Sveagatan 23B

1929

Rymlig och väldigt välplanerad 1,5:a på våning fyra. Tre meter i takhöjd, spegeldörrar, originalgolv, stuckatur, vackra fönster i djupa nischer med fönsterbräden av sten och vacker takrosett. Snyggt kök med påkostade vitvaror, bra förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor. Sovalkov. Superfint badrum. Gemensam balkong nås via trapphuset. Hiss!

Högsta bud: 2 800 000 kr

 • Pris: 3 100 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1.5 rum och kök
 • Boarea: 40 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 3 033 kr inkl värme och VA
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 505 910 kr
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1929
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 1402 / 30024
 • Andel i föreningen: 1,118%
 • Andel av årsavgift: 1,20783%
 • Balkong: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag och ftx
 • Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 4:6

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@alvhem.com

Extra kontakt

Sandra Guerrero

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 11 | sandra@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen till Sveagatan 23 B, välkommen hem.

Mitt i Linné, under Skansen Kronan ligger Sveagatan. Och alldeles nära, Linnégatan med restaurangerna och stans kanske bästa blomsterhandlare, second hand-butiker och så Järntorget, stadsdelens stora nav med kommunikationer, butiker, restauranger och kaféer.

Redan innan man kliver in i den välvda porten slås man av hur vackert huset är. Fönstren med dess spröjs och kromoxidgröna färg gör sig så vacker mot tegelfasaden. Denna 1,5:a med lugn sovalkov, stort socialt vardagsrum i riktig 1920-talsanda, underbara detaljer, golv, spegeldörrar, fantastiska små handtag med trädetaljer och nyrenoverat kök och badrum har verkligen allt. Det höga läget och ljusinsläppet från den lugna gatan, och spanjoletterna på fönstren! Åh, för den som älskar detaljer är det här en perfekt lägenhet med en air av kontinenten. Linnéstan är väl ändå Göteborgs Paris? Montmartre ungefär. Kryp upp här och du kommer förstå, utsikten över gatan och uteserveringarna nere på Sveaplan är urmysig.

Hall

Den snygga och praktiska hallen har en stor garderob med skjutdörrar. Perfekt, för den kan härbärgera det mesta, och dörrarna stjäl samtidigt ingen plats. Ultimat för en hall helt enkelt. Från hallen når du till både vardagsrum och badrum. Så häng av dig, ställ in skorna och kom in! Men glöm inte titta ner, de vackra golven är framtagna, slipade och vackert vitpigmenterade.

Vardagsrum

Här finns det plats för både matplats och soffgrupp. Parketten är behandlad med samma ljusa pigment som brädgolven i resten av lägenheten, det ger ett både samlat och ljust intryckt. Väggarna är vita och alldeles krispiga. Titta upp i taket! Takrosetten i all sin enkelhet och prakt ger rummet ett extra djup. Lite extra bankar hjärtat vid fönstret. Den djupa fönsternischen kröns här med en vacker fönsterbräda i mörk marmor. Det höga läget och de stora fönstren kompletteras av den fina utsikten, Sveagatans stora samlingsplats med dess uteserveringar som blommar om somrarna ger verkligen den där känslan av att vara på varmare breddgrader en extra skjuts. En stor öppning mot köket binder ihop rummen till en lika social som praktisk och härlig planlösning.

Kök

Från vardagsrummet nås köket. Ett ljust, varmt och ombonat kök, mycket tack vare materialvalen. Över diskbänken sitter ett vitt rektangulärt kakel i halvförband med vackert smala fogar. Köket har ljust sandfärgade överskåp (Jotuns Kalk) och underskåp i träfaner. En gedigen gashäll från Ilve kombineras med elektrisk varmluftsugn i rostfritt från Neff med matchande spisfläkt. Kombinerad kyl och frys i rostfritt från Electrolux och så en integrerad diskmaskin från Whirlpool som gömmer sig bakom en av luckorna. De gamla golven är framtagna här och är mjukt slipade. Titta ut genom det stora fönstret med de vackra spröjsade rutorna. Nischerna är djupa, faktiskt så djupa att det går att krypa upp i dem för en kopp kaffe. Och se spanjoletterna! Fönstren är varsamt renoverade och föreningen är en av få i hela stan som verkligen förmått bevara originalen. Och som de lyckats!

Sovalkov

Det är lätt att tro att den vackra spegeldörren bara leder till en klädkammare, men nej, där bakom finns något helt annat än en garderob. Sovalkoven! Det sägs att viktigast för en god nattsömn är total ro och ingenting som distraherar. För ett fritt sinne och mest vila ska sovrummet vara ombonat, inbjudande och absolut lugnt, precis som här. Sovalkoven rymmer en säng för två. Det här är verkligen rummet att slumra i.

Badrummet

Ibland känns badrum lite bortglömda, undanskuffade nästan. Så är det absolut inte här. Se så fint det är! Granitkeramik från Bricmate på väggar och golv, i en krämig nyans som gör det varmt och ombonat tillsammans med vitt rektangulärt kakel satt i halvförband. Här finns dusch med vikbara väggar i glas, perfekt när man önskar lite mer golvyta. Kanske innan utekvällen när det kan bli trångt framför spegeln. En väl tilltagen kommod med bra förvaring tillsammans med en spegel förstorar rummet. På väggen sitter ett snyggt skåp som löser all din förvaring. Golvvärme är installerat och även en tvättmaskin, för alla vet ju att det är bästa kombon med tvättmaskin i lägenheten för den lilla vardagstvätten, och så en gemensam tvättstuga för de stora tvättdagarna.

Övrigt

Gemensamma balkong nås via trapphuset. Till lägenheten hör ett förråd på ca fem kvadratmeter.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.