Mobilbild

Aschebergsgatan 13B

1892

Perfekt disponerad tvåa i hjärtat av vackra Vasastaden, granne med parken. Mitt på Aschebergsgatan, med svårslaget gårdsläge finner ni denna ljusa och alldeles underbart nyrenässansdoftande tvåa med flera äldre detaljer kvar. Otrolig takhöjd på 3,24 meter, underbara listverk samt stuckaturer. Ståtliga rum i fil. Mjuka brädgolv genomgående och vitmålade väggar. Stor balkong med lummig miljö. Rejält badrum, stort kök. Då har vi inte ens nämnt föreningen än, den är riktigt bra. Välrenoverad byggnad och med låg belåningsgrad samt låg månadsavgift. Fiberlösning finns och ingår i avgiften. Välkommen till Aschebergsgatan 13B, välkommen hem.

 • Pris: 3 995 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 55 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 2 912 kr Obligatoriskt tillägg för balkong tillkommer på 50kr/månad.
 • Byggnadstyp: Nyrenässans
 • Byggår: 1892
 • Våning: 2 av 5, En trappa upp ej BV. Registrerad våning 1.
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 00410 / 1001
 • Andel i föreningen: 1,47%
 • Andel av årsavgift: 1,47242%
 • Balkong: Ja
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 17:7, Vasastaden 17:8, Vasastaden 17:11 och Vasastaden 17:12

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@alvhem.com

Extra kontakt

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Vasastaden är en av Göteborgs vackraste och pampigaste stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus från perioden 1870 till 1920. Vasagatan med sin trädkantade allé med gångstråk i mitten, löper mellan Haga i väster till Avenyn och Heden i öster. Gatan är en av Sveriges cafétätaste gator och här finns också ett rikt utbud av restauranger, såväl mysiga kvarterskrogar som flera av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger. Idag präglas Vasastaden av konstgallerier och studentkänsla och både Handelshögskolan, Göteborgs universitet och stadsbiblioteket huserar här. Något som lever kvar från den historiska tiden är att stadsdelen bland pompösa hus omgärdas av gröna ytor, så som Vasaparken och de gröna passagerna längsmed Vallgravens vatten.

I gemytliga kvarter återfinns nu denna sekelskiftestvåa med hög trivselfaktor. Läget i den lugna Vasastaden är optimalt och här erbjuds ett tyst och lugnt gårdsläge mitt i händelsernas centrum. Charmig planlösning och stuckaturer i original, samt en ljuvlig balkong med skyddat läge och lummig innergård med grillmöjligheter. Fastigheten är imponerande och via entrén från Erik Dahlbergsgatan eller Aschebergsgatan kommer du in till den grönskande innergården fram till trapphuset. Här bor du i en välskött förening med låg avgift och ute på innergården kan du lätt slå dig ner i någon av de gemensamma utemöblerna, grilla och umgås med både vänner och grannar.

Redan i den välvda, grönmålade porten med mässingshandtag känns tidens vingslag. Här, granne med grönskande Vasaparken, mitt i Vasastans myllrande kvarter ligger Aschebergsgatan. Och mitt på Aschebergsgatan, med svårslaget gårdsläge, högst upp i huset finner ni denna ljusa och alldeles underbart nyrenässansdoftande tvåa med flera äldre detaljer kvar. Otrolig takhöjd, balkongen, underbara listverk samt stuckaturer och läget får hjärtat att slå lite extra.

Vänligen observera att bostaden marknadsförs som en trappa upp, våning 2. Den är registrerad som en våning 1 enligt lägenhetsregistret men ligger ej i bottenplan.

HALL

Säkerhetsdörr in. Med ett omedelbart välkomnande intryck kliver du in en stilig hall som ger plats för avhängning av ytterkläder och avställning för skor. Mjuka brädgolv och vitmålade väggar. Platsbyggd garderob lämnas kvar, perfekt för ytterkläder samt skor. Infällda spotlights i tak.

KÖK

Några steg till vänster från hallen når du bostadens mysiga kök, som invid det vackra stora fönstret med utsikt över innergården ger plats åt matbord. Gråmålade köksskåp med smäckra mässingsknoppar. Bänkskiva i vattenslipad betong samt vitt kakel ovan bänkar samt hällspis. Maskinell utrustning som finns är spishäll, ugn i rostfritt, snyggt infälld mikro i rostfritt, diskmaskin, spisfläkt samt kyl/frys. Även här finner ni de mjuka brädgolven samt vitmålade väggar.

VARDAGSRUM

Mjuka brädgolv, gjutjärnselement, djupa fönsternischer likt en dröm. Ett väl tilltaget vardagsrum. Infällda spotlights så här är takhöjden 2,92 meter.

SOVRUM

Vilket sovrum! Takhöjden, stuckaturer och takrosetter. Takhöjden är hela 3,24 meter, den ni. Mjuka brädgolven återfinns även här. Sex garderober efterlämnas. Ni får även plats med en skrivhörna för hemmakontoret. Utgång mot balkong i västerläge och den lummiga innergården med härlig grillplats.

BALKONG

Stor balkong i västerläge där loungemöbeln med enkelhet får plats. Lummig, mycket välskött innergård vilken vetter både mot Aschebergsgatans parkläge och Erik Dahlbergsgatans vimmel.

BADRUM

Helkaklat fräscht badrum i vitt, rejält tilltaget för att vara Vasa. Här finner ni ett härligt badkar, WC, tvättställ med kommod i vitt, badrumsskåp samt spegel.

ÖVRIGT

Rejält vindsförråd följer bostaden i samma trappuppgång samt tvättstuga i källarplan.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.