Härlandavägen 11

Bagaregården / Härlanda | 1912 | Arkitekt Gustaf Lindgren

Letar du efter något lite extra är här en ljuvlig gaveltvåa i de gamla fångvaktarbostäderna med spröjsade fönster i djupa fönsternischer, braskamin och ett flertal garderober i sovrummet – och klädkammare. De slående vackra husen i Brf Nyckeln omges av en parkliknande trädgård med uteplatser, buskar och träd och där man kan ha en egen odlingslott, om så önskas. Grannarna är trevliga och läget strålande. Föreningen har dessutom egna p-platser (kort kö). Tillträde enligt överenskommelse. Varmt välkommen på visning!

 • Pris: 3 350 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 61 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Bagaregården / Härlanda
 • Månadsavgift: 4 112 kr (uppdelat på Avgift bostad: 1 846 kr. Taxebundna kostander: 2 266 kr.) Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni : 296 kr
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 422 793 kr (Baserat på årsredovisningen för 2023)
 • Byggnadstyp: Flerbostadshus
 • Byggår: 1912
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 1603 (LM1001)
 • Andel i föreningen: 3,88276%
 • Andel av årsavgift: 3,88275%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Ja. Föreningen har egna p-platser med kösystem.
 • Fönster: Kopplade 2-glas (isoler)
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

söndag 19 maj 13:0013:40

Boka visning

Välkommen på visning

Fyll i formuläret och ange önskat visningstillfälle

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

I ett av de lummigt inramade hus som uppfördes med bostäder för Härlanda fängelsets fångvaktare finner vi denna fantastiska tvåa. Lägenheten har högt i tak och ljuset strömmar in genom stora spröjsade fönster i tre olika väderstreck. Efter att kvällsmörkret väl lagt sig är det mysigt att elda i vardagsrummets braskamin. Det finns vackra radiatorer i lägenheten och skicket är gott med bevarade originalsnickerier såsom spegelpaneler i djupa fönsternischer som ger en vacker inramning. Badrummet totalrenoverades 2015 och köket 2012. Kvadratmetrarna är väl fördelade och i sovrummet finns förvaringsmöjligheter utöver det vanliga i form av både klädkammare och flera garderober. Ett boende med trivsam radhuskänsla erbjuds, och föreningen har en underbar trädgårdsmiljö med härliga gräsytor, flera uteplatser och ett antal odlingslotter. Arton parkeringsplatser, varav sex med elstolope, hyrs ut enligt ett separat kösystem.

1904 lät Göteborgs Stad köpa upp gården Kålltorp, och kort därefter började Härlanda fängelse att byggas på en del av marken. För ritningarna av såväl själva fängelset som övriga byggnader anlitades Kungliga Fångvårdsstyrelsens egen arkitekt Gustaf Lindgren. Fängelseverksamheten pågick fram till slutet av 1990-talet, och därefter påbörjades en inre ombyggnad till moderna kontorslokaler. Ett kulturhus med bibliotek färdigställdes 2007. Fångvaktarbostäderna, som uppfördes mellan 1912 och 1924, förvärvades av Bostadsrättsföreningen Nyckeln 2006. Liksom övriga miljön är dessa hus välbevarade, och de moderna fönstren är i tidsenlig stil med spröjs. Det är en välskött förening som förutom en fin utemiljö även har samlingslokal, snickarrum och en fräsch tvättstuga.

Läget är perfekt och man bor mitt emellan innerstadens puls och Delsjöområdets natur. På promenadavstånd finns Härlanda tjärns badplats och Skatås motionsmöjligheter, liksom trevliga kaféer och restauranger. I ett av landshövdingehuskvarteren längs med Stockholmsgatan hittar man den italienska vinbaren och bistron Enoteca Roma och i nästa kvarter kaféet Waernet. Kommunikationerna är utmärkta och spårvagnshållplatsen Härlanda, ett stenkast från lägenheten, trafikeras av linje 1 och 3 med täta turer. Redbergsplatsen, två hållplatser bort, fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Det är även nära till Munkebäckstorget med bland mataffär, grönsakshandlare, sushirestaurang och mysiga Portens Bageri.

LÄGENHETEN

Vardagsrum

Från hallen leder en stor och vacker spegeldörr från husets byggnadsår in till lägenhetens vardagsrum. Rummet har två fönster i öster och solljuset speglar sig vackert mot grannhusets ljusorange fasad. Det är ett mysigt rum, särskilt mörka höst- och vinterkvällar med en brasa sprakande i kaminen. Känslan av rymd är påtaglig, och det finns plats för både soffa och matgrupp. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med parkett.

Sovrum

Sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare det rofyllda läget med trädgårdsgrönska utanför fönstret, sover man gott om natten. Därtill är rummet svalt och behagligt även under de varmaste sommarveckorna. Förvaringsmöjligheterna är de bästa tänkbara och rummets klädkammare, med dagsljusinsläpp från en fönsterglugg, kompletteras av en garderobsvägg. Rummets innerväggar är vitmålade medan ytterväggarna är målade i en dov blå kulör som lyfter fram de vackra originallisterna. Golvet är belagt med parkett.

Kök

Vid fönstret finns det plats för ett matbord och med väl tilltagen förvaring, samt gott om bänkyta och separata arbetsdelar gör att hemmakockarna slipper trängas. Takhöjden tas till vara genom dubbla rader överskåp. Skåpen har vita luckor och köksbänkarna är i ek med infälld induktionshäll och diskho. Partierna ovanför bänkarna är klädda med stora svartmelerade kakelplattor. Den inbyggda ugnen sattes in 2019 och diskmaskinen, som är integrerad i inredningen, installerades i fjol. Kökets väggar är vitmålade och golvet belagt med parkett.

Badrum

Det fräscha badrummet, totalrenoverat 2015, inrymmer duschhörna, handdukstork, tvättkommod, spegelskåp och toalett. Duschhörnan, med både takdusch och handmunstycke, skärmas av med infällbara glasdörrar. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med mörkgrå klinker med golvvärme. Ett vädringsfönster i öster släpper in dagsljus och frisk luft.

Hall

Hallen har spännande vinklar, och direkt till höger om ytterdörren finns en fin avhängningsnisch med klädstång. De frilagda tegelpartierna ger hallen karaktär, och i övrigt är väggarna målade i vitt. Golvet är belagt med parkett.

Förråd

Lägenheten disponerar ett mycket stort källarförråd.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.