Nordhemsgatan 43C

Unik vindslägenhet belägen på en av Linnés absolut bästa adresser med underbar terrass i soligt läge mot den privata Kråkängsparken. I ett välbehållet sekelskifteshus, högst upp med enastående takhöjd upp till nock, finner du bostaden i ett lugnt och insynsskyddad läge med härligt ljusinsläpp. Modern och lyxig känsla med genomgående högkvalitativa material där köket kommer från italienska Poliform och badrum med smakfullt ljusgrå klinker och kakel från Bricmate. Lägenheten färdigställdes 2016 har låg månadsavgift inklusive bredband och vattenburen golvvärme.


Nordhemsgatan 43C

Bostadsrätt

1,5 + kök

35 kvm

1 798 kr/mån

6 av 6 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 850 000 kr

Andelstal: 1,961% Lägenhetsnr: 9-516-100072 Driftkostnader: 3 500 kr/år varav El: 2 000 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
I början av Nordhemsbacken, runt hörnet från Prinsgatan, är läget helt perfekt - inom 200 meter har du allt. Bra mataffär, fiskbil, saluhall, spårvagnar, systembolag och bio samt ett stort utbud av restauranger. Men så snart man kommer innanför portarna och in i lägenheten, kan man inte tro att man befinner sig mitt i stan. Här är lugnet och tystnaden slående.
Nordhemsgatan 43 välkomnar med en rustik, rödmålad träport som leder in på den välskötta och stenlagda innergården. Från gården når du uppgång C. Trapphuset har noga restaurerats. På våning sex ligger lägenheten och en profilerad säkerhetsdörr leder dig in till detta ljusa och inbjudande hem.

Entré
+
Hallen som möter dig har ljusa väggar och vitlaserad ekparkett som sedan löper vidare genom hela lägenheten. Takhöjden är enorm och här ger ett takfönster allt dagsljus du kan önska. Plats för avhängning finns direkt till höger. Härifrån når du också det stora badrummet.

Kök och vardagsrum
+
Ett fullutrustat kök som i en villa. Hypermodernt med alla bekvämligheter, mörka luckor i ek som skapar en bra kontrast mot de vita väggarna och det ljusa golvet. Stor umgängesyta och utgång till den generösa terrassen med sol från förmiddag till solnedgång. Ett unikt läge mot den grönskande, privata, Kråkängsparken som få känner till. Tänk att man kan få bo så här bra. Mycket privat och lugnt. Köket är från Poliform, vitvarorna från Siemens och blandare från Tapwell. Integrerad kyl/ frys samt diskmaskin.

Terrass
+
Det perfekta stället att äta sin middag eller ta ett glas vin en sommarkväll, eller kura ihop sig med en kopp kaffe i de första värmande strålarna av sol om våren. Här är idag möblerat med en bekväm soffa och fina planteringar som skapar känslan av ett extra rum.

Sovalkov
+
Med gott om plats för en större säng och två stora garderober känns det nästa som ett separat sovrum. Genom takfönstret kan du spana på nattens stjärnor.

Badrum
+
Stort badrum med stillfull klinkers på golvet och kakel på väggarna. Bekvämt med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, handdukstork och plats för förvaring. Porslin från Duravit och blandare från Tapwell.

Övrigt
+
Till bostaden finns ett förråd. Detta ligger på samma våningsplan. I Föreningen finns en fin gemensam tvättstuga och bra förvaringsmöjligheter för cykel.

Ansvarig mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

0703-959526

anna-kajsa@alvhem.com

Förening

Brf Nordhemsgatan 43

Mellan 1902 och 1905 uppförde byggmästare Nathan Persson fastigheten på Nordhemsgatan 43. Byggnaden, som är uppförd i sten, har två uppgångar med fyra våningar samt vind och en uppgång i souterräng med sex våningar samt vind. Föreningen bildades 2008. Nu, efter vindsbygget, består föreningen av 31 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal som man hyr ut. Den totala ytan är på ca 2007 kvm.

Tillsammans med sju intilliggande fastigheter delar föreningen på förvaltning och skötsel av den stora parkliknande gården "Kråkängen" som ligger "hemligt" på baksidan av huset (skötsel görs av ett externt bolag). I anslutning till varje fastighet finns en liten uteplats som sköts av respektive förening. Besök gärna parkens hemsida för mer information www.krakangen.se

Ekonomi
Föreningen sålde råvinden och under hösten 2016 färdigställdes de nio vindslägenheterna. Detta har resulterat i en intäkt på 4 695 000 kr vilket har medfört att avgifterna sänkts med 12 %. Av de 4 695 000 kr, som man fått in, har man amorterat av stora delar av föreningens lån. Det innebär att föreningens lån är idag på ca 5,5Mkr, vilket ger en belåningen är idag på ca 2 600 kr/kvm. Snittet i Göteborg ligger på runt 6 000 kr per kvm. Lånen är uppdelade på tre olika, ett av lånen där man haft en hög ränta har fördelaktigt förhandlats om i år. Årsavgiften i snitt per kvm bostadsyta uppgår till 546 kr/kvm, vilket är under snittet i området. Vid årsskiftet 2017/2018 var kassan ca 1 900 000 kr.

Utförda renoveringar
I samband med ombildningen till bostadsrätt gjordes en teknisk besiktning av WSP samt en sättningsutredning av Tellstedts. Inga sättningar förekommer. Renovering av fastigheten har skett i olika etapper under åren som gått:
2008: Helrenovering av kryputrymme i uppgång B.
2011: Slutförande av renovering av lokal mot gatan, åtgärder mot fukt i uppgång C, byte av port samt totalrenovering av samtliga trapphus i sekelskiftesstil.
2012: Nytt fläktsystem i torkrum, två nya tvättmaskiner samt en ny torktumlare.
2013: Nya entréportar till trapphusen.
2016: Vindslägenheter byggdes och taket byttes ut.
2017: Trappan upp till C-trapphuset har renoverats.
2018: Relining i bottenplattan har genomförts. Föreningen har även spolat och filmat stammarna med gott resultat. En N
ny tvättmaskin har köpts in och toaletten vid tvättstugan har renoverats

Kommande renoveringar
En underhållsplan har tagits fram.
Man kommer att putsa om fasaderna och fönstren kommer att bytas i fastigheten. Man har för avsikt att påbörja detta 2019.
Föreningen kommer att behöva ta upp ett lån för detta, ingen som ska påverka avgiften som det ser ut nu.


Övrigt
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar. Föreningen ställer sig restriktiva till andrahandsuthyrning, vilket beviljas först efter styrelsens godkännande. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastighetsskötsel och teknisk förvaltning utförs av TjG Service. Överlåtelseavgift betalas av säljaren 1 112 kr. Eventuell pantsättningsavgift är på 445 kr.

Gemensam tvättstuga finns i trapphus C. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare och ett effektivt torkrum. I övrigt finns mangel. Tvättiderna är generösa med pass ifrån kl 06.00 på morgonen fram till kl 22.00 på kvällen.

Föreningen har tecknat avtal med Comhem, som innebär att bredband och digital-tv ingår i avgiften. Bredband 100Mbit och ca 30 tv-kanaler. Gå in på Comhem och läs under Silver 100.

Boendeparkering gäller i området, M4 kostar 650 kr/mån. På Nordhemsskolan kan man teckna två olika typer av parkeringskort, antingen "dagkort", vardagar 8-17, 840 kr/mån. Eller "nattkort", vardagar 17-08 + helger, 300 kr/mån.
Möjlighet finns även till parkeringsplats i närliggande garage, där kostar en plats 800-1000 kr (extern kö).

Brf Nordhemsgatan 43 är en av få föreningar i innerstaden som kan stoltsera med en egen grönskande park med grill- och lekmöjligheter. Om du går upp för trappan på innergården och passerar genom trapphus C, når du en parkliknande gård som delas med de sju intilliggande fastigheterna. Vintertid omfamnas platsen av ett rogivande lugn men besöker du parken under årets varma månader möts du av blomstrande planteringar, grönskande gräsmatta, lekande barn och avkopplande soldyrkare.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 156 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-10-03 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!