerat 2030.)

2005/2006 lät föreningen renovera alla badrum.

2007 dränerades föreningen mot innergården.

2009 renoverades trapphusen, säkerhetsdörrar installerades och alla fönster byttes till kopplade 2-glas med energiglas.

2015 renoverades taket.

2016 iordningställdes ett aktivitetsrum i källaren.

2017 drogs fiber via Telia in i fastigheten.

2018 Seriekopplade brandvarnare sattes in i trapphus, på vindar och i källare.

2019 Ny energideklaration togs fram, och en ny avfuktare till torkrummet införskaffades.

Ekonomi

Föreningen har en exceptionell ekonomi med endast 1 621 kr lån/kvm och har sänkt avgiften de senaste åren, samtidigt som de amorterar. I dagsläget är ingen förändring av avgiften inplanerad.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan ligger i källaren och har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

Föreningen har ett aktivitetsrum med pingisbord.

Innergården: mysig innergård som delas av fem föreningar och sköts av en samfällighet.

Övrigt

TV och bredband: Telia fiber 100/100 är indraget och ingår i avgiften.

Trappstädning: ligger på entreprenad.

Lokalen: Bygglov för att bygga om lokalen i gatuplan till lägenhet finns, men inget arbete är påbörjat.

Informationen har stämts av med styrelsemedlemmar 2019-10-31.

Budgivning

Högsta bud: 3 095 000 kr

3 095 000 kr
1
14 nov 08.59

VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 3 095 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 2 rum och kök
 • Area: 61,3 kvm
 • Avgift: 2 597 kr/månad inkl värme, VA, kabel-TV och fiber
 • Byggår: 1925
 • Driftskostnad: 4 730 kr/år

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Christina

Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

 • Lägenhetsnummer: 1 (LM1101)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Fönster: Kopplade 2-glas (isolerglas)
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Våning: 2 av 3, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!