Ida Karlsson

Marknadsansvarig

Jag nyper mig hårt i armen varje morgon när jag kliver över tröskeln till något av mina kontor (bara det; MINA kontor. Plural!) på Olivedalsgatan eller Södra Vägen. För inte tänkte väl jag, när vi sålde vår första bostadsrätt i Linné 2009, att mäklarbyrån som fick uppdraget skulle bli min arbetsplats ett år senare.
2010 började jag på Alvhem som konsultande Art Director och även om jag gjort ett par jobbutflykter, först till en av nordens ledande e-butiker inom inredning och efter det till modebranschen, så har jag nu kommit tillbaka. Hittat hem. Slutit cirkeln.

Jag jobbar som marknadsansvarig här på Alvhem vilket innebär att jag är ansvarig för vår kommunikation, att vi följer vår grafiska profil, bibehåller vårt formspråk och att den röda tråden - det vill säga Alvhems kärnvärden - löper genom alla våra kanaler. Jag vill att du, oavsett vad anledningen är till varför du kontaktar oss, ska känna det jag känner; att här jobbar ett gäng som verkligen brinner för att skapa ditt drömhem oavsett om du ska sälja, köpa, renovera eller bara vill ha hjälp med att välja väggfärg.

Drömhem ja… När det gäller mitt eget boende så tillhör jag den skaran som inte ALLS upplevde kärlek vid första ögonkastet när jag klev över tröskeln till det som skulle bli mitt nuvarande hem; en 20-talsvilla i området Hagen i västra Göteborg. Jag avskydde huset. Jag KAN även ha fräst ”Du kommer få bo här själv, det är du medveten om eller?!” till min fastighetsvetarman som ser potential i allt med fyra väggar och ett tak.

Idag tackar jag naturligtvis honom för att han stod på sig och lovade att under alla lager med golv och tapet och nålfiltsmatta, skulle det gömma sig en alldeles fantastisk 20-talspärla som jag nu har äran att få kalla mitt hem. Ett hem jag delar med den fastighetsvetande mannen och vår son Kalle som är 8 år. Även om det tagit många, många, MÅNGA timmar att locka fram den och dessutom krävt en hel del återskapande av det vi visste en gång hade funnits där men som renoverats bort under 60-talets glada dagar.