Tredje Långgatan 23

1885

Ambitiöst renoverad sekelskiftestrea där allt är genomgånget in i minsta detalj. Ljusa brädgolv, runtgående planlösning, inbyggda garderober, platsbyggd bokhylla, kakelugn, 320 centimeters takhöjd, stor balkong i en lägenhet som andas god byggnadsvård. Högt och mycket ljust läge på lugna delen av Tredje Lång. Det blir tamejsjutton inte bättre än så här.

 • Pris: 6 300 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 92 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Linnéstaden
 • Månadsavgift: 4 573 kr inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1885
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 535-1-1006 / 1201
 • Andel i föreningen: 13,2075%
 • Andel av årsavgift: 13,2075%
 • Balkong: Ja
 • Energiförbrukning: 131 kWh/år
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Masthugget 7:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Tony Henschel

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0766-44 66 13 | tony@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kvarteren mellan Värmlandsgatan i väster och Nordhemsgatan i öster bebyggdes mellan 1880 och 1900. Här löper Tredje Långgatan i maklig takt och de rikt utsmyckade fasaderna står stolta som på parad. Mitt i detta rutnät av gator visar vi nu en trerummare som verkligen andas god byggnadsvård och svunna tider.

Det finns mycket här att gilla:

* Planlösningen - helt runtgående, så intagande, så livsbejakande.

* Köket - på gammaldags vis med skafferi och pärlspont.

* Golven - slipade, såpade, hundra procent sköna.

Allt detta på tredje våningen i ett av stadsdelens bäst bevarade hus. Tredje Långgatan 23 har undsluppit hårdhänta ROT-renoveringar och hyresvärdar som velat spara energi genom att sätta upp spänntak. Här är det kort och gott som det ska vara. Stuckatur modell maffigare, ännu större takrosett, snirkliga snickerier och allt annat som hör det sena 1800-talet till.

Föreningen köpte fastigheten så sent som 2010 och flera stora och viktiga renoveringar gjordes de allra första åren därefter. Taket lades om och VA-stammarna relinades 2012, så det dröjer länge innan det behövs åtgärder där. På senare år har föreningen försålt råvinden och två nya lägenheter har byggts, vilket stärkt kassaflödet.

Hall

Det börjar bra: Stor, tung, röd port som tjänstgjort i 137 år. Enorm portgång (portik på finare språk!) och så denna ljuvliga innergård som delas med grannföreningarna. Vi kliver in i trapphuset och två och en halv trappa upp leder pardörrar in i lägenheten. Här finns en praktisk garderob för ytterkläder och skor, väggarna är nymålade och golvet nyslipat.

Vardagsrum

Ett rum där tiden i flera avseenden stått stilla med alla vackra detaljer som är varsamt bevarade från sent 1800-tal. Två stora fönsterpartier släpper in söderljuset och gör att rummet badar i ljus. Takhöjden om dryga tre meter gör att rummet upplevs som väldigt luftigt och rymligt. Väggarna är nymålade i en grå-beige kulör som ramas in av listverk och stuckatur . Golvet består även här av originalplank och en av väggarna har en platsbyggd bokhylla.

Matsal/sovrum

Ett rum som inbjuder till middagar med många vänner kring matbordet. Ett stort fönster ger rikligt med ljus och drygt tre meter upp ramas taket in av en bred, stram stuckatur. För den som istället vill nyttja detta rum som sovrum ryms här en rejäl dubbelsäng med sängbord samt byrå eller annan förvaringsmöbel. Väggarna är målade i en grå-beige ton och det framtagna brädgolvet är inget annat än ljuvligt. Kakelugn finns, dock ej i funktion.

Sovrum

Ett riktigt stort sovrum med två stora fönster som gör rummet härligt ljust. Härifrån är det långt till husen på andra sidan gården och läget blir så gott som insynsfritt. Genom fönstren kan man inte bara blicka ut över gården, utan även ut på den egna balkongen. Här ryms både stor dubbelsäng, läshörna och en mindre arbetsplats för den som önskar. Två sektioner om totalt sex garderober ger gott om förvaring.

Kök

En dröm både till storleken och till utseendet. Totalrenoverat 2017 enligt estetikens alla regler. Inredningen kommer från Kvik med vita ramluckor och bänkskiva av ljus marmorerad kvartskomposit (det tåligaste materialet som finns på marknaden). Fläkten och den påkostade ugnen från Smeg är i rostfri design medan diskmaskinen är integrerad i inredningen. Bakom en skåpslucka finns en kyl placerad men utöver denna finns ett stort gammalt "kallskafferi" där ännu en kyl/frys finns samt gott om extra förvaring. Skicket är det allra bästa, och alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen. Kökets väggar är målade med den ultramatta färgen ”Pale Linden” från Jotun och det framtagna brädgolvet slipades och mattlackades i samband med renoveringen. Köket rymmer ett matbord för upp till 4-6 personer och vill man hellre äta frukosten ute på balkongen nås denna härifrån. Matplatsen ramas in av fin bröstpanel.

Balkong

En bred helglasad dörr leder ut från köket till den stora balkongen som byggdes 2012. Storleken om hela 3,50 meter x 1,60 meter ger plats för flera sittplatser, matbord och planteringar. Gårdens grönska ger en skön parkliknande inramning och stadens brus känns här mycket avlägset. Det nordostliga läget ger tidig morgonsol samt ett par timmars kvällssol.

Badrum

Badrummet, totalrenoverat med mycket stilfullt resultat 2017, inrymmer duschhörna, handfat, kommod och vägghängd WC. Duschhörnan är lyxigt utrustad med både takdusch och handmunstycke. Avställningsytorna i duschhörnan och vid handfatet är i marmor. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med viktoriansk klinker med golvvärme. Taket och spegelnischen ovanför handfatet har infällda dimbara spotlights som ger en bra belysning.

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd (ett på vind och ett i källare) om totalt ca 15 kvadratmeter.

Föreningen delar genom en samfällighet en stor, öppen innergård som i luftrummet sträcker sig över hela kvarteret mellan Tredje och Andra Långgatan samt Nordhems- och Värmlandsgatan.

Den gemensamma tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare är lättbokad och finns i källaren.

Kabel-tv och bredband genom Comhem, basutbudet på kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Område

Linné

Linnéstaden betraktas som en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Kanske beror det på det rika utbudet av kaféer, restauranger och små, personliga butiker inom bland annat mode, inredning, skönhet och hälsa samtidigt som närheten finns till Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.