Olivedalsgatan 10

- | ca 1927

  • Boarea: 148 kvm
  • Areakälla: Föreningens information
  • Månadsavgift: 3 175 kr inkl värme, VA, kabel-tv
  • Byggnadstyp: 20-talsfastighet
  • Byggår: ca 1927
  • Våning: 1 av 5
  • Hiss: Ja
  • Lägenhetsnummer: 1103 (113)
  • Andel i föreningen: 4,42%
  • Balkong/Uteplats: Nej
  • P-plats/parkering: Nej
  • Fönster: 2-glas
  • Uppvärmning: Fjärrvärme
  • Ventilation: Självdrag
  • Fastighetsbeteckning: Olivedal 11:4

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Jim Wetterling

VD / Fastighetsmäklare

0766-44 66 17 | jim@alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Föreningen
Dokument
Karta

Brf Linnégatan 61

Bostadsrättsföreningen Linnégatan 61 äger den vackra hörnfastigheten Olivedal 11:4 och har så gjort sedan huset uppfördes i slutet på 20-talet. Tidigare ägde de boende fastigheten genom ett fastighetsaktiebolag som ombildades till en bostadsrättsförening år 2013. En fördel som föreningen har kvar sedan det var ett fastighetsaktiebolag är att juridisk person, dvs företag får förvärva en lägenhet i föreningen samtidigt som de har generösa regler för andrahandsuthyrning.

I huset finns 30 bostadsrättslägenheter samt 1 hyreslägenhet med en total boyta om 2 724 kvm. Vidare äger föreningen 3 attraktiva lokaler om totalt 310 kvm som alla är uthyrda i dagsläget. Inhyst i den största lokalen finns träningsanläggningen Nordic Wellness. Som boende i huset erbjuds man att teckna gymkort till väldigt förmånligt pris.

Fastigheten har två ingångar med tillhörande trapphus, dels mot Linnégatan 61 dels mot Olivedalsgatan 10. Fina tidstypiska trapphus med vackra takmålningar och en charmig liten hiss i varje. På vinden finns stora ytor (med en fantastisk takhöjd) som idag inrymmer lägenhetsförråd. Detta är en latent tillgång som följer med fastigheten ifall det någon gång tas beslut att bygga lägenheter här. Till fastigheten hör en charmig förträdgård som löper längs med Linnégatan med gräsmatta och diverse träd och buskar. Föreningen har även en innergård som fritt får nyttjas av de boende.

Ekonomi

Ekonomin anses som god där föreningen har 4 lån med rörlig ränta om totalt ca 14,4 msek, vilket motsvarar lån om ca 5 300 kr/kvm boyta. Föreningen har låga avgifter med ett snitt för denna lägenhet på ca 380 kr/kvm per år (snittet i området är ca 600 kr/kvm). Inga avgiftshöjningar är planerade. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012 som fastighetsaktiebolag samt ny ekonomisk plan för bostadsrättsförening finns som bilaga. Föreningen har en hyresrätt och en råvind som dolda tillgångar.

Genomförda renoveringar

Stambyte genomfördes i huset 1990. Under 2008 genomfördes, tillsammans med grannfastigheterna, ett omfattande grundförstärkningsarbete. Arbetet har fått stor inverkan på källaren som nu upplevs som både ljus och fräsch med nymålade ytskikt och med nya nätgaller till förråden. Grundförstärkningen har till större delen finansierats med lån. 13 nya balkonger tillkom på innergårdens fasad under 2012. Under 2012 har även fasaden mot Linnégatan renoverats och en lokal målats om.

Kommande renoveringar

Fastigheten anses vara i ett gott skick. Det utfördes sättningsmätningar i november 2012 som visade att sättningar i huset ej upphört efter grundförstärkningen. Garantitiden för jobbet gick ut i januari 2013 men har nu förlängts tills vidare. Utredning pågår om orsaken till att sättningar fortgår.

Övrigt

Föreningen sköter ekonomisk förvaltning i egen regi. Juridisk person kan godkännas som köpare i föreningen om lägenheten användas som privatbostad av den som är registrerad firmatecknare på företaget.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.