Om Alvhem

Vi tror på mötet mellan människa och historia

Vi ser ett hem som blandningen av ens egen historia och en lägenhets.

Vår egen historia och framtid

I slutet av 2006 hade vi, efter flera år på en av de större mäklarfirmorna, en längtan efter något annorlunda, genuint och personligt.


Branschen var då mest fokuserad på försäljning och ökad volym –antalet försäljningar var det viktiga. Att det handlade om någons hem försvann någonstans längs vägen och istället pratade man om ’objekt’. Allt eftersom fler och fler ’objekt’ plockades in till försäljning minskade engagemanget och kunskapen i den enskilda affären. För när alla skulle sälja allting överallt fanns det ingen möjlighet att bli riktigt insatt i något. Och de delar som ligger oss varmast om hjärtat – människorna, byggnadsvård, arkitektur, interiör och långsiktighet – glömdes till stor del bort. Därför startade vi Alvhem.

En mötesplats för stadsdelen, bland grannar och vänner

Vi bestämde oss tidigt för att förbjuda ordet 'objekt'. Istället ville vi vara ett företag med medarbetare som tänker i helt andra banor. Vårt mål är att se människan i varje bostadsbyte snarare än ytterligare en affär.

Med anställda som levererar högsta möjliga service i alla tänkbara situationer. Att vårt första kontor låg på hörnet av Alfhemsgatan och Olivedalsgatan, i Linnéstaden är ingen tillfällighet. Vi ville sitta där vi verkade helt enkelt. Och där sitter vi kvar än idag, nära våra grannar och kunder. Det är i stadsdelar med en övervägande andel fastigheter byggda runt förra sekelskiftet fram till 1930 som vår erfarenhet och kunskap kommer till störst nytta.


När vi öppnade upp dörrarna till vårt första kontor 2007 var vi tre mäklare, en kontorsansvarig, och tre hundar.

Nu är vi mångdubbelt fler och i maj 2016 öppnade vi i en ny stadsdel, Lorensberg. Självklart blir kontoret även den här gången mycket mer av en inredningsbutik och mötesplats för stadsdelen. Närheten till de stadsdelar och fastigheter där vi verkar innebär att våra mäklare lätt kan promenera eller ta cykeln dit. Det passar bra eftersom vi vill bedriva vår verksamhet med så lite miljöpåverkan som möjligt. Det är därför vi källsorterar allt vårt avfall. I första hand cyklar vi – med eller utan el – mellan uppdragen. Ett härligt sätt att ta sig fram mellan stadsdelarna vi verkar i.

Sekelskifteslägenheter i innerstaden – ett arv att vårda

Vi på Alvhem tycker inte att ett hem är ett hem, om det inte syns att någon levt där. Utan människan hade allt det där som gör ett hem unikt uteblivit.


Hem. Vi tycker det ordet är så viktigt att vi valde det som en del av vårt företagsnamn. Alvhem. Vi ser ett hem där två historier möts - ens egen och lägenhetens. Eller lite enklare uttryckt, hem med historia och rum för liv. En plats där alla de ting som vi förälskat oss i förenas. De nya, de ärvda, de som är second hand, vintage eller original. Annars är det inget hem.

Vi har valt att nischa oss till stadsdelar i centrala Göteborg där fastigheterna under en lång tid patinerats och nötts. När vi får glädjen att besöka dessa hem, och ser spåren av liv i originaldetaljer, trapphus eller snickerier, då trivs vi som bäst. I våra ögon är nämligen alla dessa vackra bostäder från förra sekelskiftet, ett arv att vårda och ta hand om. För framtiden. För nästa par, familj eller generation som ska skapa sitt hem där. Vi har alltid haft svårt att dra en gräns mellan hem och inredning. Därför var det från början självklart att våra kontor mer skulle vara som inredningsbutiker - en plats för de ting som vi tycker ett drömhem behöver.Don´t be afraid to fall in love...

Här på Alvhem går vi mycket på känsla. Det gäller allt från människor till bostadsrätter och interiördetaljer. Vi tror nämligen att den bästa affären är den som har hjärtat med sig.


Den mest intressanta mixen i våra butiker skapar vi genom att köpa in produkter som vi själva älskar. Att köpa lägenhet är stort men när man väl förälskat sig så är valet enkelt. Don´t be afraid to fall in love... because only good things can happen. Vår vision är att alla som besöker oss och våra butiker ska känna något utöver det vanliga. Förutom att vi vill att du ska bli inspirerad och hitta det du söker så vill vi väcka känslor. Och om du förälskar dig i våra golv, vårt sortiment eller vårt koncept - ja, då har vi verkligen lyckats.

I stadsdelar med fastigheter byggda runt förra sekelskiftet fram till 1930 kommer vår erfarenhet och kunskap till störst nytta.

Vi stöttar världsnaturfonden WWF. Som WWF Vänföretag bidrar vi till att WWF kan fortsätta sitt viktiga arbete med att skydda vår miljö.


BYTA BOSTAD

Funderar du på att flytta?

Kontakta oss

Läs mer

Vi rekommenderar

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}