Brämhultsvägen 11

1929 | Arkitekt Nils Sörensen

Välkommen till vad som antagligen är en av Borås vackraste villor! 220 + 120 varsamt renoverade och väl omhändertagna kvadratmeter fördelade på 2 plan med källare och en uthyrningsbar vindslägenhet. Åtta rum och kök - med upp till sex möjliga sovrum - ett platsbyggt sällskapskök och ett badrum to die for. Med ett högt, fritt läge på en lätt sluttande uppvuxen tomt och utsikt över idel vackra hus, men bara fem minuters promenad till centrum, får du här det bästa av två världar.

 • Pris: 8 200 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 8 varav 4 sovrum
 • Boarea: 220 kvm + 120 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätning
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Villastaden / Centrum
 • Tomtarea: 840 kvm
 • Ventilation: Självdrag samt fuktstyrd fläkt i våtrum
 • Byggnadstyp: 2,5-plansvilla med källare
 • Byggår: 1929
 • Driftkostnader: 89 391 kr/år, varav uppvärmning 34 200 kr/år, försäkring 9 546 kr/år, elektricitet 26 881 kr/år, vatten och avlopp 11 000 kr/år, renhållning 2 376 kr/år, övrigt 5 388 kr/år. Personer i hushållet 6. Övrigtposten avser kostnad för fiber

Grundfakta

Adress: Brämhultsvägen 11

Fastighetsbeteckning: Rapphönan 9

Area: 220 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 8 200 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 8 varav 4 sovrum

Boarea: 220 kvm

Biarea: 120 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätning

Tomt

Tomtarea: 840 kvm

Parkering: Parkering för flera bilar på tomten

Summa pantbrev: 6 166 000 kr

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2022-06-23

Energiförbrukning: 115 kWh/år

Energiklass: C

Driftkostnader: 89 391 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 2,5-plansvilla med källare

Byggår: 1929

Fönster: 2-glas samt 1+1-glas

Tak: Betongpannor

Fasad: Puts

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Grund: Källare med betongplatta

Grundmur: Natursten/cementsten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag samt fuktstyrd fläkt i våtrum

Driftkostnad fördelas enligt följande: 89 391 kr/år, varav uppvärmning 34 200 kr/år, försäkring 9 546 kr/år, elektricitet 26 881 kr/år, vatten och avlopp 11 000 kr/år, renhållning 2 376 kr/år, övrigt 5 388 kr/år. Personer i hushållet 6. Övrigtposten avser kostnad för fiber

Visning

tisdag 28 mars 18:0018:30

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden samt villor

0766-44 66 15 | sara@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Himlen är klarblå och Borås visar sig från sin allra bästa sida. Man skulle nästan kunna tro att snön är ditplacerad för att det solgula huset här på Brämhultsvägen 11 ska skina starkare än vad marssolen gör. Pampig är egentligen bara förnamnet. Huset är härligt symmetriskt med entrédörren i ek mitt på och fem spröjsade gröna fönster runtomkring; två på entréplan och tre på övre plan. Lägg gärna märke till den fina inramningen av dörren, med det spetsiga överstycket. Även fönstren på entréplan kröns av något som kan liknas vid kronor. Husets arkitekt hette Nils Sörensen och alla husen i kvarteret är från början byggda som flerfamiljsbostäder med en tjänstebostad uppe på vinden. Bygglovshandlingarna skickades in 1925 och husen stod klara ca fyra år senare. Här finns nu möjlighet att flytta in i ett underbart hem, väl omhändertaget och vårdat med husets ursprung i åtanke. All tidstypisk charm finns väl bevarad eller fint återskapad. Här är det bara att flytta in.

Entréplan

Entré

Kliv in genom smidesgrinden och fortsätt fram mellan de två körsbärsträden som ramar in gången fram till entrétrappan. Fyra trappsteg upp och vi är inne i hallen. Bakom en spegeldörr i original finns det plats för ytterkläder. På väggarna sitter en bröstpanel och ovanför den en tapet från Lim & Handtryck. På golvet? Brädgolv i original såklart! Innanför hallen ligger en inre hall, en planlösning som var vanlig på 20-talet då huset byggdes. Här sitter samma typ av bröstpanel och ovanför den William Morris tapet ”Pimpernel”. Härifrån når man matsalen, vardagsrummet och serveringsgången som leder vidare till köket och till groventrén.

Gästtoalett

Renoverad 2019 med ett klassiskt hexagonformat betongklinker på golvet och väggar målade i grönt. Här finns en wc-stol och ett handfat samt ett fint litet fönster ut mot trapphuset.

Matsal

På originalplanlösningen benämns det här rummet som ”herrum”. Idag får som tur är både herrar, damer och ickebinära vistas i rummet som nyttjas som matsal men som även skulle kunna fungera som ett sovrum. Rummet har fönster åt två håll; mot gatan i öster och mot tomtens södersida. Mot vardagsrummet sitter dubbla skjutdörrar och på golvet ligger ett målat ljusgrått brädgolv. Väggarna är målade i ljust beige. Ljust är rummets förnamn, underbart är dess efternamnet. Jösses, adjektiven börjar ta slut, och då har vi bara hunnit med ett av åtta rum. Var ska det här sluta?

Vardagsrum

Från det här stora hörnrummets vackra burspråk blickar man ut över trädgården och de fina grannvillorna. Golvet pryds av hårdvaxoljad stavparkett (ja, i original) och väggarna är målade i en ljus beige ton. Här får man plats med både soffgrupp och matbord, om man vill. Mot köket finns ytterligare en skjutdörr i original (denna återfanns inne i väggen när nuvarande ägare lät öppna upp den gamla dörröppningen mellan kök och vardagsrum)

Kök

För dig som studerat originalplanlösningen så ser du att det här rummet från början var ett sovrum med eget badrum, som de nuvarande ägarna slagit ihop till ett stort och otroligt trivsamt sällskapskök. Platsbyggt 2019 och signerat Cupboards & Goods. Handstrukna luckor i grönt, arbetsytor och specialtillverkad diskho i carraramarmor. På var sin sida om fönstret som vetter mot trädgården sitter överskåp målade i beige med vitrindörrar. Gasspisen har sex plattor och en intillsittande vask. Fläkten är inbyggd och inkaklad i vitt, medan kaklet ovan spisen har en härligt mustig grön färg. I ena hörnet har man låtit platsbygga en soffa i vinkel. Perfekt som frukostplats eller för den som hellre sitter och kikar på kocken än att själv stå vid spisen. Väggarna är målade i samma ljusa ton som i vardagsrummet och på golvet ligger såpade brädor.

Groventré

Det tidigare köket är idag en praktisk groventré som utifrån nås från sidan av huset. Här finns ett kapprum och en hunddusch, som du självklart kan använda även till barnvagnens leriga hjul eller sandlådesmutsiga stövlar. Härifrån når du trapphuset som leder till både källare och vind. Lägg märke till det välvda lilla fönstret i kapprummet. Så fint! Pärlspont, tapet och brädgolv ger en tidstypisk inramning.

Sovrum/kontor

Vi förflyttar oss nästan 100 år tillbaka i tiden. Hade du en piga så var det här hon bodde. Idag är rummet, som har ett fönster åt gatan, perfekt som hemmakontor eller ett gästrum. Väggarna är ljusa och på golvet har man målat brädgolvet i ljusgrått.

Övre plan

Övre hall med gästtoalett

Trappan, med solkatter på väggarna dagen till ära, leder oss upp på andra våningen. I trapphuset sitter en originalpanel med tapet ovanför. Väl uppe, och efter en 90-graderssväng till höger, hittar vi en gästtoalett mer eller mindre identisk med den en våning ner. Den inre hallen bjuder på ljust målade väggar, en hårdvaxoljad ekparkett och härifrån nås våningsplanets alla tre sovrum.

Sovrum nummer ett

Det första sovrummet, ett hörnrum med fantastiskt ljusinsläpp från både öster och söder, är nästan 20 kvadrat stort och har ett golv av massiv, hårdvaxoljad stavparkett. På väggarna sitter William Morris ”Chrysanthemum”.

Sovrum nummer två / master bedroom

Våningsplanets största rum där man genom burspråket kan kika ner över trädgården. En hel vägg består av tre dubbel- och en enkelgarderob och du får med lätthet plats med dubbelsäng, sängbord och en soffa eller skrivbord. På väggarna sitter en rödvit toiletapet och på golvet ligger hårdvaxoljad stavparkett i ek.

Sovrum nummer tre med anslutande tidigare badrum

Ett rejält tilltaget rum som med lätthet inhyser två lagom stora barn som fortfarande gillar att dela utrymme. Såpat brädgolv och tapet från William Morris på väggarna. I anslutning finns ett utrymme som tidigare fungerat som badrum. Detta är i nuläget inte i bruk men på golvet ligger en våtrumsmatta och golvbrunn och rör finns kvar.

Serveringsgång

Här finns ett serveringsskåp och ett mindre förvaringsutrymme. Brädgolvet leder oss vidare in till det som var våningsplanets kök men som 2019 gjordes om till vad som MÅSTE vara Borås härligaste badrum. På med ansiktskrämen och badrocken, nu åker vi!

Badrum

Det här var alltså det ursprungliga köket men av det finns inga spår kvar. Här hittar vi i stället en dröm av platsbyggda badrumsmöbler, carraramarmor, schackrutigt och hexagonformat betongklinker, bastu och ett separat bad- och duschrum. Allt renoverat av fackmän 2019. Vi höjer ett varningens finger; du tappar upp ett bad på egen risk. Resten av familjen kommer undra var du tagit vägen för här vill man hänga i många, många timmar. Just det, här finns det självklart även toalettstol, handfat och plats för en soffa. Här ifrån nås kökstrapphuset som leder upp till vinden och ner till källaren. Från trapphuset nås även en vädringsbalkong.

Vindsplan

Längst upp i huset ligger, som vi nämnde inledningsvis, en vindslägenhet. Här finns två rum med en enklare kokvrå/pentry och en toalett. Dusch finns i en av de två tvättstugorna som ligger i källaren. Här uppe finns också oinredda ytor med rymliga kattvindar och en krypvind för ännu mer förvaring. På golvet ligger brädor och husets stora murstock är synlig.

Källarplan

Då huset tidigare disponerats som tvåfamiljsvilla finns här nere dubbelt av det mesta – praktiskt för dig som önskar hyra ut men inte dela tvättstugan med hyresgästen. Två matkällare, ett kombinerat teknikrum och tvättstuga (här står duschkabinen som utnyttjas av vindslägenhetens hyresgäst), och två rejäla oinredda rum med klinkergolv som i dagsläget nyttjas till förvaring, en toalett samt ytterligare en tvättstuga med utgång till trädgården.

Trädgården

Detta är en trädgård att förvalta och njuta av. Absolut något för den som redan är trädgårdsintresserad, eller den som vill sitta ner i en skön soffa eller varför inte i bersån och titta på medan barnen spelar fotboll på gräsmattan nedanför. Tomten sluttar nämligen en del och från uteplatsen intill huset, där man lagt grus, leder en trappa ner till den stora gräsmattan. Tack vare uteplatsens höga läge kan man njuta av solen en bra bit in på kvällen. Här finns sex äppelträd av olika sort samt ett plommonträd och på framsidan ramas entrén in av två prydnadskörsbärsträd. Här kommer ett smakprov på vad som finns i växtväg; vårlökar, flera olika pioner, buxbom, lavendel, akleja, löjtnantshjärta, vinbär, krusbär, smultron, murgröna, hortensia. Ta gärna en titt på trädgårdsförslaget som vår trädgårdsarkitekt tagit fram för tips om hur man kan försköna trädgården ytterligare.

Info om kulörer (samtliga från Little Greene) och tapeter:

Matsal: Clay Mid

Vardagsrum: Clay Pale

Kök: Clay Mid på väggarna. Kökssnickerier: Forest Moss (de gröna), väggskåp: Birch bark (beige)

Kontor/sovrum: Clay Mid

Inre Hall: Tapet Pimpernel från William Morris

Trapphus: Tapet från Lim & handtryck, Färg på panel: Clay Deep

Sovrum 1: Tapet Chrysanthemum från William Morris

Sovrum 2: Tapet Robinson Crusoé från Charles Burger, Garderober: Clay Mid

Sovrum 3: Tapet Daisy från William Morris

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.