Hemma hos Linda – sekelskifte med toppläge

Hemma hos

Linda bor, sedan fem år tillbaka, tillsammans med sambon Anton och katterna Tuss och Brum i en sekelskifteslägenhet på Olivedalsgatan. Som gäst hänförs man framförallt av planlösningen, ljuset och det fria läget högst upp men även av känslan av att vara i ett hem ute på landet – mitt i Linné!

”Lantis som jag är saknar jag skogen ibland”

 width=

Hur trivs du i området?
– Jag trivs verkligen i Linné – speciellt i den övre delen då man snabbt tar sig till både Slottsskogen och Änggårdsbergen. Alvhem ligger mittemot så där rör jag mig såklart mest! Jag gillar frukosten på Ethels nere på Linnégatan och även Bar Italia på Prinsgatan är en favorit! Kaffelabbet nere på Landsvägsgatan besöker vi en hel del, dom är grymma på kaffe och ger riktigt bra service. Och eftersom Slottsskogen ligger så nära så blir det ju en och annan promenad.

 width=

Vad är viktigt för att du ska trivas i ditt hem?
– För mig är det viktigt med ett lugnt sovrum och ett stort och inbjudande kök. Vi valde att tapetsera hela köket för en glad och livfull känsla. Sovrummet är målat i en mörkgrön färg som ger lugn och ro.

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Tapetserat, färgrikt och livfullt. Jag gillar äldre, antika ting. Vi har en hel del ärvda möbler som vi mixat upp med lite nytillverkat och placerat i rum med tapeter eller färg på väggarna. Lite oreda ger mer liv och jag föredrar det före stilrent och elegant. Vi har tagit fram och fixat till originalgolven och tapetserat och målat om i alla rum. Vi bytte även köksstommar och luckor när vi flyttade in. Jag är väldigt hemmakär – det tror jag syns i mitt hem. Jag kan gå en hel helg och bara fixa med blommor, baka bröd och städa.

 width=

 width=

Favoritmöbel eller inredningsdetalj?
– Linneskåpet i sovrummet är från Antons morfar – gammalt och vackert och framföra allt ger det en grym förvaring.

 width=

Vart i hemmet trivs du bäst?
– Sovrummet, som också blir en förlängning av köket, är min favoritplats. Där dricker jag ofta morgonkaffet.

Beskriv din favoritdag hemma
– Morgonen börjar i köket med kaffe och rostat bröd. Kaffekopp nummer två avnjuter jag i sängen tillsammans med Nyhetsmorgon. Efteråt blir det en promenad runt Linné/Haga med lunch på Tre Indier. Eftermiddagen spenderas på balkongen med en bok eller en podd, eller båda! På kvällen har vi bjudit hem några vänner hem för grillning och ett glas vin på balkongen.

 width=

Vad gör du, när du inte arbetar?
– Lantis som jag är så saknar jag skogen ibland. Vi brukar ta bilen och åka en bit utanför Göteborg för svampjakt, fiskelycka eller bara njuta av naturen. Skidåkning i Sälen och segling i Vättern är också något som jag gillar.

 

Fler artiklar

Hemma hos

Hem med musiken i första rummet

Hemma hos

Hemma hos Jessica och Eric – med kärlek för originaldetaljer

Hemma hos

Hemma hos Tony – tre steg från Paradise