Linda Staaw

Butikskommunikatör

Det var våren 2011. Jag och min sambo sitter i en mysig men annorlunda butik/mäkleri/hunddagis/café-liknade lokal i Linnéstaden. Vår bostadsrättsförening har årsstämma. Vi sitter på allt från trädgårdsstolar till gamla charmiga kökssoffor till klassiska Y-stolar och äter en ljuvlig chokladkaka. Inte visste jag då att om dryg ett och ett halvt år är det jag som fixar kaffe och kaka och informerar var toaletterna finns. Det är jag som tänt alla ljus, fixat blommorna, ställt i ordning bord och stolar så att alla ska på plats. Men tänk, så blev det!

I Småland växte jag upp. Jönköping, Barnarp eller rättare sagt Ubbarp. Med en makalöst företagsam och ambitiös pappa lärde jag mig att hårt arbete lönar sig. Vill man något tillräckligt mycket så ser man till att fixa det. Min mamma lärde mig ödmjukhet och skratt, vänlighet och glädje. Och därefter blev jag en servicemänniska. Nöjda kunder med leende ansikten är det som gör min dag på Alvhem!

nredning är mångas intresse. För mig handlar inredning om att skapa känslor. Vad vill du känna när du kliver in ett rum? Vilka saker ger dig de känslorna? Hemma hos mig finns saker med själ och värme. Ärvda stolar från en annan generation, ett gediget linneskåp i ek, tapeter skapta med omsorg från Ulricehamn, varma gröna toner på möbler och väggar.

Min roll på Alvhem är (förutom barnvakt, barista, hundvakt, trädgårdsmästare, elektriker, första diskplockare m.m.) att ansvara för att butiken i Lorensberg ser levande och inspirerad ut. Att hitta guldkornen som tilltalar och prylarna som sticker ut, är en utmaning men fantastiskt roligt! Är du bortbjuden och behöver lite tips på en bra ”gå-bort” present? Eller är du slut på ideér och behöver inspireras. Välkommen in!