Fagerhultsvägen 41

Härryda - Hindås | ca 1895 | Arkitekt - Okänd lokal förmåga

Renoverad sekelskiftesdröm - I den centralt belägna orten Hindås med pendlingsavstånd till Göteborg, Alingsås och Borås samt endast några få minuter från Landvetter finner ni ”Villa Hildelund”. Ett underbart boende med god livskvalitet och en mycket hög standard. Förbesiktning utförd och säljaren avser att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Tillträde enligt överenskommelse.

 • Pris: 8 900 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 7 varav 4-5 sovrum
 • Boarea: 140 kvm + 50 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Hindås
 • Tomtarea: 3590 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare och vind
 • Byggår: ca 1895
 • Driftkostnader: 86 231 kr/år, varav, försäkring 14 500 kr/år, elektricitet 60 245 kr/år, vatten och avlopp 10 800 kr/år, vägsamfällighet 686 kr/år. Personer i hushållet 5. I posten VA ingår även Renhållning

Grundfakta

Adress: Fagerhultsvägen 41

Fastighetsbeteckning: Hindås 1:117

Area: 140 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 8 900 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 varav 4-5 sovrum

Boarea: 140 kvm

Biarea: 50 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 3590 kvm

Summa pantbrev: 3 000 000 kr

Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (2022-12-20)

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Härryda Älmhult GA:1 ändamål: Vägar

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2024-01-29

Energiförbrukning: 119 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 86 231 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare och vind

Byggår: ca 1895

Fönster: Kopplade 2-glas

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Luft/vattenvärmepump

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grundmur: Natursten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 86 231 kr/år, varav, försäkring 14 500 kr/år, elektricitet 60 245 kr/år, vatten och avlopp 10 800 kr/år, vägsamfällighet 686 kr/år. Personer i hushållet 5. I posten VA ingår även Renhållning

Visning

söndag 25 februari 11:0012:00

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Villa Hildelund uppfördes i slutet av 1800-talet och har under de senare åren genomgått omfattande men varsamma renoveringar för att uppnå dagens alla moderniteter men samtidigt bibehålla sin tidlösa charm. I Villa Hildelund är det bara att flytta in och under sommaren njuta av närheten till sjön eller ta ett svalkande bad i poolen. Varför inte skaffa några höns, plocka dina egna ägg och odla dina egna grönsaker i den väl tilltagna trädgården om hela 3 590 kvm. Eller varför inte ta cykeln bort till Hindås Contry Club som inom kort öppnas av ESS Group och njuta av en god middag med spektakulär utsikt över Västra Nedsjön. Under vintern kan du njuta av de ambitiöst anlagda skidspåren bara några km bort. Med boende i Villa Hildelund kan du kombinera den moderna livsstilen men samtidigt dra dig undan och att finna ro. Bjud in vänner och familj under vår och sommar att bo i det charmiga gästhuset och dela livsstilen som Villa Hildelund erbjuder.

Entrévåning:

Innanför ytterdörren väntar en ljus och trivsam entréhall. Här finns flera väggytor att hänga ytterkläder m.m. på. Ytterligare möjlighet till förvaring finns i den inre hallen i form av bl.a. en platsbyggd dubbelgarderob. I entréhallen finns både trappa upp till övervåningen och ner till källaren. I entrédelen ligger ett Hexagonformat klinkergolv i en mörkbrun nyans och både vägg- och takpanel är vitmålad. I den inre hallen, likt resten av denna våning, ligger en sober svartbrun 1-stavs ekparkett från Kährs i modell Nouveau charcoal och vita väggar.

Direkt till höger från hallen nås det härliga köket, ett platsbyggt kök från Ballingslöv som installerades 2021, även samtliga vitvaror är från denna renovering. Rejält med förvaring och arbetsytor, den stora köksön har tre sittplatser för enklare måltider o.d.

Öppen planlösning mellan kök och matsalen, i matsalen ryms ett matbord för 10 personer utan problem. I både matsal och kök finns fönster i två väderstreck vilket ger ett generöst flöde av ljus.

I passagen mellan matsal och vardagsrum finner vi den möblerbara, inbyggda verandan med dubbeldörrar i original. Härifrån når man ut till en väl tilltagen altan som leder ut till poolområdet.

Mittemot verandan hittar vi en fräsch toalett som renoverades 2021, med wc och en handfatskommod samt detaljer från Tapwell. Mörkbrunt Hexagon-klinkergolv med skön golvvärme och halvkaklat med ett vitt kakel.

Förbi passagen nås det nedre vardagsrummet, här ryms en stor hörnsoffa e.d. med tillhörande soffbord samt en TV-möbel, byrå eller liknande.

Till vänster från den inre hallen når vi till Master bedroom, perfekt disposition om man har lite äldre barn som vill bo för sig själva på övervåningen. Här finns två st platsbyggda dubbelgarderober för klädförvaring o.d.

Övervåning:

I trapphuset så fortsätter den fullstora trappan ända upp till vinden, där det finns diverse förvaringsutrymme.

Väl uppe på detta våningsplan möts vi av två vackra glasade dörrar som leder vidare in till den övre hallen. I denna hall finns två förrådsutrymmen, ett på vardera sidan, samt en platsbyggd dubbelgarderob rakt fram. Det fina brädgolvet har målats i en svartbrun ton och panel, innertak samt övriga snickerier går genomgående i en vit kulör.

Till vänster från den inre hallen väntar det första av fyra möjliga sovrum. Här tre garderober sammanbyggda med en platsbyggd sängmöbel i större storlek som rymmer en 140 cm madrass. Här finns även plats för ett rejält skrivbord samt någon ytterligare möbel om så önskas. En off-white nyans på väggar/snickerier blandas med en grå nyans och på vissa väggar en grå tapet och golvet pryds av en mjuk, skön heltäckningsmatta i en mellangrå ton.

Vidare till nästa sovrum som är en spegelvänd kopia av det föregående, även här tre garderober tillsammans med en sängmöbel och en grå heltäckningsmatta. En enkel möjlighet är att slå igen dörren för att skapa två helt separata sovrum.

I passagen till det tredje sovrummet finner vi dels en separat toalett med wc och handfat samt även mittemot, med två stora fönster ut mot trädgården, ett stort badrum med badkar som är utrustat med takdusch och en väl tilltagen handfatskommod, även här detaljer från Tapwell. Toalett och badrum installerades 2019. I badrumsdelen är det öppet hela vägen upp till nock med exponerade takbjälkar, som ger närmast en sakral känsla med 4 meters takhöjd. Samma fina vita kakel och ett gråmönstrat klinker, givetvis utrustat med golvvärme för extra komfort, i både toalett och badrum.

I sovrum nummer tre finns utrymme för både säng och skrivbord. Även i detta rum en grå heltäckningsmatta och väggarna är målade i en vit nyans. Fem inbyggda garderober för diverse förvaring.

Det fjärde och sista rummet på detta plan används idag som ett övre allrum/TV-rum men fungerar minst lika bra som ett sovrum. Vitmålad panel på både väggar och innertak och brädgolvet är målat i en svartbrun nyans.

Källare

Källaren nås via trappa uppifrån entréhallen.

Här nere finns ett rymligt badrum med både badkar med lejontassar samt en duschkabin. Ett grått klinkergolv och vita, delvis kaklade, väggar.

I tvättstugan finns en tvättbänk med tvättmaskin och torktumlare under. Vitputsade väggar och ett grått klinkergolv.

Innanför tvättstugan återfinns pannrummet. Här står bl.a. inne-enheten för värmepumpen.

Betonggolv och vitputsade väggar.

Och innanför pannrummet finns ytterligare ett förrådsutrymme.

Carporten

Carporten är av större modell såväl i höjd, bredd och längd och erbjuder laddning till elbilar.

Gäststugan

Inrymmer en mindre hall, enklare köksdel, vardagsrum med bäddsoffa och möjlighet till sovloft. Här är det förberett för att dra in vatten och avlopp.

Trädgården

Under vår, sommar och långt in på hösten prunkar trädgården av perenner. Huset omges av en väl tilltagen altan som även inrymmer en pool med måtten 4*8 m som installerades 2020. Pergola uppfördes 2023 och utekök finns att tillgå.

Uthusen

Förråd/uthus inrymmer tre väl tilltagna avdelningar med förvaring samt en avdelning med möjlighet till vinterisolerad förvaring. Samtliga delar har ny el indragen.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.