SÄLJA MED ALVHEM

Vi på Alvhem har valt att fokusera på det vi kan allra bäst – förmedla lägenheter och villor med själ och patina. Vi tycker att åren mellan 1850 och 1950 är den svenska bebyggelsehistoriens stolthet. Konstruktionerna var rejäla, materialen gedigna och utseendet tilltalande.
Visst byggs det fina hus även i dag, 2022, men försäljningarna av dessa lämnar vi med varm hand över till kollegor i branschen som har bättre kunskap kring dagens moderna arkitektur.

Områden med historia ligger oss varmt om hjärtat. Därför har vi riktat in oss på bostadsrätter i Linnéstaden, Gamla Masthugget, Majorna, Kungsladugård, Vasastaden, Lorensberg, Nedre Johanneberg, Johanneberg, Kungshöjd, Inom vallgraven, Bagaregården och Kålltorp.

När det gäller villor och radhus arbetar vi gärna i Örgryte, Bö, Skår, Kålltorp, Landala Egnahem, Johanneberg och Kungsladugård. Men självklart kan vi även tänka oss andra områden! Hör av dig till vår husmäklare Magnus om du har en villa med själ, och kanske även ett uns patina, och funderar på att sälja.

Vi lägger stor vikt vid att upplevelsen av din lägenhet eller ditt hus ska bli så bra som möjligt. Inspiration hämtar vi från magasins- och reklamvärlden. För att särskilja oss från övriga mäklerier jobbar vi bara med de bästa inredarna och stylisterna och genom att arbeta tillsammans med varje bild lämnas inget åt slumpen. Vi vill också hävda att en bra och beskrivande text ökar intresset för din bostad.

Vi ger spekulanter all information som kan vara viktig inför ett bostadsköp. Tack vare att vi har jobbat med förmedling i utvalda bostadsrättsföreningar i över tio år har vi mycket bra kontakter med de olika styrelserna, vilket i sin tur ger oss kunskap om allt som är på gång i huset och kvarteren. Vår erfarenhet visar att välinformerade spekulanter känner sig tryggare inför en budgivning. Detta resulterar i nöjda kunder och höga slutpriser.

Vi vill vara en motvikt till det upptrissade tempot på bostadsmarknaden och väljer därför att inte ta på oss för många försäljningar. Detta sätt att nischa oss gör att vi ibland behöver säga nej till uppdrag. Därmed får vi mer tid för varje kund, vilket i sin tur ger mer tid till extra visningar och att säkerställa att bostaden visas upp i dess fulla potential, både på bild och på visningen. Helt enkelt mer tid till varje kund och det som får en bostadsförsäljning att bli riktigt lyckad.

Att vi är den enda mäklaren i Göteborg som också har en inredningsbutik är något vi är extra stolta över. Vi erbjuder säljare och köpare förmånliga rabatter som gör att bostäder som ska säljas och köpas kan fyllas med vackra möbler, lampor och inredningsdetaljer. Det är också trevligt att kunna bjuda in till möten i en inspirerande miljö som vår butik på Södra Vägen 51.

KÖPA MED ALVHEM

De allra flesta hem vi förmedlar presenteras här på vår hemsida och på hemnet.se. Här kan du bläddra mellan alla vackra bilder, boka in dig på visning, läsa årsredovisningar och studera planskisser.

Vi planerar oftast in två visningar, och för att kunna visa hela fastigheten det vill säga även innergård, förråd och tvättstuga, är vi oftast två mäklare på plats.

Visningarna följs av en budgivning och blir du den som i slutändan köper bostaden bokar vi kontraktsskrivning på något av våra tre kontor. Kan du inte närvara vid kontraktsskrivningen är det viktigt att du förbereder en fullmakt. Detta hjälper vi självklart till med.

Ibland kan en bostad säljas via vårt kundregister utan att först presenteras på vår hemsida. För att vara säker på att inte missa någon våra fina lägenheter eller villor rekommenderar vi dig att höra av dig till oss på info@alvhem.com

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad
din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!