Uddevallagatan 27B

1927, Bagaregården

ALLA BILDER OCH PLANSKISS
Vad älskar man mest? De stora spröjsade fönstren med munblåst glas? Den fungerande kakelugnen? Kanske det fantastiska köket? Eller är det den vackra fiskbensparketten som löper mellan rummen? Oavsett vilket, detta är utan tvekan en av Bagaregårdens absolut vackraste treor. Varmt välkommen på visning!

INTERIÖR

Hösten 2013 flyttade ett ungt par in i lägenheten efter att ha förälskat sig i de stora fönstren, takhöjden och läget. Lägenheten låg med fönstren mot Stockholmsgatan och Nordgården på ena sidan och föreningens stora, öppna innergård på andra vilket gjorde att den saknade insyn, men fick desto mer ljus.

Sedan dess har lägenheten renoverats och idag är den en ren fröjd. Med sin öppna planlösning blir detta en naturlig samlingsplats för kalas med mycket lek och bus. Fantastisk planlösningen med de sociala ytorna på ena sidan, i mitten en möblerbar hall, och sovrum på andra. Badrummet är ovanligt stort för området och har tvättmaskin.

Sedan 2013 har också två barn kommit in i bilden och med ett tredje på väg börjar den stora lägenheten att bli för liten.

Kök:

Detta ljuvliga kök.

2016 bytte sovrum och kök plats och idag har lägenheten ett stort, öppet kök (med IKEA-stommar och luckor från Picky Living) med plats för ett stort matsalsbord på en vacker fiskbensparkett. Samtliga vitvaror köptes in vid samma tillfälle (induktionshäll, inbyggd diskmaskin, varmluftsugn, kolfilterfläkt, och inbyggd kyl/frys). Bänkskivorna är Carrara-marmor och beslagen kommer från Byggfabriken. Stort tre-luftsfönster med munblåst glas

Vardagsrum:

Fiskbensparketten fortsätter in i vardagsrummet som ligger i fil med köket. Här myser man framför kakelugnen (papper på provtryckning finns) och ”Chrysanthemum toile” från William Morris pryder väggarna. Det är mysigt så det förslår.

Sovrum I:

Det som tidigare var köket används idag som föräldrasovrum. Här är väggarna målade greige, trägolvet är såpat och lutat och de tre garderoberna platsbyggda. I det tidigare var kallskafferi har man låtit bygga en inbyggd nisch med hyllplan.

Sovrum II:

Detta används idag som barnrum. Originalgolvet är framtaget, såpat och lutat. På väggarna sitter ”Mikaela” från Sandberg och de två garderoberna stannar kvar.

Hall:

Lägenheten delas av en stor, möblerbar hall med platsbyggd garderob, skåp och plats för avhängning.

Badrum:

Stort badrum renoverat 2010 av fackman. Här finns duschhörna, tvättmaskin (finns plats att sätta in en torktumlare), kommod, skåp och handdukstork.

Förråd:

Lägenheten disponerar ett stort källarförråd.

FÖRENINGEN: Andra Brf Bohus

Föreningen bildades 1927 i samband med uppförandet och består av 22 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. Fastighetsbeteckning är Bagaregården 12:15 och föreningen äger sin egen mark. Revisorsringen bistår med den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar

Sedan 2006 har fastigheten putsat grunden, fasaden målats, lagt nytt tak, renoverat fönster och skorstenar samt relinat stammarna.

2013 målades ytterdörrarna i trapphusen och källarfönstren. Samtliga trapphus har renoverats och den gamla sponten har tagits fram. 2016 antogs nya stadgar och OVK genomfördes.

Kommande underhåll

Efter sommaren satte sig huset p g a torkan och fastigheten kommer att grundförstärkas genom pålning. Upphandling pågår och arbetet avses utföras under hösten 2019.

Fönstren ska förbättringmålas och detta görs av medlemmarna själva.

Vädringsbalkongerna ska renoveras, men det har varit svårt att hitta en entreprenör för jobbet.

Ekonomi

Finansiering av den kommande grundförstärkningen kommer att diskuteras på årsmötet. Kontakta mäklaren för mer info.

Engagemang

En stor anledning till föreningens goda ekonomi är att föreningens engagerade medlemmar. I föreningen finns en trädgårdsgrupp, fastighetsgrupp, styrelse och valberedning, och medlemmarna förväntas delta. Lättare underhåll av fastigheten sköter medlemmarna själva. Trappstädning sköts av medlemmarna enligt rullande schema.

Övrigt

Andrahandsuthyrning godkänns vid giltiga skäl såsom studier eller arbete på annan ort.

Tvättstuga: föreningen har en helkaklad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp i trapphus C. Det är lätt att få tid.

TV och bredband finns via Canal Digital och bredband via OwnIT (fiber 100/100 Mbit).

Parkering: boendeparkering.

Informationen har stämts av med styrelsen 2019-05-29.

VISNINGAR

KONTAKTA MÄKLARE FÖR
MER INFORMATION

 • Pris: 4 350 000 kr (utgångspris)
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Rum: 3 rum och kök
 • Area: 81,43 kvm
 • Avgift: 3 906 kr/månad inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
 • Byggår: 1927
 • Driftskostnad: 4 275 kr/år

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Christina

Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

 • Lägenhetsnummer: 11 (1101)
 • Energiförbrukning: 134 kWh/år
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning: Bagaregården 12:15
 • Våning: 2 av 3, ej hiss

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!