Första Långgatan 6 B

Sekelskiftesdröm i högsta läge där ljuset flödar in från stora fönster i väster. Brädgolv, snyggt renoverat kök och alldeles ny balkong med eftermiddagssol. En lägenhet med öppen känsla som ligger mot tyst och lugn innergård. Brf med låg belåning.


Första Långgatan 6 B

Bostadsrätt

2 + kök

3074 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

60kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Tvåan på Första Lång är tveklöst en lägenhet på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i föreningens vackra sekelskifteshus kan bland annat se fram emot detta:

* En tvåa på 60 extremt effektiva kvadrat
* En välhållen lägenhet med alla detaljer som hör det förra sekelskiftet till.
* Alldeles ny balkong med eftermiddags- och kvällssol
* Medlemskap i en mysig bostadsrättsförening med stort engagemang.

Långgatornas historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är unikt i Göteborg. Den speciella atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, tvättinrättningar och originella restauranger, ger värme och färg åt området. Här hittar du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, kafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till övriga stadsdelar.

Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. I nästa omfamnas du av tystnaden som råder på föreningens trivsamma och nyrenoverade innergård. Porten och huvudentrén in från gatan har även den nyligen renoverats och man har återskapat den vackra inramningen som fanns här när huset byggdes. Kliv in genom porten till B-uppgången och följ stentrappan tre våningar upp. Här inne döljer sig en klassisk sekelskiftestvåa med renoverat kök och relativt nytt badrum. Lägg därtill en vacker kakelugn, vitsåpade brädgolv och tilltagen takhöjd och du inser att detta är ett hem att trivas i.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en brf med låga avgifter. Brf Masthugget 9:5 har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna planeras att ligga still det närmaste året.

Hall
+
En besökares första intryck av denna lägenhet är ofta: vilken skön känsla! Tvåan är välplanerad och planlösningen i kombination med takhöjden på nästan tre meter gör att lägenheten känns större än 60 kvadratmeter. Ledordet för denna lägenhet är ljus. Vita väggar och ljusa, såpade brädgolv löper genom hall, sovrum och kök och vardagsrum och skapar en enhetlig, inbjudande känsla. Rakt fram i hallen finns en mycket praktisk och rymlig klädkammare, invändigt nymålad så sent som för några veckor sedan.

Kök
+
Du som gillar att laga mat kommer att bli nöjd med köket. Ljusa, profilerade luckor och arbetsbänk (bra belyst med spotlights) i massiv, betsad ek. En annorlunda lösning: istället för kakel sitter pärlspont ovanför köksbänken. Snyggt! Bänkskiva i massiv, betsad ek. Den rundade väggen mot trapphuset är grå och på golvet ligger brädgolv i original. Vitvarorna då? Bra kvalitet rakt igenom (Samsung, Cylinda och Siemens) och i rostfritt eller integrerat utförande. Dubbla glasade inåtgående dörrar leder ut till balkongen.

Balkong
+
Så ny att den knappt är använd. Här blir balkongen ett utomordentligt mervärde för lägenheten. Västligt läge och ovanför är det bar himmel. Måtten är imponerande 350 cm x 140 cm. Det svarta smidesräcket är rundat i kanterna, vilket ger inte bara balkongerna karaktär utan hela innergården har fått sig en rejäl trivselhöjare sedan balkongerna blev klara för några veckor sedan. Balkongerna har massiva trägolv, skönt för barfotafötter.

Vardagsrum
+
Man blir glad av lägenhetens planlösning. Kök och vardagsrum i hop - precis som det ska vara. Ljuset garanteras av ett rejält fönster i väster och sekelskiftet gör sig påmint i taket där stuckatur och rosett finns fint bevarade. Kakelugnen är för närvarande inte i funktion, men bidrar till den redan supergoa känslan. Släta, vita väggar och ett oerhört vackert plankgolv av slipade och såpade brädor. Pardörrar är värda ett kapitel för sig. De monterades in av förra ägarna och har en gång i tiden suttit i Örebro tingsrätt!

Inre hall
+
Bakom ovanligt stiliga skjutdörrar (anpassade till lägenhetens övriga dörrar) finns förvaring för både dina och din partners kläder. Trådbackar från Elfa.

Sovrum
+
Sovrummet ligger avskilt längst in i lägenheten. Rummets placering mot föreningens lugna innergård är perfekt och skapar en rogivande känsla. Läget tre trappor upp i huset gör att solen letar sig in genom fönstret och förstärker rymden i det redan ljusa rummet. En dubbelsäng med tillhörande sängbord får plats, likaså klädförvaring i form av byrå för den som behöver. Ljusgrå väggar i kulören "Morgondis" från Jotun. Vid ena sängen syns spåren efter kakelugnen som en gång tiden stod här.

Badrum
+
Praktiskt beläget mellan sovrum och inre ligger badrummet. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger klinker i grått. Här ryms handfat med tillhörande kommod från Aspen, wc-stol, badkar och en handduksvärmare. Taklampa och belysning från spegelskåpet ger rätta ljuset.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd.

Föreningen har en trevlig innergård som nyligen gjordes i ordning med stenläggning och planteringar. Utemöbler, grill och cykelställ finns här.

Tvättstugan ligger i markplan och nås från innergården. Utrustad med två tvättmaskiner, en stor torktumlare och en mangel. Många av lägenhetsinnehavarna har tvättmaskin vilket gör att det är lätt att få tvättider.

Kabel-tv via Comhem. Bredband via Comhem eller valfri leverantör.

Boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!