Nordenskiöldsgatan 30A

Charmig och välplanerad sekelskiftestvåa med härlig balkong över lummig gård. Tyst och lugnt med luftig planlösning och bevarade originaldetaljer. Skönt ljusinsläpp tillsammans med ljusa väggar, vitsåpade brädgolv, nyare kök och helkaklat badrum. Hiss finns. Stabil förening med bra avgifter!


Nordenskiöldsgatan 30A

Bostadsrätt

2 + kök

51 kvm

2 515 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

3 600 000 kr

Andelstal: 2,04% Lägenhetsnr: 5 (1101) Driftkostnader: 5 000 kr/år varav El: 3 500 kr / Försäkring: 1 500 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I denna välskötta stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal gömmer sig en bevarad hemlighet. Ett hem för dig med högt ställda krav och för dig som vill bo väldigt bra. För det måste ses som ovanligt bra att bo så tyst att man glömmer att man befinner sig i en storstad och samtidigt kunna stoltsera med tre meter i takhöjd och en skön balkong i sydost. Den sagolika smidesbalkongen blir utan överdrift det extra rum man om sommaren drömmer om. Föreningens lummiga och välskötta innergård och det insynsskyddade läget ger ett behagligt lugn åt bostaden.

Lägenhetens luftiga planlösning inbjuder till trivsamt umgänge och gör detta till ett hem utöver det vanliga. Med lysande känsla för stil och finess har ett boende skapats som slår det mesta. Charmiga sekelskiftesdetaljer finns bevarade från en svunnen tid. Badrumsrenovering gjordes 2006 och en nytt kök med diskmaskin installerades 2012. Stora fönsterpartier välkomnar ljuset att flöda in över de vitsåpade brädgolven. Den genomtänkta planlösningen, med ett socialt vardagsrum och ett sällskapskök bredvid varandra, gör att lägenheten känns större än vad den är. Det gamla trapphuset har gjorts om till ett rofyllt och runt sovrum, avskilt från de andra rummen, med plats för en dubbelsäng. Väggen mellan kök har breddas för att skapa denna öppna planlösningen.

Utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Njut av god mat på den klassiska restaurangen Manfreds eller köp mat på Hemköp, som bara ligger ca 150 meter bort. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Alldeles runt hörnet från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. När du stiger in är stadens puls som bortblåst och ersatt av ett eftertraktat lugn. På vägen upp till lägenheten slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss. Ett tidstypisk schackrutigt klinker smyckar trapphuset och här finns även gemensamma balkonger som de boende kan nyttja.

Hall
+
Lägenhetens hall är öppen och välkomnande. Här möts du av ljuset från höga fönster och du får snabbt en överblick över vardagsrum och kök. Till höger innanför entrén finns avhängningsmöjligheter och två breda skjutdörrsgarderober som erbjuder förvaring för både jackor, väskor och skor. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger vitsåpat brädgolv. Häng av dig jackan och fortsätt in i lägenheten!

Badrum
+
Ta till vänster i hallen och du finner det smakfullt renoverade badrummet som föreningen lät renovera 2006. Rymligt och ljust med väggar i modernt vitt, rektangulärt kakel och bruna klinker med underliggande golvvärme - härligt för den tidiga morgonen. Här finns en djup och bred duschhörna med taksil, wc-stol, handdukstork, kommod i mörkt trä med handfat i porslin och ett översittande badrumsskåp med spegel. Wc-stolen kan flyttas lite till vänster för att få plats för en toppmatad tvättmaskin. I taket sitter infällda dimbara spotlights som ger en behaglig belysning. Stilrent, fräscht och elegant!

Vardagsrum
+
En sekelskifteslägenhet med dagens krav på smart och luftig planlösning. Väldigt tilltalande öppning till köket skapar en social, harmonisk stämning och närvaro. Dubbla fönster med överljus tillsammans med väggar och tak målade i ljusa kulörer gör rummet ljust och positivt. Fina listverk med höga fotlister och djupa fönsternischer med marmorbrädor smyckar rummet. På golvet ligger brädgolv som vitsåpats för en sammetslen känsla. Vardagsrummet har gott om plats för både soffa, fåtölj, soffbord, tv och en byrå.

Kök
+
Kök från 2012 i lantlig stil med vit köksinredning i vinkel med gott skåp ända upp till tak och nyare vitvaror. Den breda passagen ger en härlig öppenhet mot vardagsrummet. För den som vill ha mer av den öppna planlösningen går denna passage att bredda ytterligare. Intill fönstret mot gården ryms ett matbord för ca 6 personer. Sovrummets rundande vägg med framtaget tegel skänker också charm till köket. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och en integrerad diskmaskin, allt från Whirlpool 2012. Ovan bänkskivan i massiv oljad ek sitter ett vitt charmigt kakel. Downlights ovanför arbetsytorna ger ett behagligt ljus. Golvet pryds av vackra vitsåpade plankor. Det nya och funktionella möter det charmiga och gamla från förra sekelskiftet.

Sovrum
+
Intill köket och med utgång till den härliga balkongen ligger det runda sovrummet med plats för dubbelsäng. Detta var en gång i tiden ett trapphus. Rummets form gör det extra mysigt och de glasade pardörrarna ut till balkongen gör att gränsen mellan ute och inne effektivt suddas ut. Om sommaren är det skönt att kunna sova med balkongdörren öppen och det tysta läget mot gården ger en behaglig nattsömn. Väggarna går i en ljusgrå nyans som bryter mot det svartmålade golvet. Tre garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Balkong
+
Balkongerna lät föreningen bygga bara för några år sedan. Ett projekt som bidrog en hel del till ökad trivsel i fastigheten. Ovanligt stora, inte mindre än ca fyra kvadratmeter, och enormt användbara. Här kan lätt 4 personer få plats och njuta av morgonsolen eller middag en ljummen sommarkväll. Balkongen har en skön kontakt med gårdens grönska och himlen, vilket nästan ger en kontinental känsla. Solen når balkongen tidig morgon och stannar fram till ett par timmar in på eftermiddagen. Det tidstypiska smidesräcket ger balkongen en fin inramning och en frihetskänsla som är svår att finna i en storstad.

Övrigt
+
Hissen tar er snabbt till lägenheten eller så väljer ni trappan och passar på att få lite motion samtidigt som ni uppskattar det fint renoverade trapphuset. Hissen går även ner till källaren där den gemensamma tvättstugan är belägen. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel samt torkrum. Till lägenheten medföljer ett förråd, även det beläget i källaren. På varje våningsplan finns gemensamma balkonger av mindre storlek.

Ett barnvagnsförråd finns på entréplan och ett cykelförråd i källaren.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård med gräsmatta, diverse planteringar, sittplatser, sandlåda för de små och grillmöjlighet för de lite större. Dessutom finns här cykelställ samt soprum med källsortering.

Kabel-tv från Com Hem ingår i avgiften och bredband finns indraget i fastigheten via Com Hem.

Lägenheten är uppmätt till 51 kvm. Observera att lägenheten i föreningens lägenhetsförteckning är registrerad som 48 kvm vilket även andelstal och avgift baseras på.

Trappstädning sköts av de boende med ett rullande schema

I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstan) ca 650 kr/månad. Eller så får man ställa sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000-1 500 kr/månad.

Ansvarig mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

0703-959526

anna-kajsa@alvhem.com

Förening

Brf Nordenskiöldsgatan 30

Brf Nordenskiöldsgatan 30 är en trivsam förening som förvärvade hörnfastigheten på Nordenskiöldsgatan/Vegagatan år 2001. Föreningen består av 33 lägenheter, varav 32 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt ägd av föreningen. Den totala lägenhetsytan är ca 2 385 kvm. Vidare äger föreningen 4 lokaler som hyrs av en cykelbutik, sushirestaurang, frisörsalong och restaurangen Björk & Bambu. Lokalernas yta är ca 380 kvm. Föreningens styrelse är mycket driven och får saker gjorda. Man ser långsiktigt på allt samtidigt som man värnar om fastighetens ursprung.

Ekonomi
Styrelsen har god kontroll på föreningens ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 18,3 Mkr, vilket motsvarar ca 6 700 kr/kvm boyta. Föreningens hyresrätt står tillsammans med de fyra lokalerna för ca 31 % av de totala intäkterna. Hyresrätten, en 2:a på 61 kvm, är en dold tillgång som kommer att stärka ekonomin ytterligare den dagen den ombildas och säljs. Föreningen sålde nyligen ett vindsutrymme till en lägenhet, där man fick in kapital och nya avgiftsintäkter. Troligtvis väljer man att index justera avgiften 1% upp vid årsskiftet, dvs 50kr på denna lägenhet.

Genomförda renoveringar
Huset är i gott skick där man gjort underhåll löpande. 1985 genomfördes en omfattande ROT-renovering av fastigheten. I samband med denna skedde följande renoveringar: grundförstärkning, rör- och elstambyte, nyinstallation av hiss, putsning av fasad, omläggning av tak, nya balkonger.

Under år 2002/2003 renoverades trapphuset, vilket finansierades med medel ur reparationsfonden och 2004 renoverades entrégolvet samt hisskorgen. 2005/2006 renoverades samtliga badrum i fastigheten och 2006 byggdes nya balkonger mot gården i A-uppgången.

Under 2008 byggdes nya balkonger mot gården i B-uppgången. En ventilationskontroll genomfördes i fastigheten 2008. Under 2009 renoverades taket, hängrännor och stuprör rensades och vissa byttes ut. År 2010 lades schackrutig tidstypisk klinker i trappuppgångarna. Maskinparken i tvättstugan, två tvättmaskiner och en torktumlare, byttes ut 2013. Eventuellt kommer föreningen köpa in en ytterligare tvättmaskin för mattvätt eller liknande. Fasadrenovering med fönsterbyte genomfördes under 2014 efter originalutförande, vilket gjort att huset är tidstypiskt och otroligt fint i dag. Under 2014 renoverades även kakelugnar och rökkanaler så det nu går att elda i kakelugnarna. Stammarna spolades och var utan anmärkningar.
2015 renoverades och målades taket. Trapphusen målades om i höstas.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i väldigt gott skick och de stora kostsamma renoveringarna är redan genomförda. Man kommer under 2018 att ta fram en ny underhållsplan. Man har för avsikt att renovera entrén framöver. Annars inga större renoveringar planerade.

Övrigt
Den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen sköts av styrelsen. Föreningen är medlem i samfälligheten Wega som sköter sophantering, städning och snöröjning av innergården. Trappstädning utförs av medlemmarna själva enligt ett rullande schema. Juridisk person tillåts ej som medlem i föreningen. Föreningen äger marken som fastigheten står på.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 96 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-06-08 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!