Thorild Wulffsgatan 38

1946 | Arkitekt Rudolf Hall

En härlig funkisvilla anno 1946 belägen med ett lugnt läge djupt inne i Änggården. I dagsläget inredd med två lägenheter, en tvåa på entréplan samt en femrummare med ingång på entréplan och som omfattar hela övre plan samt den delvis inredda vinden. Ytterligare ett uthyrningsrum i källaren med Trinettekök och eget badrum. Ett inbyggt garage samt plats att parkera ytterligare 3 bilar på tomten. Tvåan (med tillgång till uteplats och P-plats) på entréplan är uthyrd men resterande del av huset disponeras fritt av den kommande köparen. Friköpt tomt om 662 kvm med en vackert anlagd trädgård samt även en gräsmatta för lek och umgänge. Här finns även en stenlagd uteplats samt en förrådsbod.

 • Pris: 14 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 9 varav 5 sovrum
 • Boarea: 180 kvm + 120 kvm
 • Areakälla: Bedömd area
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Änggården
 • Tomtarea: 662,2 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare och delvis inredd vind
 • Byggår: 1946
 • Driftkostnader: 68 517 kr/år, varav uppvärmning 29 526 kr/år, försäkring 10 017 kr/år, elektricitet 17 846 kr/år, vatten och avlopp 11 128 kr/år. Personer i hushållet 7

Grundfakta

Adress: Thorild Wulffsgatan 38

Fastighetsbeteckning: Änggården 20:25

Area: 180 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 14 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 9 varav 5 sovrum

Boarea: 180 kvm

Biarea: 120 kvm

Källa för area: Bedömd area

Tomt

Tomtarea: 662,2 kvm

Parkering: Ett inbyggt garage samt 3 P-platser på tomten.

Summa pantbrev: 1 500 000 kr

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2013-02-27

Energiförbrukning: 119 kWh/år

Driftkostnader: 68 517 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare och delvis inredd vind

Byggår: 1946

Fönster: 3-glas isoler

Tak: Tegel

Fasad: Puts

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Betongplatta

Grundmur: Betong

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 68 517 kr/år, varav uppvärmning 29 526 kr/år, försäkring 10 017 kr/år, elektricitet 17 846 kr/år, vatten och avlopp 11 128 kr/år. Personer i hushållet 7

Renoveringar: Badrum nytt 2005 Tak renoverat 1991/2009 Dränering 1991 Nydragen el hela huset 2013 ytskikt inomhus 2019 ny tvättstuga 2019 anlagd trädgård 2014 balkongrenovering 2019 nytt badrum 2019 nytt kök 2019

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

På husets söderfasad återfinns entrén till den stora lägenheten.

I entréhallen finns gott om plats för både ytterkläder och skor. Här finns även en toalett.

Vidare nås in till ett bibliotek med öppen spis som är utrustad med en kamininsats. Golvet pryds av en vacker fiskbensmönstrad ekstavsparkett och väggarna är vitmålade.

Ifrån biblioteket nås en passage ifrån vilken man når ner till källaren, samt även, via en låst dörr, in till tvårumslägenheten.

En gedigen ektrappa med svart smidesräcke leder oss upp till övervåningen. Väl uppe möts vi av ett ljust och rymligt vardagsrum. Precis som i övriga rum på denna våning, så är väggarna målade i en bruten vit nyans och här ligger en ekparketts i 3-stavsutförande.

Ett stort sovrum med fönster åt söder samt även utgång till en delad, stor balkong i soligt västerläge via en helglasad dubbeldörr. Gott om förvaringsmöjligheter i de totalt fyra inbyggda garderoberna.

Nästa sovrum är även det mycket rymligt och har utgång till den delade balkongen med västerläge. I detta rum finns tre inbyggda garderober. Här är en väggarna klädda med en subtilt mönstrad tapet.

Det platsbyggda köket från Kvänum är från 2019 och är uppfört i tidstypisk stil. Vitmålade skåp med lådor och luckor i en grågrön nyans. Diskbänk i rostfritt utförande med ett vitt kakel i kvadratiskt format ovanför. I köket ryms ett köksbord med tillhörande kökssoffa och stolar utan problem. Köket har en egen balkong, även denna med glasad dubbeldörr, som vetter åt norr. Perfekt för vädring o.d.

I vardagsrummet finns en trappa som leder upp till den delvis inredda vinden. Här finner vi två mindre rum, lämpliga som hemmakontor, ateljé e.d. samt ett större rum som passar utmärkt som tonårssovrum eller liknande. I det stora rummet finns två vindskupor och en takkupol som ger ett trivsamt ljusinsläpp.

Dessutom finns här uppe ett par förrådsutrymmen.

På husets norrsida hittar vi entrén till tvårumslägenheten.

Vid ytterdörren finns utrymme att hänga av sig ytterkläderna och sparka av sig skorna.

Vi kommer in i kökets separata matplats, i vilken det ryms ett köksbord för fyra personer.

Köksdelen har gott om både arbetsytor och förvaring. Ett Poggenpohlkök med skåp och bänkskivor i mörkt trä med vita luckor och lådor. Maskinparken är successivt uppdaterad. Ett schackrutigt linoleumgolv i både kök och matplats, väggarna i matplatsen är tapetserade med Stig Lindbergs klassiska motiv ”Berså” och i köket är de vitmålade.

Ifrån köket nås passagen som leder vidare ner till källaren.

I serveringsgången är de gamla platsbyggda skåpen bevarade. I gången ligger det stora och fräscha badrummet som byggdes 2019. Det är helkaklat med en turkosblå mosaik på golvet och ett vitt, kvadratiskt kakel på väggarna. Här finns en separat duschhörna, wc, handfatskommod med spegelskåp ovanför samt ett stort skåp för diverse förvaring. Givetvis både golvvärme och handdukstork för extra komfort.

Vidare in nås vardagsrummet som har gott om plats för ett par soffor, TV-möbel, bokhylla m.m. Här finns utgång till en balkong i västerläge. Ljusa toner på väggarna med en tapetserad fondvägg, detta matchas väl av den fiskbensmönstrade ekparketten.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem. Här finns två fristående garderober. Samma fina ekparkett i fiskbensmönster som i vardagsrummet och även här är väggarna målade i en bruten vit nyans med en tapetserad fondvägg med blomstermotiv.

I källaren finns bl.a. ett stort allrum som är utrustat med ett Trinette-kök och i direkt anslutning finns ett fräscht badrum som gör detta utrymme idealiskt för uthyrning eller som utslussningsenhet för en tonåring, perfekt med källaringång så man kan komma och gå som man vill. Allrummet har ett grått klinkergolv och vitputsade väggar.

Badrummet från 2019 är helkaklat och utrustat med wc, handfat och en duschhörna. Vitt kakel och ett grått klinker med golvvärme.

I källaren finner vi även ett stort inbyggt garage, en tvättstuga med separat torkrum, ett pannrum med fjärrvärmeanläggning samt en bastu.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.