Vissa saker tar lite längre tid…

Hemma hos

För oss tog det till exempel 13 år att hitta den perfekte husmäklaren. Det är med stor glädje vi kan presentera vårt senaste tillskott till Alvhem-familjen; Magnus Josefsson har arbetat som mäklare i drygt 15 år och frågar du honom blir det minst 15 år till. Tur för oss!

"

Häromdagen, när solen sken och fåglarna kvittrade, var vi hemma hos Magnus och hans familjs hus i Kålltorp och pratade renovering, byggnadsvård och en hel del jobb.

Det är nåt visst med att promenera i områden där alla hus är uppförda ungefär samtidigt. Man kan nästan föreställa sig hur det ser ut ovanifrån eftersom symmetrin är påtaglig oavsett vilket håll man tittar åt. Vissa hus har säkerligen ändrat både färg och fasadbeklädnad under tidens gång medan andra är bevarade sedan byggåret.

– Innan vi flyttade till Kålltorp så var jag lite skeptisk till att lämna Örgryte, där vi hade bott i många år, men oj vad fel jag hade. Det är en fantastiskt mysig och trivsam stadsdel som har alla de attribut som man kan önska sig. Som till exempel mysiga kvarterskrogar och caféer, bra skolor och förskolor, mataffärer, flera spårvagnslinjer och inte minst närheten till det underbara Delsjöområdet med dess natur och härliga badsjöar. De flesta husen i Kålltorp är byggda på 1920- och 1930-talet och har en arkitektur som tilltalar mig personligen väldigt mycket. Det är rejäla, välbyggda hus med skön karaktär.

Huset Magnus och hans familj bor i byggdes 1929 och här bor, förutom Magnus och hans fru Anna, även döttrarna Agnes och Ebba som är fem respektive tre år gamla.

– Huset ligger i det som ibland kallas för ”Lokförarstan”, detta för att SJ upplät tomter för sina anställda att skapa och uppfylla sina Egnahemsdrömmar på. Vi trivs som sagt var ypperligt i området men även med huset, som vi har tagit över efter min frus mormor som i sin tur köpte det tillsammans med sin man någon gång på 1950-talet. De köpte huset av den familj som byggde det i slutet av 1920-talet vilket innebär att vår lilla familj alltså är en förlängning av enbart den andra ägaren på lite drygt 90 år. Det tycker vi är fantastiskt men det är också lite skrämmande och medför ett visst ansvar att förvalta detta hem.

När familjen tog över huset, en smällkall vinterdag i mitten av december 2015 så var det i behov av en omfattade renovering. Så pass omfattande att de fick bo hemma hos Annas föräldrar i fyra månader innan det överhuvudtaget gick att flytta in.

– Först och främst fick vi ta itu med strukturella saker såsom dränering, el och så vidare men när vi äntligen kom fram till den roliga biten, att fixa till insidan, så har vi hela tiden haft mantrat att bevara och återskapa så mycket det går av originaldetaljerna. Vi har bland annat bytt ut samtliga 50-talsfönster som satt i vid övertagandet till spröjsade fönster enligt den modell som vi fann på originalritningarna. Vidare har vi även tagit fram och för hand varsamt restaurerat samtliga innerdörrar som var klädda med masonit på båda sidor. Under dessa skivor (som för säkerhets skull både var limmade och fastsatta med hundratals nubb…) dolde sig vackra spegeldörrar från 1920-talet. Även de flesta väggar var täckta med diverse skivmaterial samt allt som oftast även sjögrästapet i både obskyra färger och brokiga mönster. Ibland fann vi en härlig panel under, som vi slipade och därefter vitmålade. Till övriga delar har vi försökt hitta tidstypiska tapeter som har lyft fram det vi har försökt skapa, det vill säga ett modernt hem fast med en äldre själ.

Hos oss på Alvhem kommer Magnus att arbeta med att förmedla villor och radhus över hela Göteborg men med ett par krav; De ska vara gamla och ha en stor portion själ. Och gärna lite patina.

– Jag har ju haft förmånen att få följa Alvhems resa från nära håll ända sedan starten och jag har alltid fascinerats av det otroliga engagemang som läggs ner i samtliga detaljer som ingår i processen av att förmedla hem. Att nu få göra gemensam sak och tillsammans applicera Alvhems starka koncept på äldre, vackra hus i Göteborg med omnejd känns både inspirerande och utmanande. Jag är övertygad om att min gedigna erfarenhet och kunskap om just förmedling av sådana hus i kombination med Alvhems framgångsrika och väl beprövade metoder är en ”perfect match”.

Bor du ett äldre hus i Göteborg med omnejd, och funderar på att sälja så kan du läsa mer om hur det är att sälja med oss här.

Du når också Magnus på magnus@alvhem.com eller 0766 – 44 55 38

Fler artiklar

Hemma hos

Hemma hos Åke – espresso med utsikt

Hemma hos

Hemma hos Nils – livet på solsidan

Hemma hos

Hemma hos Linda – sekelskifte med toppläge