Haga Kyrkogata 16 B

Sekelskifteshem om fyra rum och kök i magnifik fastighet på attraktiva Haga Kyrkogata. Tyst och ljust gårdsläge, balkong och två riktigt bra sovrum. Stuckatur, fungerande kakelugn, vackert renoverade pardörrar och ljuvliga vitsåpade brädgolv i hela lägenheten. Våning 2 av 4 i lågt belånad brf. Ej hiss.


Haga Kyrkogata 16 B

Bostadsrätt

4 + kök

2918 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

91kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Som fastighetsmäklare blir man glad av sådant som är välbyggt och renoverat med omsorg. Alltså: välkommen till en fyra som utstrålar värme och harmoni i färger och material. Den som flyttar in i brf Ymers fina fastighet på Haga Kyrkogata kan bland annat se fram emot detta:

* Fungerande kakelugn, två riktigt bra sovrum och dubbla uppsättningar pardörrar.
* Stuckatur, fantastiska brädgolv och tidstypiska höga golvlister i original
* Helt runtgående planlösning och ljust, tyst och grönt gårdsläge.
* Medlemskap i en av Vasastadens mest populära och välskötta föreningar.

Lägenheten ligger i vacker fastighet från 1893 och den goda känslan infinner sig redan ute på gatan. Haga Kyrkogata löper rakt igenom Vasastaden - från Hagakyrkan via Handelshögskolan tills gatan övergår i Västergatan i söder. Som närmaste grannar finns utmärkta restaurangen Bord 27 och flera take-awayställen. Längre ner på gatan breder Hagaparken ut sig med lummig grönska. En kort bit upp för backen hälsar vi välkommen till en mycket välplanerad lägenhet som det är svårt att släppa taget om; golven är silkeslena, de extremt noggrant skrapade pardörrarna och den perfekta planlösningen är oemotståndliga features.

Kliv in genom porten och säg hej till förra sekelskiftet. Ett hus från sent 1800-tal betyder drygt tre meter i takhöjd, fönster modell större - och trägolv. Just i denna lägenhet får ljuset flöda fritt genom riktigt stora fönster både mot öst och väst. Fastigheten är av högt kulturhistoriskt värde och byggdes i ljust tegel och gröna fönster med tunna fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp. På Haga Kyrkogata har de gamla stenhusen från slutet av 1800-talet bevarats, och tittar man efter ser man att inget hus är det andra likt. Fasader, portar, fönster, ornamentering och balkonger är olika. Varje arkitekt, varje byggherre har velat sätta sin prägel på sitt hus.

Rum för rum ser lägenheten ut så här:

Hall
+
Väl inne på föreningens innergård slås man av lugnet. Trots fastighetens läge ett kvarter från Vasagatans brus, är det svårt att tro att man befinner sig mitt i rikets andra stad. Hallen har bra avhängningsmöjligheter och brädgolven från det sena 1800-talet har slipats varsamt och sedan vitsåpats i omgångar.

Kök
+
Praktiskt arbetskök med stort fönster ut mot gården och gott om förvaring. Här finns diskmaskin, gasspis (stadsgas i huset) och kombinerad kyl/frys från Siemens. Svarta bänkskivor blir en snygg kontrast med brädgolvet och de vita skåpsluckorna.

Matsal
+
I anslutning till köket ligger i dag den mycket trivsamma matsalen. Hörnläge i läcker vinkel och stort fönster mot innergården med ett fantastiskt ljusinsläpp. Plats för många gäster runt bordet och flera förvaringsskåp, varav det ena innehåller en inbyggd kaffemaskin. Vita väggar och så det finfina trägolvet såklart.

De två rummen i fil
+
Så snyggt! Så rymligt! Så ljust! Vardagsrum och sovrum bildar en enhet som är hur lätt som helst att tycka om. Läget mellan två innergårdar är knäpptyst och utanför fönstren är det grönt och skönt. Rummen delas av pardörrar som varsamt slipats ner till en trären och slät yta. Gångjärnen är av självstängande modell, precis som det ska vara i ett hus från tiden då Oscar II var kung över Sverige och Norge. Sekelskifteskaraktär finns också i form av golvtiljor, stuckatur. takrosetter och höga golvlister i original. Vita väggar. Den ovanligt vackra kakelugnen av kolonntyp i sovrummet fungerar utmärkt!

Sovrum vid köket
+
Här bor lilla Alva i dag, men för den som vill använda detta som master bedroom är det stort nog för en dubbelsäng med tillbehör. Vacker stuckatur, takrosett och härligt ljusinsläpp från fönster och balkongdörr.

Balkong
+
Västerläge med utgång från sovrummet bredvid köket. Balkongen sattes upp så sent som 2013. När väl solen skiner i vårt goa Göteborg är det på eftermiddagen som den värmer denna rymliga balkong.

Badrum
+
Helkaklat badrum i vitt och terrakotta. Fräscht och med bra storlek. Golvvärme och stort handfat med förvaringsmöjligheter under.


Tvättstugan ligger i källaren och här finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. Mycket gott om lediga tvättider!

Lägenhetsinnehavaren har tillgång till ett stort vindsförråd samt ett rymligt källarförråd med hyllor.

Hiss finns ej i fastigheten.
+

För information om Västlänken samt ombyggnation av handelshögskolan gå in på www.goteborg.se.

Fastigheten har tillgång till kabel-tv genom Comhem

Boendeparkering gäller i området och kostar ca 635 kr/mån.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!